joi, 15 decembrie 2016

Retete usoare si rapide # 35

Retete usoare si rapide 

Grilled_halibut_with_green_sauce

Grilled halibut with green sauce

Grilled halibut with green sauce of: herbs, olive oil, vinegar, garlic, salt, pepper, halibut fillet, lemon. Ingredients: 1 cup packed mixed herbs (parsley, chives, mint, tarragon, and chervil) 1/2 cup olive oil 1 tbsp tarragon vinegar 2 garlic cloves salt and freshly ground black pepper sugar (optional) 6 thick halibut fillets, about 5oz (140g) each […]
Ciorba din icre si lapti de peste

Ciorba din icre si lapti de peste

Ciorba din icre si lapti de peste din: peste, lapti, icre nematurate, ceapa, ardei, morcov, pastarnac, rosii, sare, concentrat de legume, fidea, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 6 peşti (capete şi cozi) 250 g lapţi şi icre nematurate 1 ceapă 1 ardei roşu 1 morcov 1 păstârnac 2-3 roşii 1 linguriţă sare 1 linguriţă concentrat de […]
 
Prajitura_cu_mascarpone_si_menta

Prajitura cu mascarpone si menta

Prajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, ciocolata, merisoare, menta, mascarpone, frisca, zahar, gelatina. Ingrediente: 100 g biscuiţi populari 2 linguri cu fulgi de ovăz 2 linguri cu cacao 100 g unt la temperatura camerei Pentru decor: ciocolată albă merişoare mentă proaspătă Pentru crema: 150 g brânză mascarpone 150 ml […]
Macrouri umplute

Macrouri umplute

Macrouri umplute din: macrouri, unt, pesmet, vin, patrunjel, boia, busuioc, nuca, lamai, sare, piper, apa. Ingrediente: 4 macrouri 100 g unt 4 linguri pesmet 1/2 l vin alb sec 2 legături de pătrunjel 1 lingură boia dulce 1 linguriţă frunze de busuioc 1 lingură nucă fin măcinată sucul de la 2 lămâi 1 lămâie sare […]
 
Pasta_with_pancetta

Pasta with pancetta

Pasta with pancetta of: pasta, oil, pancetta, zucchini, garlic, red pepper, peas, parmesan, salt, pepper, parsley. Ingredients: 450 g dried orecchiette pasta 2 tbsp olive oil 175 g pancetta, chopped 2 zucchini, diced 3 garlic cloves, chopped 1/2 crushed hot red pepper 1 cup thawed frozen peas 6 tbsp freshly grated parmesan 3 tbsp chopped […]
Frigarui cu piept si ficat de pui

Frigarui cu piept si ficat de pui

Frigarui cu piept si ficat de pui din: piept de pui, ficat, ardei, ciuperci, dovlecei, ceapa, miere, sos de soia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g piept de pui 150 g ficat de pui 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 8 ciuperci champignon 2 dovlecei 2 cepe mici 1 […]
 
Salata de macrou cu fasole si naut

Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas

Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas din: macrou, arpacas, conserva de fasole si naut, lamai, ulei, patrunjel, mustar. Ingrediente: 4 fileuri de macrou 250 g arpacaş 1 conservă amestec de fasole şi năut 2 lămâi 2 linguri ulei de măsline pătrunjel verde muştar dulce   Mod de preparare: Se fierbe arpacaşul în apă […]
Ciuperci in untdelemn

Ciuperci in untdelemn

Ciuperci in untdelemn din: ciuperci, sare, lamaie, ceapa, orez, untdelemn. Ingrediente: 300-400 g ciuperci sare zeama de lamaie o ceapa untdelemn orez   Mod de preparare: Se aleg 300-400 g ciuperci nu prea mari, foarte proaspete, albe şi tari. Se curăţă de pieliţe, li se scot codiţele, se spală în apă rece în care se […]
 
Cocktail cu pepene rosu

Cocktail cu pepene rosu

Cocktail cu pepene rosu din: suc de merisor, rodie, pepene, vodca, menta. Ingrediente: suc de merişor acidulat câteva boabe de rodie 1/2 pepene roşu 1 ceaşcă cu vodkă frunze proaspete de mentă     Mod de preparare: Pune sucul de merişor într-o formă de îngheţată. Adaugă câteva boabe de rodie şi congelează peste noapte. Taie […]
Aperitiv cu somon si branza de vaci

Aperitiv cu somon si branza de vaci

Aperitiv cu somon si branza de vaci din: fulgi de ovaz, seminte de dovleac, seminte de chia, unt, oua, file de somon afumat, branza de vaci, marar, sare. Ingrediente: 100 g fulgi de ovăz 10 g seminţe crude de dovleac 10 g seminţe de chia 25 g unt 2 ouă 100 g file de somon […]
 
Vodca cu sirop de trandafiri

Vodca cu sirop de trandafiri

Vodca cu sirop de trandafiri din: vodka, sirop de trandafir, rubarba, lapte. Ingrediente: 40 ml vodkă 20 ml sirop de trandafir 2 bucati rubarbă caramelizată 80 ml lapte proaspăt     Mod de preparare: Pune toate ingredi­entele împreună cu gheaţa într-un blender şi amestecă bine până când toată compoziţia este bine omogenizată. Strecoară tot conţinutul […]
Peste alb rasol

Rasol de macrou cu sos de hrean

Rasol de macrou cu sos de hrean din: macrou, condimente pentru peste, dafin, piper, lamaie, iaurt, hrean, miere, patrunjel. Ingrediente: 1 kg macrou (congelat sau proaspăt) 1 lingură condimente pentru peşte 1 foaie de dafin 5-6 boabe de piper 1 lămâie 150 g iaurt 2-3 rădăcini de hrean 1 linguriţă miere sare câteva frunze de […]
 
Coaste de porc cu legume si bere

Coaste de porc cu legume si bere

Coaste de porc cu legume si bere din: coaste de porc, bere, ceapa, ardei, masline, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de porc 500 ml bere brună 2 cepe 1 ardei gras roşu 2 ardei graşi verzi 100 g măsline 3 căţei de usturoi salată verde zeamă de lămâie ulei sare   Mod […]
 

3 Retete de Zacusca

Retete de Zacusca: Zacusca de legume cu untdelemn   Zacusca de legume cu untdelemn din: vinete, gogosari, ardei, rosii, ceapa, ulei, sare, dafin, piper. Ingrediente: 20 vinete mari, tinere şi proapete 60 gogoşari roşii 20 ardei graşi 6 kg roşii 2,5 kg ceapă un litru untdelemn sare foi de dafin boabe de piper   Mod […]
 
Ciuperci in otet

Ciuperci in otet

Ciuperci in otet din: ciuperci, sare, piper, otet. Ingrediente: ciuperci sare otet piper   Mod de preparare: Ciupercile să fie mici şi foarte proaspete, de preferinţă cele de cuiltură, cumpărate de la magazinele de specialitate. Li se scot codiţele, se curăţă, se freacă uşor cu puţină sare (20 g la 1 kg ciuperci) şi se […]
 
Ciuperci la borcan

Ciuperci la borcan

Ciuperci la borcan din: ciuperci, lamaie, sare, otet, mustar, untdelemn. Ingrediente: ciuperci lamaie sare otet mustar untdelemn   Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală la fel ca în reţeta ante­rioară, apoi se trec prin puţină zeamă de lămâie ca să rămână albe. Se opăresc apoi în apă clocotită cu sare (2% […]
 
 
 
Ciuperci in saramura

Ciuperci in saramura

Ciuperci in saramura din: ciuperci, sare. Ingrediente: ciuperci sare     Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală şi apoi se opăresc cinci-şase minute, după care se scot şi se aşează pe o sită să se scurgă bine. Se bagă apoi în borcane şi se toarnă deasupra apa în care au fost […]
 

Cele mai gustoase Muraturi

Cele mai gustoase Muraturi: Castraveti murati bulgaresti   Castraveti murati bulgaresti Ingrediente: 6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10 linguri sare piper boabe de muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa, sarea şi se adaugă ceapa tăiată julien, piper şi boabe de muştar. Amestecul se pune în borcane şi se adaugă […]
 

Supa de fasole cu ciabatta

Supa de fasole cu ciabatta din: ulei, telina, cartofi, ardei, fasole, ciabatta, ceddar, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate mărunt 2 cartofi dulci, curăţaţi, tăiaţi în cubuleţe 1 ardei galben, curăţat de seminţe şi feliat 100 g fasole verde 600 ml supă de legume 400 g […]
Pastrav cu solzi de migdale

Pastrav cu solzi de migdale

Pastrav cu solzi de migdale din: pastraci eviscerati, migdale fulgi, lamaie, unt, ulei, sare, piper alb, oua, mustar, lamaie, apa, smantana. Ingrediente: 2 păstrăvi evisctraţi 50 g migdale fulgi 1 lămâie făină 2 linguri unt 3-4 linguri ulei (pentru prăjit) sare piper alb Pentru sosul de mustar: 2 gălbenuşuri 2 linguri muştar 1 linguri zeamă […]
 

Piept de porc cu sos de portocale

Piept de porc cu sos de portocale din: piept de porc, ceapa, usturoi, slanina, vin, ulei, portocale, lamaie, unt, busuioc, rozmarin, salvie, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de porc(1 kg) 2 cepe 1 căpăţână mică de usturoi 50 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb sec 4 linguri cu ulei de măsline sare […]
Rulouri de somotei cu sparanghel

Rulouri de somotei cu sparanghel

Rulouri de somotei cu sparanghel din: somotei, bacon, ulei, vin, usturoi, ierburi de Provence, sparanghel. Ingrediente: 4 fileuri de somotei 100 g bacon feliat 4 linguri ulei de măsline 1 păhărel vin alb 1 căţel de usturoi ierburi de Provence 400 g sparanghel vârfuri   Mod de preparare: Fileurile se pun între 2 straturi de […]
Foaie de placinta universala

Pui in foi de placinta

Pui in foi de placinta din: pulpe de pui, foi de placinta, ciuperci, cascaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de plăcinta 8-10 ciuperci 8-10 felii de caşcaval afumat 50 g unt ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Spală bine pulpele de pui, şterge-le cu un […]
Ciorba de somn cu legume

Ciorba de somn cu legume

Ciorba de somn cu legume din: somn, ceapa verde, ardei, rosie, morcovi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg somn 2 fire ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 legătură morcovi noi frunze de pătrunjel şi leuştean sare piper 1 lămâie 2 linguri ulei 1 varză mică 3 litri apă   Mod de preparare: […]
French_salad

French salad

French salad of: beans, tuna, olive oil, salt, pepper, vinegar, lemon juice, mustard, garlic, lettuce, basil, tomatoes, eggs, onion, olives, anchovy. Ingredients: 250 g green beans, trimmed 4 tuna steaks, 140 g each 3/4 cup extra-virgin olive oil salt and freshly ground pepper 3 tbsp white wine vinegar 1 1/2 tbsp fresh lemon juice 2 […]
Trufe cu mascarpone si coniac

Trufe cu mascarpone si coniac

Trufe cu mascarpone si coniac din: ciocolata, cacao, mascarpone, coniac, galbenus. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu coniac cacao   Mod de preparare: Rupe ciocolata în bucăţi într-un castron pe care îl pui în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din […]
Varza murata dietetic

Conopida si morcov murate

Conopida si morcov murate din: conopida, morcovi, sare, boabe de muştar, foi de viţă, frunze de ţelină, mărar. Ingrediente: conopida morcovi sare boabe de muştar foi de viţă frunze de ţelină mărar uscat   Mod de preparare: Se iau trei părţi conopidă şi o parte morcovi. Se curăţă conopida şi se desface în bucheţele, se înlătură […]
Bulgarasi de branza cu somon

Chiftele de dovleac cu somon

Chiftele de dovleac cu somon din: cartofi, ceapa, pulpa de dovleac patrunjel, oua, faina, sare, piper, nucsoara, ulei, smantana, somon afumat. Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă mică 200 g pulpă de dovleac 1/2 legătură pătrunjel 2 ouă 2-3 linguri făină sare piper nucşoară măcinată 2 linguri ulei 150 g smântână 4 felii de somon […]
Sushi cu somon si avocado

Sushi cu somon si avocado

Sushi cu somon si avocado din: orez pentru sushi, otet de orez, foite de alge, file de somon, avocado, castravete, sos de soia. Ingrediente: 250 g orez special pentru sushi 1 lingură oţet de orez 4-6 foide alge pentru sushi 200 g file de somon crud sau afumat avocado castravete sos de soia   Mod […]
Shake_delicios_de_piersici

Shake delicios de piersici

Shake delicios de piersici din: lpate, piersici, mar, banane. Ingrediente: 200 ml lapte 2-3 piersici 1 măr 1-2 banane   Mod de preparare: Spală fructele şi curăţă-le de coajă, după care taie-le în bucăţi. Pune-le în blender (mixerul vertical) şi adaugă treptat laptele fiert separat şi răcit. Amestecă totul până se formează o pastă omogenă, […]
Terina cu branza si somon

Terina cu branza si somon (varianta)

Terina cu branza si somon din: paina, file de somon afumat, patrunjel, praz sau ceapa verde, marar, capere, urda, branza topita, lapte, gelatina, ou, lamaie, boia, busuioc, gogosar in otet, ardei, sare, piper. Ingrediente: 1 pâine albă toast 350 g file de somon afumat 1 legătură pătrunjel 1 praz mic sau 2 fire de ceapă […]
Supa de somn

Supa delicioasa de peste

Supa delicioasa de peste din: rosii, spanac, unt, lapte, faina, vin, ulei, praz, patrunjel, curry, sare
Cheesecake_de_piersici_si_zmeura

Cheesecake de piersici si zmeura

Cheesecake de piersici si zmeura din: biscuiti, unt, gelatina, lamaie, branza, zahar, zmeura, piersici. Ingrediente: 150 g biscuiţi de ovăz cu ciocolată neagră, zdrobiţi 60 g unt Pentru umplutura: 10 g gelatină coaja şi sucul de la 1 lămâie 2×200 g cremă de brânză, la tub 250 g ricotta 4 linguri cu zahăr pudră Pentru […]
Reteta conopida murata

Reteta conopida murata

Reteta conopida murata din: conopida. Ingrediente: conopida   Mod de preparare: Conopida proaspătă, bine îndesată, se desface în bucheţele, se curăţă de frunzuliţe şi i se taie cotoarele. Se spală bine şi se aşează pe o sită să se scurgă de apă, după care se opăreste cinci-şase minute în apă sărată. Se scot, se răcesc, se […]

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu cimbru

Burgeri de curcan cu cimbru din: carne de curcan, ceapa rosie, lime, cimbru, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  675 gr carne tocată de curcan 1 ceapa rosie mica, tocata marunt coaja si sucul de la 1 lime frunze proaspete de cimbru 1-2 linguri ulei de masline sare si piper negru macinat Mod de […]
Salata de peste in cupe de portocale

Salata de peste in cupe de portocale

Salata de peste in cupe de portocale din: portocale, peste afumat, ciuperci, porumb, ceapa, rosie, masline, maioneza, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 portocale 400 g peşte afumat 4-5 ciuperci din conservă 150 g boabe de porumb din conservă 1 ceapă roşie mică 50 g rondele masline negre 50 g rondele masline verzi 150 g maioneză sare piper […]
Lobster_salad

Lobster salad

Lobster salad of: onion, vinegar, lobster, watercress, fennel, tomatoes, egg, mustard, lemon, oil, salt, pepper. Ingredients: 1/2 red onion, very thinly sliced 1 tsp red wine vinegar 4 cooked lobster tails 1 large bunch of watercress, tough stalks removed 1/2 fennel bulb, very thinly sliced 8 sun-dried tomatoes in oil, drained and chopped chervil, dill, […]
Aperitiv testoasa

Aperitiv testoasa

Aperitiv testoasa din: fileuri de cod argintiu, ciabatta cu masline, cascaval, ceapa rosie, ceapa verde, ton in ulei, maioneza, faina, pesmet, oua, paine, lamaie, sare, piper, marar, masline, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod argintiu 4 chifle ciabatta cu măsline 4 felii caşcaval 1 ceapă roşie 2 fire de ceapă verde 1 conservă ton în […]
Briose cu somon

Briose cu somon

Briose cu somon din: faina, oua, ulei, lapte, lamaie, somon afumat, mazare, sare, piper, marar, parmezan, avocado, praf de copt. Ingrediente: 210 g făină integrală 3 ouă 120 ml ulei 90 ml lapte zeama de la 1 lămâie 180 g somon afumat 75 g mazăre fiartă înainte sare ţi piper măcinat mărar 90 g parmezan […]

Fried fish

Fried fish of: arugula leaves, garlic, mayonnaise, lemon juice, salt, pepper, eggs, fish fillet, shrimps, oil. Ingredients: 1 cup packed arugula leaves 1/2 cup mayonnaise 1 garlic clove, minced 1 tsp fresh lemon juice salt and freshly ground black pepper 1/2 cup all-purpose flour salt and freshly ground black pepper 2 large eggs, beaten 1 […]
Lime_cooler

Lime cooler

Lime cooler din: lime, suc de lime, zahar, limonada, apa minerala, menta. Ingrediente: 4 lime sucul de la 2 lime, 2 feliate foarte subţire 3 linguri cu zahăr pudră 350 ml limonadă apă minerală sau vin spumant mentă, pentru decor   Mod de preparare: Pune sucul de lime, feliile de lime şi zahărul într-un vas […]
Chiftelute de peste cu bacon

Chiftelute de peste cu bacon

Chiftelute de peste cu bacon din: fileuri de peste, ceapa, bacon, usturoi, paine, lapte, ou, sare, piper, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte congelat 1 ceapă 2 linguri cubuleţe de bacon 2 căţei de usturoi 2 felii pâine 100 ml lapte 1 ou sare şi piper Pentru prăjit: 1 ou pesmet ulei […]
Conopida cu papadie si usturoi

Conopida in suc de rosii

Conopida in suc de rosii din: conopida. Ingrediente: conopida       Mod de preparare: Se alege, se spala în apă rece, după care se opăreşte în apă clocotită patru-cinci minute. Se lasă să se scurgă, se aşează în borcane şi se toarnă deasupra sucul de roşii proaspăt pregătit. Se fierbe în bain-marie, în prima […]
Bautura racoritoare cu fructe

Bautura racoritoare cu fructe

Bautura racoritoare cu fructe din: lime, kiwi, suc de struguri, limonada. Ingrediente: coaja şi sucul de la 2 lime 4 kiwi, curăţate şi tăiate mărunt 400 ml suc de struguri albi, pere şi mere un strop de limonadă     Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuţit special taie coaja de lime în fâşii subţiri. […]
Crusta_cu_dovlecei

Crusta cu dovlecei

Crusta cu dovlecei din: unt, cereale, ulei, dovlecei, branza, chives, sare, piper, oua, smantana. Ingrediente: 100 g unt, topit 250 g cereale cu ovăz, zdrobite Pentru umplutura: 2 linguri cu ulei 2 dovlecei mari, tăiaţi în felii foarte subţiri 100 g brânză Ceddar, rasă 2 linguri cu chives, tăiat mărunt sare şi piper negru măcinat 3 […]
Suc delicios de grepfrut

Suc delicios de grepfrut

Suc delicios de grepfrut din: grepfrut, zahar, gheata. Ingrediente: 300 g coajă rasă de grepfrut 500 g zahăr pudră 500 ml suc de grepfrut, proaspăt stors gheaţă felii de grepfrut   Mod de preparare: Mixează zahărul şi coaja rasă de grepfrut într-un robot de bucătărie şi lasă deoparte, peste noapte, dacă ai timp. Intr-o cratiţă pune […]
Mancare de mazare cu salata verde

Mancare de mazare cu carne de vita

Mancare de mazare cu carne de vita din: muschi de vita, mazare, ceapa, ulei, sos de soia, faina, ardei, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g muşchi de vită feliat subţire 200 g mazăre 1 ceapă 3 linguri cu ulei de măsline 3 linguri cu sos de soia 25 g făină 2 căţei de usturoi, […]
Gem de visine cu amaretto

Prajitura cu visine si vanilie

Prajitura cu visine si vanilie din: oua, zahar, faina, cacao, visine, praf de copt, unt, vanilie. Ingrediente: Pentru foaia 1: 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 1/2 plic praf de copt Pentru foaia 2: 6 albuşuri 1 cană zahăr 1 cană făină 1 cană vişine, fără sâmburi 1/2 plic praf […]
Varza rosie in otet

Cele mai bune Muraturi

Cele mai bune Muraturi: Retete de ardei la otet   Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati […]
Reteta conopida marinata

Reteta conopida marinata

Reteta conopida marinata din: conopida, otet, sare. Ingrediente: conopida otet sare     Mod de preparare: Se alege, se spală, se curăţă si se desface. Apoi bucheţelele se pun într-un vas cu apă şi sare, unde se lasă o jumătate de oră. Se scoate, se spală bine şi se lasă să se zvânte. Se opăreşte […]
Intariti-va imunitatea cu fructe si legume de sezon

Tot ce trebuie sa stii despre Aftele Bucale

Deşi dimensiunile lor sunt reduse, aftele bucale creează o serie de efecte negative greu de suportat atunci când îşi fac apariţia în cavitatea noastră bucala. Mestecatul alimentelor este o adevărată provocare atunci când ai afte care te forţează să mesteci cu mare grijă, cu gura pe jumătate deschisă pentru a nu atinge acele zone şi, […]
Conopida murata cu marar

Conopida murata cu marar

Conopida murata cu marar din: conopida, sare, telina, marar, boabe de mustar. Ingrediente: conopida câteva frunze de ţelină un pachet boabe de muştar mărar uscat cu floare sare   Mod de preparare: Se alege, se spală, se curăţă, se desface apoi se pune într-un vas cu apă şi sare, unde se ţine o jumătate de […]
Dovlecei cu floare in saramura

Dovlecei cu floare in saramura

Dovlecei cu floare in saramura din: dovlecei. Ingrediente: dovlecei       Mod de preparare: Dovleceii să fie foarte tineri, sănătoşi şi mici. Se rad uşor îndepărtând numai pieliţa şi se opăresc trei-cinci minute. Se scot, se lasă să se scurgă, se aşează în borcane, unul lângă altul şi se tcoarnă deasupra apa în care […]
Tocanita_de_legume_cu_patrunjel

Tocanita de legume cu patrunjel

Tocanita de legume cu patrunjel din: ulei, ceapa, usturoi, cartofi, pastarnac, sfecla, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 linguri cu ulei 1 ceapă, curăţată şi tăiată inele 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi 300 g cartofi şi păstârnac, fierţi 300 g sfeclă roşie fiartă, tăiată în felii sare piper negru proaspăt măcinat  o mână plină […]
Corabioare_napoletane

Corabioare napoletane

Corabioare napoletane din: faina, unt, branza, busuioc, ardei, ceapa, masline, dovlecei, ulei, cimbru, rosii, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 250 g brânză de vaci 1 linguriţă cu busuioc uscat ardei iute roşu, uscat şi pisat sare Pentru umplutura: 2 cepe 2 ardei graşi verzi 25 g măsline fără sâmburi 1 dovlecel […]
Supa de pui cu orez si curry

Supa de pui cu orez si curry

Supa de pui cu orez si curry din: piept de pui, ceapa, cartof, orez, ulei, curry, chimion, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ceapă roşie 1 cartof 3 linguri cu orez 2 linguri cu ulei de măsline sare şi piper un praf de curry şi chimion   Mod de preparare: Curăţă cartoful şi […]
Budinca_de_vara

Budinca de vara

Budinca de vara din: ceapa, dovlecei, rosii, ardei, cascaval, oregano, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 2 dovlecei 2 ardei graşi galbeni 5 roşii 200 g caşcaval oregano ulei sare piper Pentru sos: 100 ml lapte 50 ml smântână pentru gătit 1 lingură cu făină 1 lingură cu unt nucşoară sare piper   Mod de […]
Tarta cu mere si fulgi de migdale

Tarta cu mere si fulgi de migdale

Tarta cu mere si fulgi de migdale din: faina, unt, indulcitor, lapte, sare, mere, scortisoara, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 1 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri lapte 1 praf sare Pentru umplutură: 8-10 mere zeamă de lămâie 50 g unt scorţişoară, după gust 50 g îndulcitor sau […]
Musaca de rosii cu kaizer

Musaca de rosii cu kaizer

Musaca de rosii cu kaizer din: kaizer, ficatei, rosii, ceapa, oua, smantana, cascaval, cimbru, pesmet, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g kaizer 500 g ficăţei de pui 500 g roşii 1 legătură de ceapă verde 4 ouă 100 g smântână 200 g caşcaval cimbru 2 linguri cu pesmet 5 căţei de usturoi ulei piper sare […]
Linguine_with_scallops

Linguine with scallops

Linguine with scallops of: linguine, lime, olive oil, salt, pepper, red chili, scallops, cilantro. Ingredients: 450 g dried linguine 2 limes 1/3 cup olive oil, plus extra for brushing salt and freshly ground black pepper 1 fresh, hot red chili, seeds lemoved, and finely chopped 12 large sea scallops 3 tbsp chopped cilantro   How […]
Reteta jeleu de coacaze

Jeleu de merisoare

Jeleu de merisoare din: merisoare, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg menşoare 1 cană zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Cureţi merişoarele, le speli şi le pui la fiert într-un vas cu apă atât cât să le acopere. Le ţii 10-15 minute, le scurgi şi le pasezi. Le treci prin sită sau prin tifon […]
Dovlecei in suc de rosii

Dovlecei in suc de rosii

Dovlecei in suc de rosii din: dovlecei, suc de rosii. Ingrediente: dovlecei suc de rosii     Mod de preparare: Dovlecii se aleg şi se pregătesc ca mai sus; dacă sunt mai mari se taie în patru, pe lungime şi apoi pe lăţime, în bucăţi potrivit de mari (3-4 cm). Se spală, se scurg de […]
Green ice age

Green ice age

Green ice age din: suc de mere, frisca, menta, suc de lime, sirop de menta, kiwi. Ingrediente: 50 ml suc de mere verzi frişcă proaspătă 4 frunze de mentă 20 ml suc proaspăt de lime 20 ml sirop de mentă 1 kiwi proaspăt   Mod de preparare: Pune toate ingredien­tele alături de gheaţă, într-un blender […]
Clafoutis_de_piersici

Clafoutis de piersici

Clafoutis de piersici din: piersici, lapte, faina, oua, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici 200 ml lapte 90 g făină 3 ouă 125 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat 1 vârf de cuţit cu sare 10 g unt 1 lingură cu zahăr brun zahăr pudră   Mod de preparare: Spală piersicile, şterge-le şi taie-le […]
Suc de ananas si ghimbir

Suc de ananas si ghimbir

Suc de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, lime, apa minerala, zahar, menta. Ingrediente: 2 ananaşi, curăţaţi o rădăcină de ghimbir de 2,5 cm, curăţată şi tăiată mărunt sucul de la lime 500 ml apă minerală 30 ml zahăr pudră cuburi de gheaţă  rondele de ananas, tăiate în jumătate frunze proaspete de mentă   Mod de […]
Butoiase cu ciuperci

Butoiase cu ciuperci

Butoiase cu ciuperci din: dovlecei, kaizer, ciuperci, ceapa, vin, usturoi, piper, ulei, marar, sare. Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 100 g kaizer 5-6 ciuperci potrivite 1 ceapă mare 1 pahar cu vin alb 3 căţei de usturoi sare piper ulei mărar verde şi ardei capia (pentru decor)   Mod de preparare: Căleşte puţin kaizerul, usturoiul şi […]

Orez cu rosii si busuioc

Orez cu rosii si busuioc din: orez, rosii, ceapa, ardei, usturoi, busuioc, oregano, unt, ulei, chili, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 1,5 kg roşii 4 cepe mari 1 ardei gras 1 ardei iute 4 căţei de usturoi busuioc oregano unt ulei chili piper sare   Mod de preparare: Taie ceapa şi căleşte-o în ulei. […]
Pulpa_de_porc_cu_mere_si_legume

Pulpa de porc cu mere si legume

Pulpa de porc cu mere si legume din: pulpa de porc, salvie, ceapa, ulei, cartofi, pastarnac, mere, lamaie, zahar, afine, unt. Ingrediente: o pulpă de porc crestată în 4 şi sărată 4 frunze proaspete de salvie 2 cepe mici, necurăţate, tăiate în sferturi 2 linguri cu ulei 500 g cartofi mici 4 morcovi mici, curăţaţi şi […]
Dovlecei in untdelemn

Dovlecei in untdelemn

Dovlecei in untdelemn din: dovlecei, sare, piper, suc e rosii, ceapa, verdeata. Ingrediente: 2 kg dovlecei sare piper suc de rosii 3-4 cepe verdeata untdelemn   Mod de preparare: Se aleg 2 kg dovlecei tineri, proaspeţi şi nu prea mari şi se curăţă răzând uşor pieliţa de deasupra. Când dovleceii sunt mici, în floare, se […]

Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos picant

Cotlete de porc la gratar cu sos picant din: ulei, suc de lamaie, chimion, oregano, cotlete de porc, ardei iute, ardei gras, rosie, ceapa, ceapa verde, ardei iute murat, otet. Ingrediente:  2 linguri de ulei 1 lingura de suc proaspat de lamaie 2 lingurite chimion 1 linguriță de oregano uscat 8 cotlete de porc sare […]
Supa de rosii cu scortisoara

Supa ardeleneasca de rosii

Supa ardeleneasca de rosii din: rosii, oua, ceapa, morcovi, cartof, usturoi, paine, branza, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 8 ouă de prepeliţă 1 ceapă morcovi 1 ţelină mică 1 cartof 1 căţel de usturoi felii de pâine ardelenească 150 g brânză telemea 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pune […]
Zucchini_and_goat_cheese_omelet

Zucchini and goat cheese omelet

Zucchini and goat cheese omelet of: eggs, zucchini, butter, cheese, salt, pepper. Ingredients: 3 large eggs, lightly beaten 1 small zucchini, coarsely grated 1 tbsp butter 1/2 cup crumbled soft goat cheese salt and freshly ground black pepper small handful of thyme sprigs leaves only, for garnish (optional)   How to prepare: Combine the egg […]
Ficatei de pasare cu orez si legume

Ficatei de pasare cu orez si legume

Ficatei de pasare cu orez si legume din: ficatei, orez, ulei, ceapa, telina, morcov, pasta de tomate, vin, cascaval, sare, faina, piper. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 1 l supă de legume 1 cană cu orez 100 ml ulei 2 cepe 1 ţelină 1 morcov 100 g pastă de tomate 100 ml vin alb […]
Reteta_cosulete_cu_legume

Reteta cosulete cu legume

Reteta cosulete cu legume din: galbenusuri, faina, margarina, iaurt, sare, cimbru, vanata, dovlecei, ardei, ciuperci. Ingrediente: Pentru aluat: 2 gălbenuşuri 430 g făină 175 g margarină 125 ml iaurt sare cimbru măcinat Pentru umplutura: 1 vânătă 2 dovlecei 200 g roşii cherry 1 ardei gras roşu 3-4 ciuperci champignon   Mod de preparare: Amestecă margarina cu […]
Lemon_soy_skewered_chicken

Lemon-soy skewered chicken

Lemon-soy skewered chicken of: lemongrass, lemon juice, soy sauce, sugar, salt, pepper, chicken breast, oil, noodles, garlic, red chili, vinegar. Ingredients: 1 stalk lemon grass, tough outer leaves removed, finely chopped juice of 1 lemon 1 tbsp soy sauce 1 tsp granulated sugar salt and freshly ground black pepper 4 skinless, boneless chicken breast halves […]

Chiftelute cu dovlecei si busuioc

Chiftelute cu dovlecei si busuioc din: smantana, maioneza, sos de hrean, busuioc, faina, oua, lapte, dovlecei, ulei, ardei. Ingrediente: Pentru sos: 150 ml smântână dulce 2 linguri cu maioneză 1-2 linguriţe cu sos de hrean 2 linguri cu busuioc proaspăt, tăiat mărunt Pentru chiftelute: 100 g făină 2 ouă mari, bătute 4 linguri cu lapte 2 […]
Budinca_de_vanilie_cu_ciocolata_amaruie

Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie

Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie din: lapte, indulcitor, faina, vanilie, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 6 gălbenuşuri 50 g îndulcitor 2 linguri făină 1 baton de vanilie ciocolată amăruie   Mod de preparare: Aşezi la foc mic un vas cu lapte în care ai pus batonul de vanilie. Ai grijă să nu clocotească! Dai […]
Fasole pastai in otet

Fasole pastai in saramura

Fasole pastai in saramura din: fasole, sare. Ingrediente: fasole sare     Mod de preparare: Păstăile tinere, proaspete, se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească. […]
 
Saleuri (saratele) cu chimen

Saleuri cu mac

Saleuri cu mac din: untura, apa minerala, drojdie, branza, faina, mac, sare. Ingrediente: 500 g untură 1 1/2 căni cu apă minerală sau sifon drojdie (cât o nucă) 500 g brânză sărată făină cât cuprinde (pentru un aluat tare) 1 ou mac sare   Mod de preparare: Frământă bine un aluat din untură, ou, drojdie […]
Pandispan delicios cu visine

Pandispan delicios cu visine

Pandispan delicios cu visine din: oua, faina, zahar, ulei, visine. Ingrediente: 8 ouă 10 linguri făină 8 linguri zahăr 2 linguri ulei 300 g vişine   Mod de preparare: Speli vişinele şi le scoţi sâmburii, apoi le dai prin 2 linguri de făină. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi le […]
 
Briose cu sunca si masline

Briose cu sunca si masline

Briose cu sunca si masline din: oua, faina, cascaval, sunca, ciuperci, masline, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 4 oua 4 linguri făină cu vârf 150 g caşcaval 150 g şuncă presată 150 g ciuperci 150 g măsline negre, fără sâmburi 1 linguriţă praf de copt sare piper   Mod de preparare: Dai caşcavalul prin […]
Rulada in doua culori

Rulada in doua culori

Rulada in doua culori din: oua, zahar, faina, sare, unt, nuca de cocos, vanilie. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 praf sare Pentru cremă: 200 g unt 50 g zahăr pudră 50 g nucă de cocos 1 esenţă vanilie   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu sarea, apoi adaugi zahărul […]
 
 
Mancarica de fasole verde cu marar

Fasole verde in sare

Fasole verde in sare din: fasole verde, sare, zahar. Ingrediente: 3 kg fasole verde 100 g sare 300 g zahar     Mod de preparare: Se curăţă 3 kg de fasole, se spală, se lasă să se scurgă de apă şi se adaugă la ea 300 g zahăr şi 100 g sare. Se pune într-un […]
 
Fasole verde in suc de rosii

Fasole verde in suc de rosii

Fasole verde in suc de rosii din: fasole, sare, suc de rosii. Ingrediente: fasole verde suc de rosii sare     Mod de preparare: Fasolea se alege, se curăţă şi se spală la fel ca şi pentru reţetele anterioare de conserve de fasole. Se opăreşte apoi în apă clocotită patru-cinci minute, sau se abureşte 15-20 minute, […]
 
 
 

Frunze de vita-de-vie in saramura

Frunze de vita-de-vie in saramura din: frunze de vita-de-vie. Ingrediente: frunze de vita-de-vie       Mod de preparare: Se aleg frunze tinere, se rup codiţele, se spală bine şi se aşează pe o strecurătoare să se scurgă. Se opăresc apoi timp de două-trei minuute, după care se scot, se scurg şi se aşează una peste […]
 
Carnati taranesti

Reteta zilei: Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa

Carnati la gratar cu piure de cartofi si sos de ceapa din: carnati de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, ceapa, zahar pudra, faina, supa, cartofi, smantana, mustar. Ingrediente:  12 carnati de porc sare și piper negru măcinat Ingrediente pentru sosul de ceapa: 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 8 cepe feliate […]
 
Piept_de_rata_cu_porumb

Piept de rata cu porumb

Piept de rata cu porumb din: piept de rata, condimente, cartofi, porumb, chili, otet, salata, mazare, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de raţă (200 g fiecare) 2 linguri rase cu condiment chinezesc (5 condimente) 850 g cartofi 2 ştiuleţi de porumb 2 linguri cu sos de chili dulce 1 lingură cu oţet balsamic […]
Chiftele de cartofi cu cascaval

Chiftele de cartofi cu cascaval

Chiftele de cartofi cu cascaval din: cascaval, cartofi, oua, ceapa, faina, ulei, marar, sare, ridichi, rosii, branza. Ingrediente: 100 g caşcaval ras 1 kg cartofi 1 ou 1 gălbenuş 1 ceapă medie 6 linguri făină 6-7 linguri ulei 1/2 legătură mărar sare ridichi roşii brânză piper   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi […]
 
Paste gratinate cu masline

Paste gratinate cu masline

Paste gratinate cu masline din: piept de pui, rosii, penne, masline, ciuperci, usturoi, dafin, zahar, sare, piper, cascaval, ulei, coriandru, cardamom. Ingrediente: 2 piepţi de pui 400 g roşii descojite, tăiate mărunt 200 g penne rigate 200 g măsline fără sâmburi, feliate 1 conservă ciuperci feliate 3 căţei usturoi 2 frunze dafin 1-2 linguriţe zahăr […]
Tarta gustoasa cu capsuni

Tarta gustoasa cu capsuni

Tarta gustoasa cu capsuni din: faina, unt, smantana, sare, zahar, lapte, vanilie, capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 150 g unt 82% grăsime, foarte rece 100 g zahăr pudră 1 gălbenuş 1 lingură smântână 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare Pentru cremă: 600 ml lapte 100 g unt 4 gălbenuşuri zahăr, după […]
 
Ciorba de perisoare de pui

Ciorba de perisoare de pui

Ciorba de perisoare de pui din: carne de pui, ceapa, orez, paprika, morcovi, ardei, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, marar, rosie, gulie, smantana. Ingrediente: 600 g carne tocată de pui 2 cepe 6 linguri orez 2 albuşuri 1 linguriţă rasă paprika dulce 3 morcovi 1 ardei 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 gulie […]
Prajitura cu dulceata si alune

Prajitura cu dulceata si alune

Prajitura cu dulceata si alune din: unt, zahar, lamaie, oua, faina, amidon, praf de copt, lapte, alune, dulceata. Ingrediente: Pentru blat: 200 g unt 200 g zahăr 1 lămâie 3 pliculeţe zahăr vanilat 3 ouă 2 albuşuri 125 g făină 125 g amidon 1 praf de copt Pentru cremă: 300 g unt 500 ml lapte […]
 
Branza_de_vaca_dulce

Branza de vaca dulce

Branza de vaca dulce din: lapte. Ingrediente: 2 l lapte de casă gras nepasteurizat       Mod de preparare: Laptele se toarnă într-un vas şi se pune la loc rece. A doua zi se ia cu lingura smântână de deasupra, se acoperă cu un tifon sau cu capac şi se pune la loc călduţ […]
Ghiveci la borcan

Ghiveci la borcan

Ghiveci la borcan din: bame, fasole, ardei, rosii, vinete, conopida, dovlecei, verdeata, suc de rosii. Ingrediente: bame fasole verde dovlecei tineri ardei graşi conopidă pătlăgele roşii pătlăgele vinete verdeţuri suc de rosii   Mod de preparare: După ce toate legumele au fost curăţate, spălate şi opărite, se aşează în borcane, în proporţii egale, având grijă […]
 
Crema_de_branza_cu_chimen

Crema de branza cu chimen

Crema de branza cu chimen din: branza, unt, smantana, ceapa, sare, boia, chimen, patrunjel. Ingrediente: 200 g brânză de vacă 150 g brânză de oaie 100 g unt 2-3 linguri smântână grasă 1 ceapă sare boia dulce chimen frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Untul, păstrat în prealabil la temperatura camerei se freacă cu […]
Budinca_de_branza_cu_mazare

Budinca de branza cu mazare

Budinca de branza cu mazare din: branza, smantana, mazare, ceapa, oua, faina, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză de vacă 250 g brânză de vacă afumată 250 g brânză de oaie 2-3 linguri smântână 250 g mazăre congelată sau proaspătă 1 ceapă 7 ouă 2-3 linguri faină sare piper ulei 20 g unt […]
 
Ciorba_de_post_cu_cartofi

Ciorba de post cu cartofi

Ciorba de post cu cartofi din: cartofi, rosii, ardei, ceapa, ulei, maghiran, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 3 roşii 1 felie ardei sau 1 lingură paştă de ardei 1 ceapă puţin ulei sare piper maghiran zeamă de lămâie sau zeamă de varză acră   Mod de preparare: Se înăbuşe ceapa mărunţită […]
Paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: paste, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 300 g paste fară ouă 400 g conservă de roşii mărunţite sau întregi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi sare zahăr busuioc puţin ulei   Mod de preparare: Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]

Placinta cu branza de vaci sau telemea

Placinta cu branza de vaci sau telemea

Placinta cu branza de vaci sau telemea din: faina, ulei, sare, branza de vaci sau telemea, unt sau margarina, oua, sare, lapte. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 3 linguri ulei 1/2 linguriţă sare (sau foi de plăcintă gata preparate) Pentru umplutură: 300 g brânză vaci (sau amestec cu telemea) 2 linguri unt (sau margarină) 2 ouă […]
Fasole_frecata_cu_usturoi

Fasole frecata cu usturoi

Fasole frecata cu usturoi din: fasole, dafin, usturoi, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 500 g fasole uscată 3-4 foi de dafin 2 căţei usturoi 4 cepe ulei sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat în apă rece pentru o noapte. In ziua preparării se pune la fiert în […]
 
Pastravi_inveliti_in_bacon

Pastravi inveliti in bacon

Pastravi inveliti in bacon din: pastravi, bacon, lamaie, ustuoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 păstrăvi 12 felii bacon 1 lămâie 4 căţei usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Păstrăvul se curăţă, se spală şi se usucă. Se asezonează cu sare, piper şi se umple cu usturoi feliat şi lămâie. Fiecare păstrăv se înfaşoară în […]
Patlagele murate

Patlagele murate

Patlagele murate din: patlagele, boabe de mustar, marar, usturoi, sare, morcovi. Ingrediente: patlagele boabe de muştar crenguţe de mărar uscat cu floare morcovi usturoi sare   Mod de preparare: Pătlăgele verzi se spală bine, li se rup codiţele şi se lasă să se scurgă de apă. In borcane se presară mai întâi un pachet cu […]
 

Ragout de ciuperci

Ragout de ciuperci din: ciuperci, fasole, ceapa, usturoi, pasta de tomate, dafin, boia, sare, piper, zahar, patrunjel, ulei. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole boabe 1 ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml pastă de tomate 1-2 foi de dafin sare piper boia de ardei zahăr frunze de pătrunjel verde ulei   Mod de […]
Pastrav_inabusit_la_cuptor

Pastrav inabusit la cuptor

Pastrav inabusit la cuptor din: pastrav, usturoi, lamaie, ulei, ciuperci, mazare, ceapa, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 2 păstrăvi 6 căţei de usturoi 1 lămâie ulei de măsline sare piper colorat Pentru garnitură: 300 g ciuperci Champignon 200 g mazăre congelată 1 ceapă 1-2 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbrişor uscat 1 lingură ulei zeamă de […]
 
Lichior_de_ciocolata_alba

Lichior de ciocolata alba

Lichior de ciocolata alba din: ciocolata, frisca, zahar, vanilie, vodca. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 400 ml frişcă 1 lingură zahăr pudră 10 ml esenţă de vanilie 400 ml vodcă sau ţuică de fructe   Mod de preparare: Se pune la încălzit frişca, se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mai mici şi se lasă până […]
Reteta gogosi glazurate

Reteta gogosi glazurate

Reteta gogosi glazurate din: faina, zahar, lapte, ou, unt, drojdie, ciocolata, ulei, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300 g faină 60 g zahăr 130-150 ml lapte călduţ 1 ou 2 linguri unt topit 5 g drojdie uscată sare Pentru glazură: 50 g ciocolată de lapte 50 g ciocolată albă 2 linguri ulei fulgi de ciocolată sau […]
 
Mancare de vinete cu ceapa si usturoi

Mancare de vinete cu ceapa si usturoi

Mancare de vinete cu ceapa si usturoi din: vinete, ceapa, patrunjel, suc de rosii, usturoi, untdelemn. Ingrediente: 4 vinete 2 cepe pătrunjel verde suc de roşii 4 căţei de usturoi untdelemn   Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie felii groase de un deget, se presară sare şi se lasă câteva minute. Apoi se […]
Salata de gogosari cu sos de soia

Reteta gogosari in otet

Reteta gogosari in otet din: gogosari, boabe de mustar, otet, sare, piper, miere, zahar, dafin. Ingrediente: gogosari boabe de muştar frunze de vişin şi de ţelină otet o lingură de sare o lingură de miere o lingură de zahăr una-două foi de dafin câteva boabe de piper   Mod de preparare: Se aleg, se spală, iar […]
 
Placinta_cu_mac

Placinta cu mac

Placinta cu mac din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ulei, mac, scortisoara, lamaie. Ingrediente: 600 g faina 370 ml lapte 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 25 g drojdie 100 g unt 5 linguri ulei Pentru umplutură: 250 g mac 200 g zahăr 100 ml lapte 60 g stafide 3 mere 1 linguriţa scortisoara 1 lingura coaja […]
Mancare de dovlecei cu busuioc

Mancare rece de dovlecei

Mancare rece de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, patrunjel, rosii, suc de rosii, usturoi, cimbru. Ingrediente: 5 dovlecei potriviţi ca mărime o ceapă 2 ardei igraşi pătrunjel verde 3 roşii 100 ml suc de roşii 2 căţei usituroi cimbru   Mod de preparare: Se rad dovleceii, se taie sferturi, se pun cu untdeleimn şi ceapă […]
 
Falci_de_porc_confiate

Falci de porc confiate

Falci de porc confiate din: falci de porc, vin, usturoi, cimbrisor, untutra, sare, piper. Ingrediente: 2 falci de porc 100 ml vin alb 4 căţei usturoi 2 crenguţe rozmarin cimbrişor 1 kg untură sare piper   Mod de preparare: Fălcile se pun într-un vas, se adaugă usturoiul curăţat, rozmarinul şi cimbrişorul, se toarnă vinul şi […]
Salam_de_toba

Salam de toba

Salam de toba din: cap de porc, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, maghiran, ienibahar, maghiran. Ingrediente: 1 cap de porc 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi sare piper boia dulce ienibahar maghiran maţe groase de porc   Mod de preparare: Capul de porc tăiat în patru sau în bucăţi potrivite cât să încapă în oală […]
 
Rulada_de_ciolan_afumat

Rulada de ciolan afumat

Rulada de ciolan afumat din: ciolan, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapă 6+3 căţei usturoi 2-3 foi de dafin sare piper boabe   Mod de preparare: Se spală ciolanul, se pune în oală, se toarnă peste el apă atât cât să îl acopere bine, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul […]
 
Gogosari in otet cu dafin

Gogosari in otet cu dafin

Gogosari in otet cu dafin din: gogosari, sare, untdelemn, otet, dafin, piper, hrean, conopida, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: gogosari 3 linguri sare 20 ml untdelemn 25 bucăţi zahăr 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper hrean conopida boabe de muştar frunze de vişin   Mod de preparare: Se prepară oţetul adăugând, la un […]
 
 
Gogosari murati in otet

Gogosari murati in otet

Gogosari murati in otet din: gogosari, otet, zahar, untdelemn, sare, dafin, piper, mustar. Ingrediente: 50-60 gogoşari un litru oţet de 9° 250 g zahăr 260 ml untdelemn 2 linguri sare 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper boabe de muştar câteva frunze de vişin   Mod de preparare: Gogoşarii rămaşi, pătaţi sau loviţi, nu […]
 
 
 
Mancare simpla de gulii

Gulii in suc de rosii

Gulii in suc de rosii din: gulii, sare, suc de rosii. Ingrediente: gulii sare suc de rosii     Mod de preparare: Se aleg guliile sănătoase şi proaspete, se curăţă de coajă, se spală şi se opăresc în apă clocotită cu sare, 10-15 minute. Guliile mici se pot opări întregi, iar cele mai mari se […]
 
Fursecuri_sarate_cu_rozmarin

Fursecuri sarate cu rozmarin

Fursecuri sarate cu rozmarin din: faina, unt, cascaval, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 400 g faină 120 g unt rece 100 g caşcaval uscat 100 ml apă rece 1 linguriţă rozmarin uscat 1 linguriţă cu vârf sare 1/2 linguriţă piper măcinat sare grunjoasă   Mod de preparare: Caşcavalul se dă pe răzătoarea mică, se amestecă cu […]
Clatite cu carne tocata si patrunjel

Clatite cu carne tocata si patrunjel

Clatite cu carne tocata si patrunjel din: faina, lapte, oua, unt, carne, smantana, branza, sfecla, ceapa, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: Pentru clătite: 150 g faină 300 ml lapte 4 ouă 50 g unt sare Pentru umplutură: 250 g came tocată de porc (pulpă) 250 g smântână 200 g brânză de capră 200 g […]
 
Chicken pasta

Graten de cartofi cu carne tocata

Graten de cartofi cu carne tocata din: carne de vita, ceapa, bulion, usturoi, ulei, sare, piper, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, smantana, cascaval, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 3 cepe 100 ml bulion de roşii 3 căţei de usturoi ulei sare piper Pentru stratul de legume: 250 g morcovi 80 g […]
Branza_de_vaca_cu_ou

Branza de vaca cu ou

Branza de vaca cu ou din: branza, lapte, oua, marar, sare, paine. Ingrediente: 150 g brânză de vacă 200 ml lapte 2 ouă mărar proaspăt sare pâine   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele. Când a dat în clocot, se adaugă brânza de vacă şi cele două ouă şi se fierbe amestecând energic […]

Supa_de_rosii_cu_galuste_de_branza

Supa de rosii cu galuste de branza

Supa de rosii cu galuste de branza din: ceapa, telina, rosii, bulion, zeama de lamaie, patrunjel, ulei, branza, fulgi de ovaz, ou, sare, piper. Ingrediente: Pentru supă: 1 ceapă 2 tulpini de ţelină 1 conservă de roşii 200-300 ml bulion de roşii sare zeamă de lămâie 1/2 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei de măsline […]
Gogosele_cu_branza_si_sos_de_citrice

Gogosele cu branza si sos de citrice

Gogosele cu branza si sos de citrice din: branza, gris, zahar, oua, lamaie, vanilie, pesmet, unt, grapefruit, portocale, amidon, cardamom. Ingrediente: 500 g brânză de vacă 150 g gris 50 g zahăr 2 ouă coaja rasă de la 1/2 lămâie 1/2 linguriţă aromă de vanilie sare 100 g pesmet 25 g unt zahăr pudră Pentru […]
 
Placinta_de_post_cu_cartofi

Placinta de post cu cartofi

Placinta de post cu cartofi din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare. Ingrediente: 250 g faină 25 g drojdie apă 120 ml apă călduţă 3-4 linguri ulei 5 cartofi de mărime medie sare   Mod de preparare: Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apa […]
Conserve cu mazare

Conserve cu mazare

Conserve cu mazare din: mazare. Ingrediente: mazare     Mod de preparare: Se alege mazăre cu boabele mici. Se scot boabele din păstăi, se spală şi se opăresc în apa sărată timp de patru-cinci minute, în timp ce fierbe apa, se curăţă spuma ce s-a format la suprafaţă. Bobul de mazăre se consideră suficient de […]
 
Reteta_mamaliga_cu_magiun

Reteta mamaliga cu magiun

Reteta mamaliga cu magiun din: apa, faina, ulei, sare, magiun. Ingrediente: 1 l apă 250 g faină de mălai 2 linguri ulei sare magiun de prune   Mod de preparare: Se pune apă cu sare la fiert, când a dat în clocot se adaugă faina de mălai în ploaie şi se amestecă energic. Se fierbe circa 10 minute, o mămăligă […]
Peste prajit cu usturoi

Pastrav prajit cu sofran

Pastrav prajit cu sofran din: pastravi, chimen, nucsoara, faina, ulei, orez, sofran, unt, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 păstrăvi evisceraţi (250-300 g/bucata) 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper 1/2 linguriţă chimen măcinat 1 vârf cuţit nucşoară 5-6 linguri faină 150 ml ulei Pentru garnitură: 2 linguri ulei 250 g orez 6-7 firicele şofran sare […]
 
Compot cu biscuiti

Vin rosu fiert cu compot de visine

Vin rosu fiert cu compot de visine din: compot, lichior, vin rosu, zahar, lamaie, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 compot de vişine (800 g) 4 linguri lichior de migdale sau extract de migdale 700 ml vin roşu 100 g zahăr 1 lămâie baton de scorţişoară anason stelat cuişoare   Mod de preparare: Vişinele se strecoară din […]
Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar, sare, lapte, ciocolata, smantana. Ingrediente: Pentru blat: 500 g faină 150-200 g unt sau untură 1 plic praf de copt 2 ouă 200 g zahăr 1 praf de sare lapte Pentru umplutură: 200 g zahăr 600 ml lapte 5 linguri faină […]
 
Tocanita_de_ceapa_cu_mamaliga

Tocanita de ceapa cu mamaliga

Tocanita de ceapa cu mamaliga din: ceapa, usturoi, bulion, faina, pasta de ardei, boia, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe 2 căţei usturoi 100 ml bulion 2 linguri faină 1 lingură pastă de ardei sare piper boia dulce frunze de pătrunjel verde ulei   Mod de preparare: Ceapa curăţată se mărunţeşte şi se adaugă […]
Supa_de_post_cu_legume

Supa de post cu legume

Supa de post cu legume din: orez, morcov, patrunjel, telina, ceapa, zarzavat, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 1 ceapă 1 lingură zarzavat cu sare la borcan frunze de pătrunjel verde ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa mărunţită se înăbuşe în […]
 
Mazare in sare

Mazare in sare

Mazare in sare din: mazare, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 20 g sare 100 g zahar     Mod de preparare: Boabele se curăţă fără a le spăla. Intr-un vas foarte curat se aşează 1 kg mazăre boabe, la care se adaugă 250 g sare şi 100 g zahăr tos. Se amestecă împreună […]
Cotlet de porc unguresc

Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos picant de nectarine

Cotlete de porc la gratar cu sos picant de nectarine din: suc de portocale, ulei de masline, usturoi, chimen, piper, cotlete de porc ardei iute, nectarine, miere, suc de lamaie, supa de pui, usturoi, ceapa, ghimbir, sare, coriandru. Ingrediente:  250ml suc de portocale 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 linguriță de […]
 
Tort_cu_portocale_si_dovleac

Tort cu portocale si dovleac

Tort cu portocale si dovleac din: oua, zahar, faina, dovleac, mascarpone, frisca, portocala, gelatina. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri faină sare Pentru cremă: 250 g dovleac copt 250 g cremă mascarpone 130 g zahăr 300 ml frişca 1 portocală 1 lingură gelatină   Mod de preparare: Se separă ouăle, albuşurile se bat […]

Gulii pane cu patrunjel

Gulii pane cu patrunjel din: gulii, patrunjel, unt, oua, pesmet. Ingrediente: 3 gulii 50 g unt 2 ouă pesmet pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă guliile, se taie în felii groase şi se pun să fiarbă cu unt, la foc mic. Se dau apoi prin ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în […]
 
Spirale_cu_mere

Spirale cu mere

Spirale cu mere din: faina, oua, zahar, lapte, smantana, drojdie, ulei, sare, mere, stafide, amidon, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg faină 2 ouă 150 g zahăr 400 ml amestec de lapte+smântână 14 g drojdie uscată 100 ml ulei un praf de sare Pentru umplutură: 4 mere 2 linguri de stafide 3 linguri zahăr 1 lingură […]
Macaroane cu sunca sau ciuperci

Macaroane cu sunca sau ciuperci

Macaroane cu sunca sau ciuperci din: macaroane, unt, sunca sau ciuperci, cascaval, oua. Ingrediente: 500 g macaroane 3 linguri unt 200 g şuncă sau ciuperci 200 g caşcaval ras 4 ouă   Mod de preparare: Se fierb macaroanele 20 de minute, în apă multă, clo-cotindă, cu puţină sare, la foc mic. Se scurg imediat şi […]
 
Mancare de gulii cu telina si ciuperci

Mancare de gulii cu ceapa

Mancare de gulii cu ceapa din: gulii, ceapa, faina, sos de rosii, sare, zahar. Ingrediente: 4 gulii o ceapă o linguriţă faină sos de roşii sare zahăr   Mod de preparare: Se curăţă guliile, se taie bucăţele, se pun la foc mic, într-o cratţţă, cu ceapa tocată şi untdelemnul, şi se lasă, aicoperite, să se […]
Manatarci in untdelemn

Manatarci in untdelemn

Manatarci in untdelemn din: manatarci, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg mânătărci 5 cepe 500 ml untdelemn 2 kg roşii sare piper suc de rosii verdeata   Mod de preparare: Se aleg mânătărci proaspete, se curăţă de codiţe, se spală şi se lasă pe o sită să se scurgă bine de apă. […]
 
Morcovi sote cu friganele de paine

Morcovi sote cu friganele de paine

Morcovi sote cu friganele de paine din: morcovi, zahar, unt, sare, franzela, lapte, oua, untdelemn. Ingrediente: 500 g morcovi o linguriţă zahăr unt sare Pentru friganele: 5-6 felii de franzelă o ceaşcă lapte 2 ouă untdelemn   Mod de preparare: Se călesc morcovii în unt cu puţină sare şi zahăr, adăugând câte puţină apă şi […]
Caltabosi din maruntaie

Caltabos cu orez

Caltabos cu orez din: ficat de porc, plamani de porc, orez, untura, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1 kg plămâni de porc 500 g guşă de porc 300 g orez 1 lingură untură 2 cepe mari sare piper maţe de porc   Mod de preparare: Ficatul se pune în apă fierbinte […]
 
Rulada_de_porc_cu_usturoi_si_boia

Rulada de porc cu usturoi si boia

Rulada de porc cu usturoi si boia din: pulpa de porc, fleica, usturoi, sare, piper, boia. Ingrediente: 1-1,2 kg pulpă de porc 700 g fleică 5 căţei usturoi sare piper boia dulce   Mod de preparare: Usturoiul pisat se freacă cu aproximativ 18-20 g sare, se adaugă 100 ml apa rece şi se lasa sa […]
Ciorba de varza murata cu afumatura

Ciorba de varza murata cu afumatura

Ciorba de varza murata cu afumatura din: varza, ceapa, usturoi, carne de porc, carnati, dafin, faina, ulei, sare, boia. Ingrediente: 500 g varză murată 1 ceapă roşie 2 căţei usturoi carne afumată crudă de porc 1 fir de cârnaţi afumat 2 foi de dafin sare boia 2 linguri faină 4 linguri de ulei   Mod […]
 
Reteta piftie de porc

Reteta piftie de porc

Piftie de porc cu usturoi din: ciolan, picioare de porc, cap de porc, sorici, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 1 ciolan crud 4 picioruşe de porc 1/4 de cap de porc cu ureche 500 g şoric de porc sare 1 lingură piper boabe 1 căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Se curăţă, se spală bine […]
 
Morcovi in saramura

Morcovi in saramura

Morcovi in saramura din: morcovi, sare. Ingrediente: morcovi sare     Mod de preparare: Morcovii tineri, nu prea mari, proaspeţi, foarte sănătoşi, se spală bine, se curăţă şi, dacă sunt mai mici se lasă întregi, când sunt însă mai mari, se taie în două. Se spală, se scurg de apă şi se opăresc 15 minute. […]
 
 
Morcovi cu fructe

Morcovi uscati

Morcovi uscati din: morcovi, apa, sare. Ingrediente: morcovi apa sare     Mod de preparare: Pentru uscat se aleg morcovii cu rădăcinile mai mici şi mai intens colorate, întrucât sunt mai fragezi şi mai gustoşi. Se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în felii subţiri, după care se opăresc în apa clocotită, sărată […]
 
 
Reteta muraturi asortate

Reteta muraturi asortate

Reteta muraturi asortate din: gogonele, castraveti, ardei, conopida, morcovi, pepeni, usturoi, hrean, boabe de mustar, marar. Ingrediente: pătlăgele verzi gogonele verzi castraveţi ardei graşi lungi doi-trei pepenaşi micii morcovi conopidă usturoi hrean boabe de muştar câteva frunze de vişin şi ţelină mărar uscat   Mod de preparare: Se aleg, în proporţiile dorite (de regulă, trei […]
 
Hot_dog_rustic

Hot dog rustic

Hot dog rustic din: cornuri, crenvursti, morcovi, lamaie, ulei, usturoi, coriandru, boia, patrunjel, menta, iaurt, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 4 cornuri rustice 4 crenvurşti 2 morcovi 1/2 lămâie 30 ml ulei de măsline 1 căţel de usturoi seminţe de coriandru pisate boia de ardei sare 1 mână de frunze de pătrunjel verde 1 mână de […]
Pastrav cu sos

Pastrav cu sos de nuci

Pastrav cu sos de nuci din: pastravi, lamaie, tarhon, nuca, miere, otet, coriandru, sare. Ingrediente: 2 păstrăvi 1/2 lămâie tarhon în oţet sare Pentru sos: 100 g nucă 200 ml apă 1 lingură miere sare 2-3 linguri oţet de vin frunze de coriandru   Mod de preparare: Peştele se spală, se usucă, apoi se asezonează […]
 
Prajitura_de_dovleac_cu_scortisoara

Prajitura de dovleac cu scortisoara

Prajitura de dovleac cu scortisoara din: piure de dovleac, faina, zahar, ulei, praf de copt, oua, ciocolata, scortisoara. Ingrediente: 450 g piure de dovleac copt 300 g faină 300 g zahăr 4 ouă 200 ml ulei 1 plic praf de copt 2 linguriţe scorţişoară 60 g ciocolată de lapte 1 lingură ulei sare   Mod […]
Coniac de casa

Coniac de casa

Coniac de casa din: struguri, prune, ceai, vanilie, zahar, cafea. Ingrediente: 5 l ţuică de struguri 1 kg prune uscate 3 plicuri ceai rusesc 2 batoane de vanilie 2 linguri zahăr 10 boabe cafea prăjite   Mod de preparare: Zahărul se caramelizează până ce devine închis la culoare, se adaugă 200 ml apă, se fierbe, apoi se […]
 
Pogacele_cu_seminte_asortate

Pogacele cu seminte asortate

Pogacele cu seminte asortate din: faina, unt, galbenus, smantana, sare, seminte. Ingrediente: Pentru aluat: 480 g faină 250 g unt rece 2 gălbenuşuri 130 ml smântână pentru gătit (lichidă) 20 g sare Alte ingrediente: 2 albuşuri seminţe de susan, mac, chimen, in   Mod de preparare: Făina se amestecă cu sarea si cu untul tăiat […]
Inimioare_cu_ciocolata_si_nuca

Inimioare cu ciocolata si nuca

Inimioare cu ciocolata si nuca din: faina, unt, zahar, nuca, ou, ciocolata, frisca, rom, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 400 g faină 250 g unt 150 g zahăr pudră 150 g nucă măcinată 1 gălbenuş de ou 1 praf de sare Pentru cremă: 200 g unt 100 g zahăr pudră 100 g ciocolată 50% conţinut de […]
 

Despre hamei

Hameiul (HumulusiupulusL)  Creşte în zavoaie, lunci, tufişuri, în zonele de câmpie şi deal, până la 800- 1000 m. Conţine ulei volatil format din mircen, humulen, farnesen, izovalerianat de bornil. Rezina este constituită din lululona – principiu amar de natură cetonică, humuluna, tricetone cu ciclu pentagonal humulinona şi hulupona, tanin, trimetilamina, colina, substanţe estrogene şi săruri […]
Cus cus cu legume si carne de oaie din: carne de oaie, ulei, ardei, morcovi, napi, castraveti, praz, rosii, apa, sare, piper, ceapa, zahar pudra, coriandru, naut, gris, usturoi, stafide, chimen, boia iute, ghimbir, sofran.

Cuscus cu legume si sos de soia

Cuscus cu legume si sos de soia din: varza, cuscus, morcov, usturoi, sos de soia, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 300 g varză 1 morcov 3 căţei de usturoi 1/2 ceapă 180 g cuşcuş 200 ml apă fierbinte 1 lingură sos de soia frunze de pătrunjel verde sare ulei de măsline   Mod de preparare: Se […]
 
Pasta de bulion

Pasta de bulion

Pasta de bulion din: rosii, sare, untdelemn. Ingrediente: rosii sare untdelemn     Mod de preparare: Bulionul se poate prepara şi mai gros, sub formă de pastă, care se păstrează în borcane. Pentru obţinerea lui, se foloseşte acceeaşi cantitate de roşii ca şi pentru bulionul la sticle, şi se prrepară după acelaşi tipic, cu deosebire […]
Halva_armeneasca_cu_susan

Halva armeneasca cu susan

Halva armeneasca cu susan din: unt, faina, miere, seminte de susan, cacao. Ingrediente: 100 g unt de 82% grăsime 250 g faină +1-2 linguri 200 g seminţe de susan 250 g miere polifloră cacao   Mod de preparare: Mierea se pune la încălzit pe foc mic. Intr-o tigaie cu pereţii mai înalţi se topeşte untul, […]
 
Musaca de vinete si cartofi

Musaca de vinete si cartofi

Musaca de vinete si cartofi din: carne, ceapa, orez, ulei, vinete, cartofi, rosii, bulion, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 1 ceapă 50 g orez ulei 2 vinete 4-5 cartofi medii 200 g roşii 200 ml bulion sare piper frunze de pătrunjel mărar   Mod de preparare: Orezul se fierbe […]
Desert cu crema de dovleac

Desert cu crema de dovleac

Desert cu crema de dovleac din: oua, zahar, cacao, faina, ulei, praf de copt, mascarpone, dovleac, vanilie. Ingrediente: 4 ouă 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8 linguri faină 2 linguri ulei 1 linguriţă praf de copt Pentru cremă: 250 g cremă mascarpone 250 g dovleac copt 120 g zahăr pudră 1/2 baton de vanilie […]
 
Jumari cu ceapa verde

Jumari cu ceapa verde

Jumari cu ceapa verde din: oua, unt, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 25 g unt cozi de ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se pune untul cu codiţele de ceapă verde tăiate mărunt, la foc şi, când s-a înfierbântat bine untul, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă mereu. Se servesc […]
Cozonac_cu_dovleac_si_ciocolata

Cozonac cu dovleac si ciocolata

Cozonac cu dovleac si ciocolata din: faina, drojdie, piure de dovleac, ou, zahar, ulei, lapte, sare, unt, ciocolata. Ingrediente: 600 g faină 20 g drojdie 250 g piure de dovleac 1 ou 100 g zahăr 100 ml ulei 50 ml lapte 1,5 linguriţe amestec de condimente pentru turtă dulce sare 100 g pastile de ciocolată […]
 
Pepene murat

Pepene murat

Pepene murat din: pepeni, usturoi, sare, telina, marar. Ingrediente: pepenasi usturoi telina marar apa sare   Mod de preparare: Se recomandă să se folosească numai pepeni din soiuri târzii. Se aleg pepeni mici, proaspeţi, întregi, cu miezul înroşit. Se spală şi se lasă să se scurgă bine de apă. Deoarece coaja pepenelui este foarte groasă, este […]

Reteta zilei: Frigarui de miel cu patrunjel

Frigarui de miel cu patrunjel din: miel, condimente, scortisoara, piper , cardamom, patrunjel, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, nuci de pic, sare, lipii, salata. Ingrediente:  800gr carne de miel cuburi 1/4 lingurita mix de condimente 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita piper negru 1/4 lingurita cardamom 3-4 linguri patrunjel tocat 2 cepe, tocate […]
 
Cornulete_cu_nuca_si_zahar

Cornulete cu nuca si zahar

Cornulete cu nuca si zahar din: faina, osanza, drojdie, lapte, ou, zahar, nuca. Ingrediente: 250 g faină 15 g osânză 20 g drojdie 150 ml lapte 1 gălbenuş de ou 1 lingură zahăr Pentru umplutură: 50 g nucă măcinată 3/4 linguri zahăr 1 ou zahăr pudră   Mod de preparare: Zahărul se pune în laptele […]

Despre gutui

Gutuiul (Cydoniaoblonga Mill)  Descriere Gutuiul este originar din Asia, creşte prin gradini si i se mai spune si lămâior. Utilizare Gutuile coapte se recomandă celor care au stări de lenevire a stomacului, ajutând la digestie, au proprietăţi sedative. Siropul, gemul şi marmelada de gutui ameliorează diareele, hemoragiile uterine şi hemoroizii. Din sâmburi se prepară un […]
 
Macaroane in straturi cu maruntaie de pui

Macaroane picante

Macaroane picante din: macaroane, carne tocata, ceapa, verdeata, sare, piper, bulion, unt, cascaval ras, unt sau untura. Ingrediente: 350 g macaroane 350 g carne tocată o ceapă verdeaţă sare piper o lingură bulion 100 gunt 200 g caşcaval ras o lingură unt sau untură   Mod de preparare: Se fierb macaroanele 20 de minute, în […]
Mancare de morcovi (sote)

Mancare de morcovi (sote)

Mancare de morcovi (sote) din: morcovi, sare, unt. Ingrediente: 500 g morcovi o lingură zahăr sare unt   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se taie felii şi se pun cu apă şi unt să fiarbă. In timp ce fierb se prepară un sos cu zahăr ars şi se toarnă peste ei. Se adaugă puţină […]
 
Orez cu prune

Mancare rece de telina cu masline

Mancare rece de telina cu masline din: telina, masline, suc de rosii, sos de zahar ars, vin. Ingrediente: 3 teline mari untdelemn 7-8 măsline suc de roşii sos de zahăr ars din 2 linguriţe 100 ml vin   Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se taie felii şi se pune, cu untdelemn, într-o cratiţă acoperită, […]

Despre guarana

Guarana (Paullinia cupana)  Descriere Această viţă-de-vie de pădure este originară din Bazinul Amazonului, unde băştinaşii mestecau seminţele de guarana. Acţiune Acţionează ca tonic al întregului organism şi ca tratament pentru multe boli. Suplimentele nutriţionale conţinând guarana sunt adesea promovate ca dătătoare de energie şi ca ajutor în curele de slăbire. Guarana vă poate înviora, dar […]
 
Omleta romaneasca cu branza de oi

Omleta romaneasca cu branza de oi

Omleta romaneasca cu branza de oi din: oua, smantana, branza de oi, sare, patrunjel, marar, unt. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri smâmtână 200 g brânză de oi sare pătrunjel mărar 50 g unt   Mod de preparare: Se bat ouăle, dar nu prea tare, se adaugă sare, verdeaţă şi smântână. Se pune, într-o tigaie, unt, […]
Sufleu de porumb

Porumb in saramura

Porumb in saramura din: porumb, sare. Ingrediente: porumb sare     Mod de preparare: Se recoltează ştiuleţii neajunşi la maturitate, cu bobul în lapte. Se taie vârful şi cotorul şi se spală bine, înlăturând toate firele die mătase. Ştiuleţii astfel pregătiţi se opăresc 50-55 minute, după care se scot, se scurg de apă pe o […]
 
Pilaf de orez cu ciuperci champignon

Pilaf cu hribi

Pilaf cu hribi din: orez, hribi, zeama de carne, ceapa, untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 200 g hribi 3 ceşti zeamă de carne o ceapă 3 linguri untdelemn sare piper   Mod de preparare: Se curăţă codiţele şi se spală hribii. Se taie felii şi se pun în untdelemnul încins împreună cu ceapa […]
Mancare de post: Praz cu masline

Praz cu masline negre

Praz cu masline din: praz, masline, untdelemn, suc de rosii, zahar, sare. Ingrediente: 4-5 fire de praz 10 măsline 3 linguri untdelemn suc de roşii eventual o lingură zahăr pentru sos sare   Mod de preparare: Se curăţă prazul de primele foi, se spală, se taie bucăţi lungi de 5-6 cm. Se opăresc, se scurg […]
 
Rosii umplute cu branza de vaci sau urda

Rosii umplute cu branza de vaci sau urda

Rosii umplute cu branza de vaci sau urda din: rosii, branza de vaci sau urda, gris, smantana, ou, marar, sare, smantana sau iaurt. Ingrediente: 5-6 roşii tari, proaspete 500 g brânză de vaci sau urdă o lingură griş 2 linguri smântână un ou mărar verde sare 100 ml smântână sau iaurt   Mod de preparare: […]
Sarmalute cu orez in frunze de varza

Sarmalute cu orez in frunze de varza

Sarmalute cu orez in frunze de varza din: varza, orez, ceapa, aardei, gogosari, rosii, morcov, sare, piper, dafin, untdelemn. Ingrediente: o varză mai mare, dulce sau acră 300 g orez 2 cepe 2 ardei graşi 2 gogoşari 5-6 roşii morcov sare eventual piper dafin 3-4 linguri untdelemn   Mod de preparare: Se curăţă varza, se […]

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu