vineri, 22 martie 2013

Retete de Pasti #53


Retete de Paste:

Tort cu physalis

30 April 2009
Tort cu physalisIngrediente: 6 ouă 250 g zahăr tos 275 g făină 100 ml ulei 100 ml apă două linguri de cacao 500 ml frişca 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră praf de copt sare 250 g physalis 500 ml suc de portocale esenţă de rom esenţă de vanilie unt Preparare: Gălbenuşurile se separă de…
Read more »

Sufleu cu carnaţi

30 April 2009
Sufleu cu carnaţiIngrediente: un kilogram de cartofi 300 g cîrnaţi 250 g brînză de vaci 200 ml lapte dulce 3 ouă o legătură de ceapă verde un fir de rozmarin sare, piper unt pentru formă pesmet pentru formă smîntînă Preparare: Carnaţii se taie în felii subţiri, se prăjesc în puţin ulei încins, se scot cu o spumieră…
Read more »

Sepie în sos de vin

30 April 2009
Sepie în sos de vinIngrediente: o sepie 500 ml vin roşu 3 ardei graşi roşii 8 roşii 4 cepe 6 căţei de usturoi două frunze de dafin 4 bucăţi de anşoa o salată radicio pătrunjel două linguri de sos de soia sare, piper ulei de măsline orez cartofi Preparare: Sepia se curăţă şi se pune într-un vas cui apă…
Read more »

Brioşe vegetale

30 April 2009
Brioşe vegetaleIngrediente: 350 g orez 300 g broccoli 3 ardei capia 200 g boabe de porumb din conservă o legătură de mărar o legătură de ceapă verde 200 g mazăre 3 ouă sare, piper ulei de măsline varză murată Preparare: Orezul se spală cu apă rece până când apa rămâne limpede. Se fierbe, se pune într-o…
Read more »

Colac cu mac şi cocos

30 April 2009
Colac cu mac şi cocosIngrediente: 600 g făină 300 ml lapte dulce 300 g zahăr tos 225 g unt 300 g brânză de vaci 4 ouă 25 g drojdie sare 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g fulgi de cocos 50 g seminţe de mac sâmburi caju zahăr pudră suc de portocale Preparare: lntr-un vas se dizolvă drojdia cu…
Read more »

Ghiveci cu carne de porc

29 April 2009
Ghiveci cu carne de porcIngrediente: 800 g carne de porc 4 vinete 700 g roşii 3 ardei graşi roşii un ardei iute roşu 3 cepe 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper două foi de dafin 300 ml apă pătrunjel cimbru mămăligă murături Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Vinetele se…
Read more »

Cum se prepara Sos Alioli

29 April 2009
Ingrediente: 6 cloves of garlic , peeled and roughly chopped ½ tsp coarse salt 1 egg yolk 1 tbsp lemon juice 180 ml olive oil 1 mortar and pestle 1 whisk 1 bowl 1 spoon Sos de usturoi traditional Spaniei. se potriveste de minune cu cartofi, pui, paella sau alte preparate. Cum se prepara sos…
Read more »

Rulouri din peşte cu orez

29 April 2009
Rulouri din peşte cu orezIngrediente: 12 fileuri de hering 250 g orez 150 g boabe de porumb din conservă o ceapă doi ardei capia 80 g măsline feliate 250 ml vin alb 300 ml apă o linguriţă de praf de curry ulei de măsline sare, piper pătrunjel castraveţi muraţi sau verzi Preparare: Fileurile de peşte se spală şi se…
Read more »

Supă cu găluşte de brânză

29 April 2009
Supă cu găluşte de brânzăIngrediente: 300 g brânză de vaci două ouă 4 ardei graşi 800 g roşii 500 ml apă două cepe un morcov o jumătate de ţelină un ardei iute mic 4 linguri de ulei de măsline sare, piper pătrunjel mărar cimbru făină iaurt Preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu ouăle, mărarul şi pătrunjelul tocat.…
Read more »

Tort de pişcoturi

29 April 2009
Tort de pişcoturiIngrediente: 600 g pişcoturi 600 ml lapte dulce 80 g zahăr pudră două plicuri cu cremă de vanilie 70 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat lichior de cafea o lingură de cafea granulată 150 g fulgi de cocos o portocală mentă Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Se adaugă o…
Read more »

Pilaf cu roşii şi miel

29 April 2009
Pilaf cu roşii şi mielIngrediente: 600 g came de miel 400 g orez 600 g roşii două cepe un morcov un ardei gras roşu două linguri de oţet ulei de floarea-soarelui sare, piper rozmarin castraveţi muraţi gogoşari muraţi Preparare: Carnea de miel se spală, se porţionează şi se pune într-un castron împreună cu oţetul şi cu puţină apă, pentru…
Read more »

Scoici cu orez şi mărar

29 April 2009
Scoici cu orez şi mărarIngrediente: 500 g scoici 300 ml vin alb 300 g orez un fir de praz 300 g roşii cherry o legătură de mărar ulei de măsline sare, piper Preparare: Orezul se spală în apeă rece până când apa răimâne limpede, apoi se fierbe şi se scurge. Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.…
Read more »

Paste cu stevie si ardei

29 April 2009
Paste cu stevie si ardeiIngrediente: 500 g ştevie 600 g făină 3 ouă 250 g roşii cherry 4 ardei capia o lingură de pătrunjel uscat sare, piper ulei de măsline pătrunjel verde Preparare: Ştevia, se curăţă de nervuri şi se pune într-un vas. Se pasează cu un blender sau cu un mixer, se pune într-o strecurătoare deasă şi se…
Read more »

Ciorbă de praz cu kaizer

29 April 2009
Ciorbă de praz cu kaizerIngrediente: 400 g kaizer 600 g praz 600 g roşii doi morcovi o ţelină 3 cartofi 300 ml borş sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână mămăligă Preparare: Kaizerul se taie în felii subţiri şi se prăjeşte timp de câteva minute într-o tigaie fără ulei. Se scoate pe o farfurie şi se acoperă. Morcovii şi…
Read more »

Salată de paste cu peşte

29 April 2009
Salată de paste cu peşteIngrediente: 300 g paste două conserve de ton în ulei 300 g fileuri de hering marinate un castravete verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o ceapă 100 g maioneză 100 g smântână o lămâie o legătură de ridichi mărar sare, piper ulei Preparare: Intr-un castron se amestecă smântână cu maioneza, sucul de lămâie,…
Read more »

Cum se prepara sos Low-Fat Vinaigrette

28 April 2009
Ingrediente: 120 ml orange juice 40 ml balsamic vinegar 60 ml olive oil 1 shallot , chopped 1 tsp Dijon mustard salt and pepper 1 bowl 1 whisk 1 spoon Cum se prepara sos Low-Fat Vinaigrette
Read more »

Salată cu nuci şi brânză

28 April 2009
Salată cu nuci şi brânzăIngrediente: două pungi de amestec de salată 250 g struguri roşii 250 g struguri albi 250 g roşii cherry 50 g miezuri de nucă 50 g stafide 250 g brânză feta 200 g smântână 20 g unt muştar busuioc verde sare, piper pudră de curry pudră de boia Preparare: Intr-un ibric se pune la topit…
Read more »

Ruladă dulce cu nuca de cocos

28 April 2009
Ruladă dulce cu nuca de cocosIngrediente: 500 g biscuiţi cu cacao 375 ml lapte dulce 130 g unt 150 g zahăr tos cacao un plic cu cremă de vanilie instant zahăr vanilinat o lingură de esenţă de rom 100 g nucă de cocos pudră de scorţişoară miezuri de nucă   Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se…
Read more »

Tochitură cu cârnaţi

28 April 2009
Tochitură cu cârnaţiIngrediente: 500 g muşchi de porc 300 g cârnaţi picanţi 300 g ficat de porc 300 g rinichi de porc 250 g costiţă afumată 200 ml suc de roşii 4 roşii 100 ml vin alb o ceapă 200 ml ulei cimbru 3 căţei de usturoi sare, piper pătrunjel mălai murături Preparare: Muşchiul de porc, rinichii…
Read more »

Sandviş cu salată de peşte

28 April 2009
Sandviş cu salată de peşteIngrediente: două conserve de ton in ulei ciuperci un fir de praz 100 ml maioneză 100 ml smântână 300 g cartofi 100 g boabe de porumb două baghete mărar salată verde 50 g capere o lămâie sare, piper castraveţi muraţi Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se taie în cubuleţe…
Read more »

Ruladă cu spanac

28 April 2009
Ruladă cu spanacIngrediente: 450 g făină 100 g unt 15 g drojdie 225 lapte 500 g spanac două ouă praz roşii uscate în ulei ciuperci murate doi ardei capia o legătură de mărar o jumătate de lămâie sare, piper ulei sos de roşii picant   Preparare: Un fir de praz se toacă mărunt. Se căleşte în ulei…
Read more »

Costiţă cu bere

28 April 2009
Ingrediente: 5 costiţe de vită 250 g bacon două cepe o sticlă de bere neagră două ceşti de supă de vită 250 g sos de roşii două de linguri de ulei Preparare: Curăţaţi carnea de grăsime. Peste carne presăraţi o lin­guriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper. Turnaţi cam două linguri de…
Read more »

Ruladă de ciocolată

28 April 2009
Ruladă de ciocolatăIngrediente: 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină 250 g unt 150 g zahăr pudră 4 linguri de cacao 300 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de esenţă de rom unt pentru tavă dovleac pentru plăcintă portocale Preparare: Untul se pune la topit împreună cu zahărul pudră, două…
Read more »

Smochine umplute

28 April 2009
Smochine umpluteIngrediente: 16 smochine 100 g orez 200 g bacon feliat 200 g caşcaval 160 g sparanghel o ceapă mică 80 g ulei de măsline sos de roşii picant cimbru sare, piper o lămâie morcovi Preparare: Smochinele se spală, se taie în patru fără să se despartă feliile şi se stropesc cu suc de lămâie. Sparanghelul…
Read more »

Rulouri cu peşte afumat

28 April 2009
Rulouri cu peşte afumatIngrediente: 8 ardei capia 4 fileuri peeşte afumat două linguri de pastă de măsline 50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri 100 ml smântână 200 ml vin alb demisec 500 ml apă sare, piper cimbru pătrunjel o lămâie Preparare: Untul se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugăă făina, se amestecă, se lasă să…
Read more »

Bucataria lui Jamie

27 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 8 – Praz Bucataria lui Jamie
Read more »

Mâncare de dovlecei

27 April 2009
Mâncare de dovleceiIngrediente: 4 dovlecei 500 g ciuperci un fir de praz o ceapă 800 g roşii un ardei iute mic doi ardei graşi roşii un morcov pudră de curry un vârf de cuţit de pudră de nucşoară sare, piper ulei pătrunjel sfeclă roşie smântână Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.…
Read more »

Prăjitură cu fistic

27 April 2009
Prăjitură cu fisticIngrediente: 230 g unt 360 g zahăr 8 ouă 450 ml lapte dulce 4 linguri de cacao 250 g făină două pliculeţe zahăr vanilirtat praf de copt 100 g nucă 100 ml apă 100 g fistic amidon pudră de scorţişoară esenţă de rom o linguriţă de sare Preparare: Zahărul vanilat, 300 g zahăr tos şi…
Read more »

Pui cu sfeclă

27 April 2009
Pui cu sfeclăIngrediente: un pui 500 g cartofi două ouă 100 g făină o lămâie 4 cuişoare două linguri de miere ulei de măsline 250 ml smântână două conserve sfeclă roşie sare, piper busuioc verde Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-o strecurătoare şi se…
Read more »

Gâscă umplută

26 April 2009
Ingrediente: o gâscă ficatul inima 300 g carne tocată o legătură de pătrunjel două ouă o ceapă de apă două chifle îmbibate în lapte sare piper bere Preparare: Se taie picioarele şi gâtul gâştei, se curăţă, se sărează şi se piperează atât pe dinăuntru, cât şi pe dinafară. Organele se dau prin maşina de tocat,…
Read more »

Hamburgeri vegetali

25 April 2009
Ingrediente: două căni de fasole pisată o legătură de pătrunjel o cană de coriandru tăiat fin o legătură de mărar mărunţit o cană de ceapă verde o cană de ceapă uscată două căpăţâni de usturoi tăiat mărunt ulei apă minerală chili pudră seminţe de susan sare piper Preparare: Se pune fasolea într-un castron mare cu…
Read more »

Orez curry cu ton şi stafide

24 April 2009
Orez curry cu ton şi stafideIngrediente: 400 g orez 300 g mazăre 6 ardei capia două conserve de ton în ulei o ceapă 50 g stafide 100 ml ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry sare, piper pătrunjel ardei copt oţet Preparare: Ardeii capia se spală, se şterg cu un şervet şi se coc în cuptor. Se pun…
Read more »

Fenicul umplut cu ciuperci

24 April 2009
Fenicul umplut cu ciuperciIngrediente: 4 bucăţi de fenicul ciuperci marinate praz 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 100 g caşcaval o legătură de mărar 100 g ulei de măsline 300 g roşii cherry o lămâie dafin 4 boabe de piper boabe de muştar sare, piper Preparare: O linguriţă de boabe de muştar, boabele de piper…

Prăjitură cu cremă de castane

24 April 2009
Prăjitură cu cremă de castaneIngrediente: 6 ouă 150 g făină 150 g zahăr tos două linguri de cacao două pliculeţe cu zahăr vanilinat un borcan de piure de castane 400 ml frişca 300 g ciocolată neagră o conservă de litchii sare o lingură de esenţă de rom unt Preparare: Frişca se pune într-un vas împreună cu piureul de castane…
Read more »

Pizza cu dovleac şi pui

24 April 2009
Pizza cu dovleac şi puiIngrediente: 7 g drojdie uscată 650 g făină două piepturi de pui 250 g brânză feta două ouă 250 g caşcaval 200 g boabe de porumb 500 g dovleac de plăcintă două vinete ulei de măsline sare, piper salată verde sos de roşii picant Preparare: Piepturile de pui se taie în bucăţi mici, se condimentează…
Read more »

Cum se prepara un cocktail Ruby Relaxer

24 April 2009
Ingrediente: 25 ml peach schnapps 25 ml vodka 25 ml coconut rum 25 ml pineapple juice 25 ml cranberry juice 1 slice of pineapple 1 25ml/50ml measure 1 mixing glass 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se prepara un cocktail Ruby Relaxer
Read more »

Somon cu legume si broccoli

24 April 2009
Somon cu legume si broccoliIngrediente: 500 g broccoli 500 g somon doi morcovi 3 cartofi un dovlecel o vânătă o ceapă o legătură de pătrunjel sare, piper ulei de măsline două lămâi Preparare: Somonul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune într-o oală cu sare, piper, ulei, suc de lămâie şi verdeaţă tocată. Se acoperă cu…
Read more »

Tortilla cu legume

24 April 2009
Tortilla cu legumeIngrediente: 4 foi de tortilla 300 g fasole verde 200 g ciuperci marinate două roşii o ceapă roşie doi ardei capia verzi doi ardei capia roşii un morcov varză albă 100 g porumb pătrunjel sare, piper ulei sos de roşii dulce sos picant de ardei Preparare: Fasolea verde se spală, se fierbe în apă cu…
Read more »

Floare cu gem de piersici

24 April 2009
Floare cu gem de piersiciIngrediente: 500 g făină 25 g drojdie 3 ouă 250 ml lapte 70 g unt două linguri de zahăr tos un borcan de gem de piersici sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g nucă de cocos 50 g miez de nucă un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară Preparare: Intr-un ibric se încălzeşte…
Read more »

Paste cu carne şi ciuperci

24 April 2009
Paste cu carne şi ciuperciIngrediente: 500 g paste 500 g kaizer 6 roşii doi ardei capia două cepe doi căţei de usturoi 300 g ciuperci o jumătate de fir de praz două cuişoare o frunză de dafin sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel un ardei iute Preparare: Ciupercile se spală, se prăjesc în puţin ulei încins, se scurg şi…
Read more »

Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri

24 April 2009
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri III Tămâioasa românească - unul din vinurile de mare marcă, câştigător al multor concursuri naţionale şi internaţionale, emblemă a centrului viticol Pietroasele şi piesa de rezistenţă a oricărei degustări. Este un vin de culoare alb-gălbuie când este tânăr, după învechire galben-strălucitor, fructuos, demisec, dulce sau licoros, fin…
Read more »

Bu­dincă de spanac, cartofi şi ciuperci

24 April 2009
Ingrediente: un kg spanac (un pachet congelat) un kg cartofi doi mor­covi două cutii de 400 g ciuperci 5 lin­guri de suc de roşii două cepe 3 ouă 200 g caşcaval (brânză) ulei pesmet pentru tapetat forma piper sare mărar şi pătrunjel Preparare: Curăţaţi spanacul, îl opăriţi în apă sărată şi-l tocaţi. Curăţaţi cartofii, şi…
Read more »

Plachie de crap cu morcovi

23 April 2009
Plachie de crap cu morcoviIngrediente: un kilogram crap 4 cepe 125 ml ulei pastă de tomate 100 ml vin alb 4 căţei de usturoi 500 g roşii doi ardei graşi o frunză de dafin pătrunjel cimbru sare, piper 4 morcovi 500 g cartofi mici boia dulce o lămâie 100 g unt Preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală…
Read more »

Legume cu parmezan, nuci si ciuperci

23 April 2009
Legume cu parmezan, nuci si ciuperciIngrediente: 800 g ciuperci două vinete 4 ardei capia doi dovlecei 200 g parmezan 6 roşii 125 ml suc de lămâie pudră de scorţişoară pudră de cuişoare 3 cepe 3 căţei de usturoi ulei de măsline două linguri de zahăr brun sare, piper 30 g nuci Preparare: Roşiile se curăţă de pieliţă, se dau pe…
Read more »

Boston Flip cocktail

23 April 2009
Boston Flip cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică -  rye whiskey Pahar -cupă mică de cocktail Familie – Flip-Energy Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste la distanţă de timp între mese, seara şi noaptea Ingrediente: 1/2 Madera sau 1/2 Sherry Oloroso 1/2 rye whiskey un galbenus de ou Printre studenţii din Boston, oraşul în…
Read more »

Pişcoturi cu ciocolată

23 April 2009
Pişcoturi cu ciocolatăIngrediente: 550 g făină praf de copt sare 200 g unt două linguri de zahăr brun 150 g zahăr tos două ouă zahăr vanilinat 200 g ciocolată neagră pudră de scorţişoară un măr două mandarine fructe de sezon frişca Preparare: Făina se amestecă bine cu o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, un praf…
Read more »

Cum se prepara sos Alfredo

23 April 2009
Ingrediente: 55 g Butter 240 ml Double Cream 2 Garlic, crushed 2 tbsp Parmesan or gruyere cheese salt and pepper chopped chives for garnish   Sosul Alfredo este un sos cremos care poate fi combinat cu orice fel de paste. Cum se prepara Sos Alfredo
Read more »

Mâncare de vinete cu pui

23 April 2009
Mâncare de vinete cu puiIngrediente: două piepturi de pui mai mari două vinete un dovlecel un morcov două cepe usturoi 250 g roşii cherry 200 g fasole verde pudră de curry sare, piper pătrunjel ulei de măsline un grepfrut alb ghimbir ras felii de pâine Preparare: Cepele şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi…
Read more »

Midii cu legume

23 April 2009
Midii cu legumeIngrediente: doi morcovi 300 g fasole verde 500 g broccoli 450 g midii 100 g boabe de porumb 3 cartofi doi ardei capia roşii o ceapă usturoi o frunză de dafin oţet balsamic oregano uscat 250 ml vin alb inele de calamar   Ingrediente: Midiile se decongelează şi se scurg de apă. Intr-o oală se…
Read more »

Chifteluţe de legume cu paste

23 April 2009
Chifteluţe de legume cu pasteIngrediente: 500 g paste un dovlecel o roşie o ceapă doi cartofi un morcov 300 g pesmet două ouă boia dulce 100 g brânză telemea bicarbonat 50 g măsline feliate ceapă verde 50 g roşii uscate sare, piper ulei smântână iaurt Preparare:. Dovlecelul se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune…
Read more »

Inimă dulce cu smochine

23 April 2009
Inimă dulce cu smochineIngrediente: 150 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 450 g făină praf de copt 300 ml lapte dulce zahăr vanilinat 4 smochine proaspete 200 g struguri 200 g fulgi de cereale expandate 50 g nucă 50 g fistic sare sirop de ciocolată îngheţată de nuci Ingrediente: Untul se pune într-un vas împre-ună cu…
Read more »

Mâncare de ficăţei cu broccoli

23 April 2009
Mâncare de ficăţei cu broccoliO reteta simpla de mancare de ficatei cu broccoli din: ficatei de pui, broccoli, praz, ceapa, usturoi, ardei capia, rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui, paturnjel si malai. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui un kilogram broccoli un fir de praz o ceapă 4 căţei de usturoi doi ardei capia roşii doi ardei capia…
Read more »

Mere coapte în aluat

23 April 2009
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt două linguri de zahăr un ou 6 mere 250 g marmeladă 3 lin­guri de nuci pisate mai mare sare esenţă de vanilie şi de rom Preparare: Din făină, unt, zahăr, ou, esenţa de vanilie şi un praf de sare, faceţi un aluat bine frământat, pe care-l daţi la…
Read more »

Orez cu ardei si calamar

22 April 2009
Orez cu ardei si calamarIngrediente: un pachet amestec orez cu fructe de mare şi negru de sepie doi ardei graşi un ardei capia o lămâie ceapă verde 500 g spanac usturoi 200 g midii decorticate 300 ml vin alb sare, piper ulei de măsline busuioc 150 g parmezan dovlecei Preparare: Spanacul se curăţă,se spală şi se rupe în bucăţele.…
Read more »

Vinete gratinate

22 April 2009
Vinete gratinateIngrediente: 4 vinete 1 kg de ciuperci 1 bucata fenicul 2 catei usturoi pudra scortisoara 1 ardei iute mic sare, piper ulei de masline 1 lingura busuioc uscat 2 fire busuioc verde 1 lamaie cascaval varza alba Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se încing trei…
Read more »

Tort cu ananas

22 April 2009
Tort cu ananasIngrediente: 200 g unt 350 g zahăr tos o conservă de ananas 500 g făină praf de copt o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară 3 ouă două pliculeţe cu zahă vanilinat 130 ml lapte dulce cacao sare frişca sos de vanilie coacăze roşii   Preparare: Ananasul se scoate din cutie şi se pune…
Read more »

Cum se prepara un Cocktail Apple Martini

22 April 2009
Ingrediente: 1 green apple 50 ml vodka 25 ml apple juice 10 ml apple schnapps 5 ml gomme sugar 1 chopping board 1 knife 1 muddle 1 cocktail strainer 1 fine strainer 1 cocktail stirrer 1 martini glass 1 single shot measure 25ml (1fl oz) 1 double shot measure 50ml (2fl oz) 1 measuring jug…
Read more »

Varză cu cârnaţi

22 April 2009
Varză cu cârnaţiIngrediente: două kg varză 500 g cârnaţi 300 g costiţă afumată 350 ml zeamă de varză 3 linguri de pastă de roşii 4 roşii sare, piper două linguri de ulei o frunză de dafin 4 boabe de piper o legătură de pătrunjel mălai smântână ardei iute   Preparare: Varza se spală, se taie în jumătăţi,…
Read more »

Salată de cartofi cu peşte

22 April 2009
Salată de cartofi cu peşteIngrediente: 600 g cartofi 300 g ciuperci două cepe 100 g mazăre 500 g fileuri de hering murat sare, piper cimbru ulei de floarea-soarelui o lămâie 250 ml maioneză   Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare şi o lingură de ulei. Se…
Read more »

Supă cu legume si broccoli

22 April 2009
Supă cu legume si broccoliIngrediente: doi morcovi 500 g broccoli o conopidă 300 g conopidă romanesca un fir de praz un sfert de ţelină doi căţei de usturoi un ardei iute 3 linguri de ulei de măsline sare, piper smântână busuioc verde busuioc uscat iaurt sana Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Morcovii şi…
Read more »

Prăjituri de ciocolată

22 April 2009
Prăjituri de ciocolatăIngrediente: 3 ouă 90 g zahăr tos 90 g făină un vârf de linguriţă de praf de copt zahăr vanilinat un plic cremă de caramel instant 250 ml lapte dulce 200 g ciocolată neagră 200 g struguri negri sare decor din ciocolată ulei Preparare: Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se mixează împreună cu un…
Read more »

Salată cu fructe de mare si surimi

22 April 2009
Salată cu fructe de mare si surimiIngrediente: 300 g amestec de salată 200 g spanac verde 300 g fructe de mare 150 g paste ineluş 200 g surimi 250 ml vin alb sos de soia sucul de la o jumătate de lămâie ulei de măsline sare, piper rozmarin busuioc verde nuci caju Preparare: Fructele de mare se decongelează şi se pun…
Read more »

Rulou cu fenicul şi carne

22 April 2009
Rulou cu fenicul şi carneIngrediente: un pachet aluat de foitaj 500 g carne de porc un piept de pui o bucată fenicul 100 g mazăre un morcov 25 g stafide 50 g măsline feliate 3 ouă pesmet sare, piper ulei suc de lămâie muştar smântână roşii cherry seminţe de susan Preparare: Carnea de porc şi cea de pui se…
Read more »

Pizza Chicago

22 April 2009
Ingrediente: Pentru aluat: 450 ml apă un cubuleţ de drojdie un vârf de cuţit de sare 50 ml ulei 170 g mălai 900 g făină de grâu Pentru topping: 450 ml suc de roşii 250 g brânză moz­zarella rasă 50 g ciuperci feliate 50 g spanac 50 g brânză Romano rasă 50 g felii de…
Read more »

Legume la cuptor cu parmezan

21 April 2009
Legume la cuptor cu parmezanIngrediente: 250 g morcovi baby două vinete doi dovlecei 500 g ciuperci 4 roşii două cepe doi căţei de usturoi doi ardei graşi roşii o crenguţă de rozmarin pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui parmezan Preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi…
Read more »

Antricot de vită cu bere

21 April 2009
Antricot de vită cu bereIngrediente: 2,2 kg antricot de vită 700 g ceapă 350 ml ulei 100 g făină 500 g ardei gras 200 g pastă de tomate 75 g pastă de ardei 5 g piper 5 g cimbru două legături de verdeaţă 50 g sare doi litri de bere neagră Preparare: Antricotul se tranşează, se bate, se crestează…

Cum se prepara sos Tamarind Chutney

21 April 2009
Ingrediente: 2 cups (500ml) Water 2 Concentrated Tamarind Paste ½ cup Jaggery 1 tsp Salt 1 tsp Red Chilly Powder 1 tsp Garam Masala 1 tsp Roasted and Ground Cumin and Fennel Seeds Este un sos indian dulce-acrisor care poate fi congelat si servit tot timpul Cum se prepara sos Tamarind Chutney
Read more »

Biscuiţi cu cremă de ciocolată

21 April 2009
Biscuiţi cu cremă de ciocolatăIngrediente: 200 g unt 200 g făină 100 g miezuri de nucă 100 g zahăr tos două ouă sare zahăr vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară 400 ml lapte dulce un plic cremă de ciocolată instant 100 ml frişca 50 g alune fistic fructe confiate Preparare: Crema de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de…
Read more »

Terină cu piure şi sos tomat

21 April 2009
Terină cu piure şi sos tomatIngrediente: 500 g carne porc două piepturi de pui o ceapă un căţel de usturoi 100 g prosciutto 50 g pesmet 3 ouă o crenguţă de cimbru 250 ml vin alb demisec o legătură pătrunjel unt şi făină pentru formă 800 g cartofi 4 roşii ulei sare, piper Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se…
Read more »

Mîncare de scoici si caracatiţă

21 April 2009
Mîncare de scoici si caracatiţăIngrediente: un kg scoici în cochiilie 500 g pui de caracatiţă doi dovlecei două roşii un ardei iute doi ardei capia o lămîie 100 g unt 3 căţei de usturoi o legătură de pătrunjel 500 ml vin alb sec o pîine albă sare, piper orez paste de orez Preparare: Puii de caracatiţă se spală şi…
Read more »

Musaca cu soia şi ciuperci

21 April 2009
Musaca cu soia şi ciuperciIngrediente: 4-5 vinete o pungă soia granule 500 g ciuperci două cepe doi ardei capia roşii 800 g roşii 100 g brînză telemea 100 ml lapte dulce 3 ouă 30 g făină sare, piper ulei de floarea soarelui mentă verde smîntînă iaurt gras Preparare: Soia se hidratează, se fierbe în apă clocotită şi se pune…
Read more »

Tartă cu piersici şi lămîie

21 April 2009
Tartă cu piersici şi lămîieIngrediente: 350 g făină 170 g zahăr tos 200 g unt două ouă 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat o lămîie sare 300 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan cu compot de piersici 4 piersici miere pudră de scorţişoară mentă Preparare: Intr-un castron se pun făina, zahărul tos, un praf…
Read more »

Pui învelit în praz

21 April 2009
Pui învelit în prazIngrediente: un kg piept de pui 60 g făină două fire de praz 250 g bacon o ţelină o legătură de usturoi verde un morcov o frunză de dafin 400 ml apă 300 ml vin alb demisec 300 g roşii descojite sare, piper ulei de măsline Preparare: Piepturile de pui se dezosează şi se taie…
Read more »

Curcan umplut

21 April 2009
Curcan umplutIngrediente: un curcan de 3 kg 250 g slănină două linguri de untură o linguriţă de salvie uscată o lămâie 6 mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de albine 150 ml bere 50 g sare 5 g piper Preparare: Se curăţă curcanul, se spală, iar pulpele şi pieptul se împănează cu slănină.…
Read more »

Pui cu ciuperci si bere

21 April 2009
Pui cu ciuperci si bereIngrediente: un pui o sticlă de bere ulei de măsline oregano piper negru sare usturoi Pentru sos: Ciuperci tăiate o ceapă frunze de rozmarin foi de dafin usturoi ulei de măsline apă Preparare: Se deschide sticla de bere, iar jumătate din cantitate se pune deoparte într-o cană. Sticla de bere se bagă în interiorul puiului…
Read more »

Cartofi prăjiţi cu sos

21 April 2009
Ingrediente: 5 cartofi ulei sare piper Pentru sos: 80 g maioneză 3 lin­guriţe de curry 40 g smântână o linguriţă de ghimber măcinat o jumătate de linguriţă de şofran o jumătate de lin­guriţă de pudră de chilii o jumătate de linguriţă de boia dulce sare Preparare: Intr-un castron se amestecă maioneza cu smântână. Se presară…
Read more »

Cum se prepara sos Beurre Blanc

20 April 2009
Ingrediente: 50 ml white wine 1 shallot, finely chopped 200 g unsalted butter, cut in small cubes 1 tbsp lemon juice salt pepper A dash of Tabasco or pepper sauce 1 small saucepan 1 small whisk Sos Beurre Blanc- un sos clasic cremos pe baza de unt, ideal pentru mai multe feluri de mancare  …
Read more »

Carne în aspic

20 April 2009
Carne în aspicIngrediente: o ţelină un morcov o albitură sare piper o frunză de dafin două piepturi de găină două copane 10-15 g gelatină Preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert legu­mele tăiate în rondele, frunza de dafin, sarea şi piperul. Când legumele sunt aproape moi se adaugă carnea de găină. în…
Read more »

Conopidă cu păpădie

20 April 2009
Conopidă cu păpădieIngrediente: o conopidă un pahar de ulei de măsline 4 căţei de usturoi frun­ze de păpădie sare şi piper după gust   Preparare: Păpădia se spală bine şi se rupe în bucheţele. Se lasă într-un vas cu apă sărată timp de o oră. Se scoate şi se lasă să se scurgă bine. Usturoiul de curăţă,…
Read more »

Paste cu nuci

20 April 2009
Paste cu nuciIngrediente: Pen­tru aluat: 450 g făină două ouă 100 ml apă un praf de sare Pen­tru umplutură: 300 g brânză de vaci un ou două linguri de zahăr scorţişoară Pen­tru decor: 50 g nuci 50 g alune 3 linguri de miere Preparare: Ingre­dientele pentru aluat se ames­tecă, se fră­mântă, apoi se întinde o foaie mai…
Read more »

Cârnaţi olteneşti

20 April 2009
Cârnaţi olteneştiIngrediente: 10 kg carne marcră 200 g sare 50 g usturoi, 250 ml zeamă din carne de porc maţe de porc   Preparare: Maţele se curăţă în felul următor: se spală bine în apă rece, se întorc şi pe partea interioară şi se curăţă bine cu partea neascuţită a cuţitului. După ce s-au ras cu…
Read more »

Coaste de porc cu legume

20 April 2009
Coaste de porc cu legumeIngrediente: 600 g coaste de porc afumate o vânătă un ardei capia un ardei gras un gogoşar un fir de praz 3 roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel murături usturoi mălai Preparare: Vânătă se curăţă din loc în loc de coajă, se taie în jumătăţi, apoi cuburi. Ardeiul capia, ardeiul gras şi gogoşarul se…
Read more »

Hot dog

20 April 2009
Hot dogIngrediente: 75 g ceapă tocată două linguri de unt 300 ml suc de roşii o lingură de melasă o lingură de oţet o lingură de muştar o jumătate de lin­guriţă de frunze de busuioc măcinate o jumătate de linguriţă de sare 12 crenvurşti 12 pâinici alungite Preparare: Intr-o tigaie se încinge untul şi se sotează…
Read more »

Pui de sepie la grătar

19 April 2009
Ingrediente: 400 g pui de sepia trei linguri de pătrunjel verde tocat o lămîie ulei de măsline sare şi piper Curăţă şi spală puii de sepie, apoi lasă-i să se marineze o jumătate de oră într-un amestec de ulei, suc de lămîie, sare şi piper. Scoate-i apoi din marinată şi cotace-i pe grătar, în cuptorul…
Read more »

File de peşte

19 April 2009
Ingrediente: 100 ml sos de soia o lin­guriţă de zahăr două linguriţe de ghim­ber măcinat un căţel de usturoi două linguri de vin alb fileuri de peşte Preparare: Intr-un castron se amestecă foarte bine sosul de soia, zahărul, ghimberul, usturoiul pisat şi vinul. In această compoziţie se aşază peştele, se acoperă cu sos şi se…
Read more »

Pui de caracatiţă în manieră antică

18 April 2009
Ingrediente: 12 pui de caracatiţă două lămîi ulei de măsline sare şi piper pătrunjel verde Preparare: Curăţă şi spală puii de caracatiţă, apoi lasă-i să fiarbă două ore în apă multă, cu sare. Scoate-i, taie-i în două, longitudinal, aşază-i în farfurii ovale şi condimentează-i cu sare, piper şi o picătură de ulei. Stropeşte-i cu zeama…
Read more »

Gogoşi

18 April 2009
GogoşiIngrediente: 3 linguri de margarină 125 g zahăr un ou 150 ml lapte o linguriţă de nucşoară rasă 300 g făină 5 linguriţe de praf de copt un vârf de cuţit de sare zahăr pudră ulei Preparare: Se mixează margarina împreună cu zahărul, apoi se adaugă oul bătut spumă. Se încorporează laptele, nucşoara, sarea, făina…
Read more »

Bucataria lui Jamie

18 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 7 – Vanat cu pene Bucataria lui Jamie
Read more »

Crevete prăjite

18 April 2009
Ingrediente: 400 g crevete (sau cozi de crevete) ulei de măsline extravirgin o lămîie aluat de clătite sare Preparare: Curăţă şi spală crevetele (cozile de crevete), apoi lasă-le să se marineze o oră într-un amestec de ulei de măsline şi zeamă de lămîie. Trece apoi fiecare crevete prin aluatul de clătite şi prăjeşte-le într-un vas…
Read more »

Morcovi caramelizaţi

18 April 2009
Morcovi caramelizaţiIngrediente: 8 morcovi 120 ml suc de portocale o lingură de coajă de portocală 3 linguri de zahăr brun un vârf de cuţit de nucşoară 3 linguri de unt Preparare: Mor­covii se curăţă de coajă şi se taie în feliuţe groase. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare, apoi se scurg de…
Read more »

Prăjiturele cu unt de arahide

18 April 2009
Prăjiturele cu unt de arahideIngrediente: 375 g făină praf de copt sare 75 g unt 75 g mar­garina 150 g zahăr 150 g zahăr brun două ouă 150 g unt de arahide Preparare: Se amestecă făina, două pliculeţe cu praf de copt şi un vârf de sare. Se mixează margari­na cu untul. Se adaugă ouăle bătute, zahărul, apoi untul…
Read more »

Hamburger

18 April 2009
HamburgerIngrediente: Pentru carne: 500 g carne de vacă tocată o jumătate de ceapă tocată foarte fin un vârf de cuţit de coriandru măcinat un vârf de cuţit de paprika piper sare o mână de pesmet un ou un sfert de cană de supă de vită Pentru garnitură: 4 chifle felii de roşii feliuţe de ceapă…
Read more »

Bienenstich

18 April 2009
BienenstichIngrediente: 250 g unt 150 g zahăr 100 g miere de albine o esenţă mică de vanilie (sau două-trei pliculeţe de zahăr vanilinat) 4 albuşuri 4 gălbenuşuri 500 g făină albă pentru patiserie un pliculeţ cu praf de copt un praf de sare Pentru umplutură: 250 g alune şi migdale măcinate 125 g zahăr Pentru…
Read more »

Budincă de cireşe

18 April 2009
Budincă de cireşeIngrediente: un plic cu praf de bu­dincă 400 ml lapte două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g cireşe sau vişine 50 g mere uscate 3 linguri de sirop de cireşe o linguriţă de esenţă de vanilie 50 g miez de nucă Preparare: Intr-o oală se amestecă praful de budincă împreună cu laptele. Se pune pe…
Read more »

Pui Kung Pao

18 April 2009
Pui Kung PaoIngrediente: două piepturi de pui dezosate 6 ardei iuţi roşii doi căţei de usturoi 200 g alune nesărate ulei Pentru marinată: o lingură de sos de soia o linguriţă de vin chinezesc (sau cherry sec) două linguriţe de amidon de porumb Pentru sos: o linguriţă de sos de soia negru şi două linguriţe de sos…
Read more »

Rulouri cu salată

17 April 2009
Ingrediente: o salată Iceberg o lin­gură de ulei de susan o felie de ghim­bir un căţel de usturoii două cepe verzi 450 g carne de pui un ardei gras roşu o conservă cu castane de apă o rădăcină de ţelină o linguriţă de ami­don de porumb o lingură de sos de soia o lingură de…
Read more »

Budincă de urdă

17 April 2009
Ingrediente: 500 g biscuiţi măcinaţi 100 g unt 200 g zahăr scorţişoară un kg urdă dulce 7 ouă 50 g amidon 250 g zahăr două plicuri cu zahăr vanilinat coaja rasă de la o lămâie Preparare: Biscuiţii, zahărul şi scorţişoara se amestecă bine cu untul topit. Toată această compoziţie se presează pe fundul unei tăvi,…
Read more »

Cum se prepara supa-crema de fenicul

17 April 2009
Ingrediente: 1 tsp fennel seeds , toasted and ground 2 garlic cloves , peeled and chopped 100 g butter 700 g fennel bulbs , sliced 1 ltr chicken stock (approx) 100 ml cream salt and pepper some feathery fennel leaves , reserved for garnishing 1 chopping board 2 knives, 1 large 1 small 1 medium…
Read more »

Feng Shui dulce cu crevete

17 April 2009
Feng Shui dulce cu creveteIngrediente: 300 g crevete decorticate o lingură de sos de soia o lin­gură de amidon de porumb Pentru sos: două linguri de amidon de porumb 75 ml sos dei soia 4 linguri de oţet din orez 4 linguri de zahâr brun o linguriţă de ghimbir ras o lin­guriţă de pudră de usturoi o conservă cu…

Calmari prăjiţi

17 April 2009
Ingrediente: 400 g calmari făină sare, ulei pentru prăjit lămîie Preparare: Curăţă şi spală pe cei mai mici lăsă-i întregi (eventual taie-i doar o dată, longitudinal), iar pe cei mai mari taie-i în bucăţi, în inele subţiri, iar tentaculele taie-le longitudi­nal. Trece bucăţile de calmari (sau cal­marii întregi, după caz) prin făină şi apoi prăjeşte-le…
Read more »

Milk shake

17 April 2009
Milk shakeIngrediente: 100 ml lapte rece 50 ml suc de portocale două linguriţe de zahăr o jumătate de banană (sau alte fructe, sos de ciocolată, caramel). Preparare: Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează. Se serveşte în pahare decorate cu frişca şi bucăţele de fructe.  
Read more »

Orez cu legume

17 April 2009
Orez cu legumeIngrediente: 200 g orez 200 g broccoli 100 g ciuperci doi mor­covi o conservă cu porumb salvie sare piper ulei de măsline cimbru ardei iute Preparare: Orezul se alege, se spală şi se fierbe într-o oală cu apă în care s-a adăugat sare şi foarte puţin ulei. In timpul acesta se curăţă legumele. Mor­covii se…
Read more »

Conopidă cu usturoi

17 April 2009
Ingrediente: o conopidă două cepe două linguriţe de bulion trei căţei de usturoi sarea piperul pătrunjel Preparare: Se alege o conopidă mai mare, de culoare albă şi care să nu fie vătămată. Se curăţă de frunze şi se desface în bucheţele. Pentru a se curăţa mai bine, se poate lăsa într-un vas cu apă rece…
Read more »

Turtite de cartofi

17 April 2009
Turtite de cartofiIngrediente: 800 de grame de cartofi 6 căţei de usturoi un vârf de cuţit de piper alb măcinat 80 g făină salată verde ceapă spanac o lămâie roşii ulei de măsline busuioc proaspăt sare Preparare: 800 de grame de cartofi se dau pe râzătoare, se scurg, se presară sare (după gust), apoi se amestecă bine…
Read more »

Păstrăv cu hrean

16 April 2009
Ingrediente: 500 g file de păstrăv două legături de pătrunjel două legă­turi de hrean o lămîe un praf de sare o lingură de ulei o lingură de vin alb Preparare: Fileul de peşte, peste care s-a presărat puţină sare şi pătrunjel verde, se înveleşte într-o frunză de hrean. Se pune într-o tavă care a fost…
Read more »

Ruladă de pui cu sâmburi de pin

16 April 2009
Ruladă de pui cu sâmburi de pinIngrediente: două bucăţi de piept de pui dezosat 200 g orez 50 g alune 25 g sâmburi de pin 80 g parmezan ras două ouă o salată verde sare piper roşu ulei seminţe de susan   Preparare: Piepturile de pui se taie în felii şi se condimentea­ză. Se rulează şi se trec prin ouăle bătute,…
Read more »

Stridii cu sampanie

16 April 2009
Stridii cu sampanieIngrediente: 8 stridii 3 linguri de pes­met fin 75 g unt nesărat două linguri de şampanie doi căţei de usturoi două fire de ceapă verde parmezan sare piper roşu piper verde două lămâi 3 fire de pătrunjel Preparare: Stridiile spălate se deschid şi se pun pe o farfurie. Se taie o lămâie în jumătate şi…
Read more »

Cum se prepara un Cocktail Caipirinha

16 April 2009
Ingrediente:   2 tsp granulated sugar 1 lime, cut into 8 wedges 75 ml cachaça ice cubes 1 strawberry, to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 wooden pestle (or similar) 1 sharp knife 1 chopping board 1 old fashioned glass Cum se prepara Caipirinha Cocktail
Read more »

Piersici

16 April 2009
PiersiciIngrediente: 450 g făină 200 ml smântână un ou 250 g zahăr 50 g unt o linguriţă de bicarbonat de amoniu 30 g cacao 30 ml rom 100 g nuci 200 g unt Preparare: Se iau: 450 g făină, 200 ml smântână, un ou, 100 g zahăr, 50 g unt, o linguriţă de bicarbonat de…
Read more »

Coroniţă de căprioară

16 April 2009
Coroniţă de căprioarăO reteta de coronita de caprioara din: cotlet de caprioara, pulpa de vitel, prune si caise uscate, frisca, oua, piper, nucsoara, coniac, morcovi baby, ghimber, sare, piper alb si unt. Ingrediente: un cotlet de căprioară 500 g pulpă de viţel 200 g prune şi cai­se uscate 100 ml frişca două ouă piper nucşoară coniac morcovi…
Read more »

Scoici cu dovlecei

16 April 2009
Scoici cu dovleceiIngrediente: 24 de scoici 240 g dovlecei 300 g roşii 40 g ceapă ulei de măsline puţin pătrunjel verde (tocat) sare şi piper alb   Preparare: Lasă scoicile sub jet de apă rece cît mai mult timp, pentru a se duce tot nisipul de pe ele (freacă-le, eventual, cu o perie folosită numai pen­tru asta).…
Read more »

Păstrăv cu lămaie

16 April 2009
Păstrăv cu lămaieIngrediente: 4 păstrăvi o lămîie puţin vin alb două linguri de piper verde, sare după gust Preparare: Se striveşte piperul verde şi se pune într-un bol. Se adaugă vinul şi sarea. Prin acest amestec se tăvălesc păstrăvii care se pun apoi în tava unsă în prealabil cu ulei. După aproximativ 10 minute se adaugă zeama…
Read more »

Ton cu pătrunjel

16 April 2009
Ingrediente: 800 g ton o lingură de ulei 50 g unt 3 căţei de usturoi două legături de pătrunjel o lămîie piper şi sare după gust. Preparare: Bine curăţat, tonul se porţionează în bucăţi nu prea mari, se unge cu ulei şi se stropeşte cu zeamă de lămîie. Peste el se presară usturoiul tăiat mărunt,…
Read more »

Ghiveci de peşte

16 April 2009
Ghiveci de peşteIngrediente: 1,5 kg peşte 200 g morcovi 150 g albitură 200 g ceapă un kg vinete 500 g dovlecei 200 g ardei graşi 300 g fasole verde 300 g mazăre 1,5 kg roşii 300 ml ulei 200 ml vin cimbru sare Preparare: Peştele de curăţă, se dă cu sare, iar în interior se presară cim­bru.…
Read more »

Merluciu cu fenicul

16 April 2009
Merluciu cu feniculIngrediente: un kilogram trunchi de merluciu o bucată de fenicul 100 g orez un ardei gras roşu un ardei gras verde 300 g fasole verde 100 g porumb 300 ml vin alb sos de soia un baton de scorţişoară sare piper ulei pătrunjel hrean Preparare: Peştele se curăţă, se spală, se aşază într-o tavă cu…
Read more »

Legume la cuptor

15 April 2009
Legume la cuptorIngrediente: 500 g varză de Bruxelles 3 ardei capia 400 g ciuperci 200 g mazăre 300 g fasole verde un morcov o jumătate de ţelină două fire de cimbru un fir de oregano sos de soia ulei sare piper smântână hrean usturoi verdeaţă Preparare: Ardeii capia se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală, se…
Read more »

Steluţe dulci

15 April 2009
Steluţe dulciIngrediente: 400 g făină 250 g unt 3 ouă 120 g zahăr pudră 100 g caise uscate 100 g nuci caju 50 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt piper alb un vârf de linguriţă de pudră de cardamon două linguri de pudră de scorţişoară sare gem de caise Preparare: Untul moale se pune…
Read more »

Cum se prepara Hummus

15 April 2009
Ingrediente: 250 g chickpeas , presoaked over-night 150 ml tahini 1 tbsp lemon juice 1 ltr water salt ½ tsp cumin ½ tsp paprika 3 tbsp olive oil 1 tbsp parsley , chopped 1 lemon juiced ½ green chilli , chopped 2 bowls 1 saucepan with a lid 1 spoon 1 whisk 1 blender Cum…
Read more »

Terină de pasăre cu ficat

15 April 2009
Terină de pasăre cu ficatIngrediente: un pui de un kilogram 500 g ficăţei de pui 500 ml lapte dulce un morcov un sfert de ţelină 3 litri de apă o frunză de dafin 20 g gelatină alimentară o linguriţă de sare 5 boabe de piper pătrunjel grepfruit castane fierte Preparare: Ficăţeii de pui se spală, se introduc în laptele…
Read more »

Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri

15 April 2009
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri II Fetească albă - soi românesc, alb, de culoare galben-verzui specifică soiului, sec şi / sau demisec , în funcţie de conţinutul de zahăr al strugurilor în momentul recoltării şi de tehnologia de vinificaţie aplicată. Bogat în nuanţe ce-i sunt caracteristice: fructuos, fin, catifelat, echilibrat în aciditate…
Read more »

Chifteluţe de peşte cu oregano

15 April 2009
Chifteluţe de peşte cu oreganoO reteta de chiftelute de peste cu oregano din: fileuri de cod, oua, pesmet, fasole verde, fasole galbena, morcovi, ardei capia, rosii, telina, mazare, masline, usturoi, oregano, sare, piper, ulei, usturoi si smantana. Ingrediente: 500 g fileuri de cod două ouă 100 g pesmet 500 g fasole verde 500 g fasole galbenă doi morcovi doi…
Read more »

Lasagna vegetală

15 April 2009
Lasagna vegetalăIngrediente: 400 g făină 300 g mozzarella 4 ouă două linguri de ulei de măsline 50 ml apă 200 g măsline verzi feliate busuioc o lingură de pastă de roşii uscate 5 roşii doi ardei capia două cepe sare piper seminţe de floarea-soarelui Preparare: Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun cepele…
Read more »

Prăjituri cu frişca şi prune

15 April 2009
Prăjituri cu frişca şi pruneIngrediente: 300 ml apă 120 g unt 170 g făină 4 ouă 400 ml lapte un plic budincă de cio­colată din comerţ 300 ml frişca 300 g prune esenţă de migdale cafea solu­bilă sare ghimbir ras pudră de scorţişoară Preparare: Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic, se amestecă bine cu o linguriţă de…
Read more »

Legume cu cârnaţi

15 April 2009
Legume cu cârnaţiIngrediente: două pachete legume chinezeşti pentru wok doi ardei capia un ardei iute un fir de praz o ceapă doi căţei de usturoi 4 roşii o lingură de pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce 4 cârnaţi sare piper ulei pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau…
Read more »

Ciorba de peste cu porumb

14 April 2009
Ciorba de peste cu porumbO reteta delicioasa de ciorba de peste cu porumb din: crap, rosii, ardei grasi, morcovi, ceapa, fasole verde, zeama de varza, telina, porumb, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, hrean, smantana si ardei iute. Ingrediente: două kilograme de crap 4 roşii doi ardei graşi un morcov două cepe 300 g fasole verde 500 ml zeamă…
Read more »

Chifteluţe cu broccoli

14 April 2009
Chifteluţe cu broccoliIngrediente: 4 cartofi un măr două linguri de făină două ouă 500 g broccoli 100 g orez 200 g brânză de vaci pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui   Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-o stre­curătoare. Mărul se spală, se curăţă de…
Read more »

Jeleu de vin cu prune

14 April 2009
Jeleu de vin cu pruneIngrediente: un litru vin alb dulce o portocală 4 prune 200 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară o steluţă de anason 30 g gelatină ali­mentară un fir de mentă iaurt frişca Preparare: Gelatina se pune la înmuiat într-o cană cu puţin vin rece. Zahărul se topeşte într-o oală la foc mic şi,…
Read more »

Cum se prepara un cocktail Banana Marble Drop

14 April 2009
Ingrediente: 25 ml banana liqueur 25 ml white crème de cacao 25 ml brown crème de cacao 120 ml half and half (milk and cream) Ice cubes chocolate powder 1 squirt whipped cream 1 shot measure 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 old-fashioned glass Cum…
Read more »

Paste cu praz şi kaizer

14 April 2009
Paste cu praz şi kaizerIngrediente: 300 g paste 300 g kaizer un fir de praz un pachet legume pentru wok o linguriţă de sos pesto 200 g mozzarella 100 g parmezan busuioc verde sare piper ulei de măsline roşii uscate măsline negre feliate Preparare: Legumele pentru wok se decon­gelează, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-o…
Read more »

Turnuri de vinete cu icre

14 April 2009
Turnuri de vinete cu icreIngrediente: două vinete 150 g icre negre de nisetru 150 g icre roşii de crap 150 groşii cher­ry doi ardei capia jumătate de linguriţă de piper roşu măcinat 50 g unt două cepe un praf de curry un praf de piper alb sare ulei o linguriţă de amidon mărar Preparare: Cepele se curăţă de foi,…
Read more »

Omletă cu legume, marar si roşii uscate

13 April 2009
Omletă cu legume, marar si roşii uscateIngrediente: 8 ouă doi castraveţi verzi doi ardei capia galbeni 200 g broccoli un dovle­cel 200 g caşcaval roşii cherry măsline sare piper ulei un vârf de cuţit de praf de nucşoară un vârf de cuţit de praf de usturoi mărar roşii uscate Preparare: Castraveţii şi ardeii capia se spală şi se taie în felii…
Read more »

Ruladă dulce

13 April 2009
Ruladă dulceIngrediente: 6 ouă 160 g făină 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 3 linguri de cacao 170 g zahăr tos amidon alimentar zahăr vanilinat esenţă de vanilie 50 g cio­colată neagră sare şerbet roz bomboane pentru decor lychees ulei frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, i se ada­ugă…

Ciorbă de miel

13 April 2009
Ciorbă de mielO reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, rosii, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, ardei gras, bos, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: un kg carne de miel 800 g roşii 3 cepe doi morcovi o rădăcină de păstârnac o jumătate de ţelină 300 g fasole verde doi ardei graşi un pahar…
Read more »

Colţunaşi cu peşte

13 April 2009
Colţunaşi cu peşteIngrediente: două bucăţi de macrou 3 ouă 250 g făină două linguri de apă 75 g margarină 3 linguri de cuşcuş 3 linguri de susan sare piper ulei de floarea-soarelui mărar salată verde lămâie Preparare: lntr-un castron se amestecă margarina cu apa, un vârf de cuţit de sare, două ouă şi făina, până când rezultă…
Read more »

Tort cu căpşuni şi coacăze

12 April 2009
Tort cu căpşuni şi coacăzeIngrediente: 150gcăpşuni 100 g coacăze 5 ouă 140 g făină 190 g zahăr tos 70 g unt 320 ml lapte dulce un pliculeţ de cremă de vanilie instant zahăr vanilinat praf de copt sare două pliculeţe de gelatină mentă fistic migdale nucă măcinată Preparare: Crema de vanilie se prepară con­form instrucţiunilor de pe plic cu…
Read more »

Raviolli cu brânză feta

12 April 2009
Raviolli cu brânză fetaIngrediente: 500 g brânză feta 3 ouă 200 ml apă 300 g făină un vârf de cuţit de nucşoară măcinată doi ardei capia doi castraveţi roşii cherry 250 g smântână sare piper ulei de măsline mărar Preparare: Brânza feta se împarte în două. O parte se sfărâmă cu o fur­culiţă şi se amestecă bine cu…
Read more »

Fursecuri trio

12 April 2009
Fursecuri trioIngrediente: 350 g făină 160 g unt 120 g zahăr tos două ouă 50 g ciocolată albă 50 g ciocolată neagră o linguriţă de praf de copt esenţă de migdale esenţă de rom două pliculeţe de zahăr vanilinat sare migdale alune Preparare: Ciocolata albă şi cea neagră se topesc separat la bain-marie şi se lasă…
Read more »

Bucataria lui Jamie

12 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 6 Bucataria lui Jamie
Read more »

Miel cu legume

12 April 2009
Miel cu legumeIngrediente: un kilogram came de miel 800 g fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de floarea-soarelui o linguriţă de boia iute 4 căţei de usturoi cimbru o lingură de oţet, pătrunjel Preparare: Carnea de miel se spală, se taie în bucăţi şi se pune într-un vas adânc. Peste ea se…
Read more »

Ciorbă de şalău

12 April 2009
Ciorbă de şalăuO reteta de ciorba de salau din: salau, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, rosii, usturoi, fasole boabe, spaghete, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un kilogram de şalău două cepe o rădăcină de pătrunjel doi morcovi o ţelină 6 roşii doi căţei de usturoi 150 g fasole boabe 300 g spaghete un…
Read more »

Turnuleţ cu sos de brânză

12 April 2009
Turnuleţ cu sos de brânzăIngrediente: 300 g orez cu bobul lung 150 g brânză de vaci 100 g caşcaval 150 ml lapte dulce doi ardei capia doi morcovi 150 g fasole verde un ardei iute sare, piper ulei de măsline cimbru mazăre broccoli Preparare: Fasolea verde şi morcovii se spală, se curăţă şi se fierb se­parat. Se taie în…
Read more »

Tarte cu legume

10 April 2009
Tarte cu legumeIngrediente: 500 g făină 150 g margarina 4 ouă, doi cartofi 200 ml lapte dulce doi ardei graşi un fir de praz 200 g mazăre 200 g brânză de vaci Ulei de măsline sare piper mărar margarina pentru forme legume de sezon Preparare: lntr-un vas se amestecă mar­garina cu două ouă, o linguriţă de sare,…
Read more »

Frigărui de porc cu legume

10 April 2009
Frigărui de porc cu legumeIngrediente: 800 g carne de porc o vânătă 3 ardei graşi 200 g ciuperci 200 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 3 boabe de enibahar sare piper ulei de floarea-soarelui boia dulce pătrunjel sos iute Preparare: Carnea de porc se taie în cuburi şi se pune într-un castron. Se condimentează cu boia dulce, sare,…
Read more »

Gustare cu icre

10 April 2009
Gustare cu icreIngrediente: 100 g icre roşii 300 ml apă 600 g făină 15 g drojdie două linguriţe de zahăr tos 3 linguri de ulei de măsline doi cartofi, un fir de praz salată verde parmezan sare piper cimbru uscat ulei pentru tavă maioneză   Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în…
Read more »

Tort cu ananas şi cocos

10 April 2009
Tort cu ananas şi cocosIngrediente: 75 g unt 350 g făină 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 4 ouă esenţă de migdale 50 g ciocolată neagră 50 g fulgi de cocos o conservă de ananas praf de copt sare zahăr vanilinat pudră de scorţişoară topping de caramel frişca mentă Preparare: Zahărul brun se topeşte şi se toarnă…
Read more »

Rulouri cu legume şi cu carne

10 April 2009
Rulouri cu legume şi cu carneIngrediente: 400 g carne de porc 250 g carne de pui 250 g făină 150 ml apă două ouă o linguriţă de oţet o ceapă doi căţei de usturoi salată verde un morcov un ardei gras ulei de măsline sare piper came de vită Preparare: Făina se cerne şi se pune într-un castron. Apa călduţă…
Read more »

Mâncare cu inele de calamar

10 April 2009
Mâncare cu inele de calamarIngrediente: 300 g inele de calamar congelate 4 roşii un ardei gras o ceapă doi cartofi 3 căţei de usturcoi 250 ml vin alb demisec 100 g măsline negre sare piper ulei de măisline tarhon pătrunjel orez paste tagliatelle Preparare: Inelele de calamar se lasă să se dezgheţe, se spală cu apă rece şi se…
Read more »

Cum se prepara sos Puttanesca

9 April 2009
Ingrediente: 4 tbsp olive oil 6 garlic cloves, minced quarter tsp chilli flakes 1 tin of chopped tomatoes 1 ½ tbsp black olives, chopped 1 tbsp small capers 2 tbsp basil, chopped 250 g fresh pasta , for example Pappardelle 30 g parmesan, grated salt and pepper 2 saucepans 1 wooden spoon 1 colander Sos…
Read more »

Supă-cremă cu parmezan

9 April 2009
Supă-cremă cu parmezanIngrediente: 500 g conopidă un cartof o ceapă 30 g unt 600 ml lapte dulce 100 ml smântână o vânătă 100 g parmezan ulei de măsline cimbru sare piper Preparare: Conopida se rupe în bucheţele mai mici şi se pune într-o oală. Se adaugă ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, cartoful curăţat de coajă…
Read more »

Gaufre cu ciocolată şi cireşe

9 April 2009
Gaufre cu ciocolată şi cireşeIngrediente: 8 gaufre 300 g ciocolată neagră 100 g unt 125 g frişca 3 gălbenuşuri 50 g cacao 300 g cireşe 50 g zahăr tos pudră de scorţişoară lichior de ciocolată coajă de portocală rasă mentă decor din ciocolată frunze de sezon frişca Preparare: Ciocolata se taie în bucăţele mici şi se pune într-un vas…
Read more »

Paste cu spanac şi kaizer

9 April 2009
Paste cu spanac şi kaizerO reteta de paste cu spanac si kaizer din: paste cu spanac, kaizer, ardei grasi, rosii, rosii cherry, usturoi, parmezan, sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute verde. Ingrediente: 500 g paste cu spanac 300 g kaizer doi ardei graşi roşii două roşii 250 g roşii cherry o ceapă doi căţei de usturoi…
Read more »

Scoici cu sos de roşii picant

8 April 2009
Scoici cu sos de roşii picantIngrediente: un kilogram scoicii un kilogram roşii două cepe 4 căţei de usturoi un ardei iute 300 ml vin alb 75 g parmezan, sare piper ulei de măsline păttrunjel mentă paste orez cuşcuş Preparare: Scoicile se curaţă bine cu o perie, se spală în apă rece şi se pun într-un castron. Cepele şi usturoiul se…
Read more »

Sufleu de sparanghel

8 April 2009
Sufleu de sparanghelIngrediente: 500 g broccoli 300 g sparanghel 300 g brânză de vaci 100 g brânză tele­mea 50 g parmezan 4 căţei de usturoi 4 ouă 50 g unt pudră de nucşoară 50 g pesmet sare piper un fir de busuioc smântână iaurt Preparare: Sparanghelul şi broccoli se curăţă, se spală şi se fierb timp de…
Read more »

Croissante cu fructe

8 April 2009
Croissante cu fructeIngrediente: un pachet de foitaj 200 ml frişca 300 g zahăr tos 250 g prune o jumătate de pepene galben 250 g caise zahăr vanilinat esenţă de vanilie miere lichior de cafea pudră de scorţişoară un ou unt frişca fistic prăjit Preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se taie în tri­unghiuri egale ca mărime…
Read more »

Mâncare cu cârnaţi

8 April 2009
Mâncare cu cârnaţiIngrediente: 3 cartofi 300 g costiţă afumată 300 g ciuperci marinate un ardei gras 250 g cârnaţi olteneşti un praf de boia iute o ceapă 4 căţei de usturoi pastă de tomate 4 roşii sare piper ulei cimbru uscat pătrunjel mămăligă legume de sezon Preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în felii…
Read more »

Tarte cu muguri de soia

8 April 2009
Tarte cu muguri de soiaIngrediente: 450 g făină 180 ml lapte dulce un dovlecel o conservă de fasole neagră boabe, doi ardei capia 100 g muguri de soia 50 g măsline verzi 100 g curmale două ouă sare piper ulei de măsline 100 g brânză feta praf de copt legume de sezon Preparare: Laptele se pune într-un vas împreună…
Read more »

Prăjitură cu vişine şi cireşe

8 April 2009
Prăjitură cu vişine şi cireşeIngrediente: 500 g mascarpone 250 g brânză de vaci 250 ml frişca 125 ml iaurt 6 ouă 320 g zahăr tos 300 g vişine 300 g cireşe zahăr vanilinat 180 g făină o jumătate de linguriţă de sare 5 g gelatină mentă ulei compot de vişine şi de cireşe Preparare: Gelatina se pune la înmuiat…
Read more »

Melci cu pepene galben şi sos

7 April 2009
Melci cu pepene galben şi sosIngrediente: 500 g melci în cochilie un pepene galben 75 g unt 3 ardei capia 3 roşii galbene un fir de praz, două linguri de muştar picant pătrunjel 100 ml smântână cuişoare scorţişoară sare piper ulei de măsline salată verde o lămâie vin alb Preparare: Melcii se curăţă cu o perie, se spală şi se…
Read more »

Cum se prepara un Cocktail A fi sau A nu fi

7 April 2009
Ingredinete: 50 ml gin 10 ml triple sec 10 ml carpano punt e mes 25 ml cranberry juice 1 dash of lemon juice 1 orange Some ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer Cum se prepara un Cocktail A fi sau A nu fi
Read more »

Calamar cu portocale

7 April 2009
Calamar cu portocaleIngrediente: 500 g inele de calamar congelate o bucată de fenicul o legătură de pătrunjel sare piper pesto de busuioc doii căţei de usturoi ulei de măsline o jumătate de ardei iute două portocake 300 ml vin alb 300 ml apă paste orez Preparare: Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri şi se pune…
Read more »

Roşii umplute cu humus

7 April 2009
Roşii umplute cu humusIngrediente: 3 conserve cu boabe de năut 8 roşii 100 ml smântână un morcov un cartof o jumătate de ţelină un ardei capia un fir de praz ulei de măsline sare piper mărar salată verde iaurt lapte bătut Preparare: Morcovul, ţelina şi cartoful se curăţă de coajă şi se fierb. Se scot din apă, se…
Read more »

Tarte cu gem de caise

7 April 2009
Tarte cu gem de caiseIngrediente: 500 g făină 3 gălbenuşuri fierte un ou 250 g unt 200 g zahăr pudră 150 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g migdale sare două linguri de apă zahăr brun un borcan cu gem de caise caise mentă Preparare: Gălbenuşurile fierte se pasează cu o furculiţă şi se pun într-un…
Read more »

Piept de pui pe pat de cuşcuş

7 April 2009
Piept de pui pe pat de cuşcuşIngrediente: două piepturi de pui 500 g prune 300 g cuşcuş un ardei capia două cepe zahăr brun suc de lămâie usturoi o lingură de sos de soia oţet balsamic 5 felii de ghimbir proaspăt cimbru ulei de măsline sare piper varză albă Preparare: Cepele se toacă peştişori. Ardeiul capia se toacă în cu­buleţe. Prunele…
Read more »

File de peşte cu praz

6 April 2009
File de peşte cu prazIngrediente: 4 fileuri de peşte două verze roşii un fir de praz două ouă 3 linguri de făină 100 ml lapte dulce 3 linguri de oţet ulei de măsline sare piper mărar cartofi morcovi Preparare: Fileurile de peşte se spală, se pun pe un şervet absorbant, apoi pe o farfurie. Ouăle se bat bine cu…
Read more »

Mâncare de vinete cu mentă

6 April 2009
Mâncare de vinete cu mentăIngrediente: 3 dovlecei două vinete o bucată de fenicul o lămâie 5 cm rădăcină de ghimbir ulei de măsline un praf de nucşoară, mentă proaspătă şi uscată 50 g seminţe de susan sare piper 300 ml iaurt 3 căţei de usturoi Preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg de apă şi se taie în…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu