Retete de top:
Cocktail Southern Mama
5 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Mama din: rom alb, rom brun, lichior
de portocale, nectar de mango, nectar de maracuja si zeama de
portocala. Ingrediente: 5 cl rom alb 3 cl rom brun 3 cl lichior de
portocale 4 cl nectar de mango 2 cl nectar de maracuja zeama unei
portocale Mod de…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 3
5 May 2011
Vinul
de astăzi provine fie din Lumea Veche, fie din cea Nouă. Europa, numită
şi Lumea Veche, este leagănul creşterii viţei-de-vie, locul unde
viticultura a evoluat începând cu anul 7000 Î.Hr. Regiunile viticole din
Franţa, Italia şi Spania sunt cele mai importante şi însumează tot ceea
ce este tradiţional în producerea vinului din cele mai…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de macrou afumat cu andive (video)
5 May 2011
O
reteta simpla despre cum se prepara salata de macrou afumat cu andive:
macrou afumat, mar, morcov, ceapa, andive, portocala, cascaval, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: macrou afumat mar morcov ceapa andive
portocala cascaval lamaie sare piper Mod de preparare: Pestele fiert
si afumat se curata de piele, de oase si se taie file.…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Daiquiri
5 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Black Daiquiri din: rom brun, zeama de
lamaie, sirop de zahar, marachino si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl
rom brun 2 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de sirop de zahar 1 strop de
lichior de Maraschino menta proaspata Mod de preparare: Ingredientele
se amesteca bine cu gheata in…
Read more »
Read more »
Porumbei cu struguri
5 May 2011
O
reteta delicioasa de porumbei cu struguri din: porumbel, struguri, ulei
de masline si slanina. Ingrediente: 1 porumbel 125 g struguri albi 2
linguri ulei de măsline 4 felii slănină Mod de preparare: Porumbelul se
curăţă bine, se spală şi se umple cu boabele de strugure. Se înfaşoară
în feliile lungi şi subţiri de slănină…
Read more »
Read more »
Budincă cu carne şi migdale
5 May 2011
O
reteta de budinca cu carne de migdale din: carne, miez de paine alba,
lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, foaie de dafin, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 150 g miez de paine albă 1 pahar
lapte dulce 100 g unt 4 cepe 3 linguriţe zahăr 150 g migdale dulci…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu feta si ardei gras
5 May 2011
O
reteta simpla de salata de paste cu feta si ardei gras din: paste,
branza feta, lamaie, ardei gras, usturoi, busuioc, ulei de masline,
otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste-fundiţe 200 g brânză feta 2
lămâi conservate în ulei 1 conservă de ardei gras, roşu, curăţat 2
căţei de usturoi 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Fidea prăjită cu mazare
5 May 2011
O
reteta delicioasa de fidea prajita cu mazare din: mazare, fidea, supa
de pasare, supa de vita, otet balsamic, ulei de masline, hsmatuchi,
patrunjel, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 800 g mazăre proaspătă
400 g mazăre mange tout 400 g fidea 2 cubuleţe de supă de pasăre 1 cub
de supă de vită 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă rece de praz, pere şi cartofi
5 May 2011
O
reteta delicioasa de supa rece de praz, pere si cartofi din: ulei de
masline, praz, cartofi, pere, bobite de sofran, sare, piper, fire de
chives si iaurt degresat. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 225 g
praz, tocat fin 125 g cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 pere de desert,
descojite, fără sâmburi, tăiate cubuleţe 10-12…
Read more »
Read more »
Cremă de ceapă
5 May 2011
O
reteta delicioasa de crema de ceapa din: supa de carne, orez, ceapa,
morcovi, telina, smantana, unt, sos picant, sare, piper si nuci pisate.
Ingrediente: 3 1 supă de carne 100 g orez 200 g ceapă 200 g morcovi 1
ţelină 1 cană smântână 50 g unt 1 lingură sos picant sare piper, după
gust…
Read more »
Read more »
Ţelină cu năut
5 May 2011
O
reteta simpla de telina cu naut din: telina, unt, ceapa, usturoi, suc
de lamaie, ulei de masline si menta. Ingrediente: 1 kg ţelină 500 g unt 3
cepe 6 căţei usturoi sucul de la o lămâie 8 linguri ulei de măsline
mentă verde Mod de preparare: Ţelina, curăţată, tăiată cubuleţe, se pune
într-un vas…
Read more »
Read more »
Pui in pesmet
5 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui in pesmet din: pui, pesmet, faina
alba, oua, ulei, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 2 pui 3 pahare
pesmet 1 pahar faină albă 4 ouă ulei ienibahar sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Se curăţă puii, se taie bucăţi în potrivite, se spală
bine şi se…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa de vara cu seminte de pin
4 May 2011
O
reteta simpla de salata delicioasa de vara cu seminte de pin din:
castraveti, rosie, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, seminte
de pin, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 2
castraveti mari 1 rosie 1 ceapa rosie 1 salata verde frunze de menta 20 g
seminte de pin 1 lingura…
Read more »
Read more »
Paste cochilie cu sardele si capere
4 May 2011
O
reteta de paste cochilie cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in
ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa,
sare, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste-cochilie 5 roşii 200 g
ton în ulei 2 fileuri de sardele în ulei 2 linguri capere 3 linguri
ulei de măsline sare grunjoasă…
Read more »
Read more »
Placinta picanta cu varza
4 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de placinta picanta cu varza din: faina,
ulei, branza tofu, sare, apa, varza alba, ceapa, ardei gras rosu, rosii,
piper, marar, boia de ardei iute si iaurt de soia. Ingrediente: 300 g
faina 100ml ulei 60 g branza tofu 1 lingurita sare 5-6 linguri apa
Umplutura: 1/2 kg varza alba,…
Read more »
Read more »
Supa crema de orez cu carne de pui
4 May 2011
O
reteta simpla de supa crema de orez cu carne de pui din: piept dezosat
de pui, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si smantana. Ingrediente: o
gaina de tara sau un piept dezosat de pui doua cescute de orez o ceapa
sare, piper si verdeata dupa gust smantana (optional) Mod de
preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Duet de vita cu pui si dulceata de ceapa (video)
4 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara duet de vita cu pui si dulceata de
ceapa din: muschi de vita, bacon, pui, unt, cimbru, ulei de masline,
cartofi, salvie, ceapa rosie, miere, sare si piper. Ingrediente: muschi
de vita bacon pui unt cimbru ulei de masline cartofi salvie ceapa rosie
miere de albine sare si…
Read more »
Read more »
Pateu de mazăre uscată
4 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de pateu din mazare uscata, ceapa, ulei,
suc de rosii, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 cană mazăre
uscată 2 cepe mari 100 ml ulei 100 ml suc de roşii 1 legătură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Laşi mazărea la înmuiat
pentru 12 ore în apă…
Read more »
Read more »
Fusilli cu legume
4 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fusilli cu legume din: legume congelate,
fusilli, cimbrisor, busuioc, maghira, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
legume congelate (pentru ghiveci) 400 g fusilli 5 linguri ulei de
măsline 2 fire de cimbrişor proaspăt 2 fire de busuioc 2 fire de
maghiran sare piper Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 2
4 May 2011
La
sfârşitul secolului XX, peste 8 milioane de hectare erau cultivate cu
viţă-de-vie şi se produceau aproape 300 de milioane de hectolitri de
vin. In prezent, vinul este produs aproape în toată lumea, începând din
Chile până în Africa de Sud, Noua Zeelandă sau China. Podgoriile sunt
situate între 32° şi 51° latitudine în emisfera…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Daisy
4 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Black Daisy din: rom brun, sirop de zmeura,
zeama de lamaie, sifon si zmeura. Ingrediente: 5 cl rom brun 3 cl sirop
de zmeura zeama unei jumatati de lamaie sifon bucati de zmeura Mod de
preparare: Amestecam in shaker romul, siropul si zeama de lamaie, apoi
turnam intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Mancare delicioasă de ţelină cu pastă de tomate
4 May 2011
O
reteta gustoasa de mancare de telina, morcovi, dovlecel, ceapa, pasta
de tomate, foi de dafin, patrunjel, margarina, sare, ulei si piper.
Ingrediente: 2 ţeline mari 2 morcovi 1 dovlecel 2 cepe 3 linguri pastă
de tomate 1 foaie de dafin 1 legătură pătrunjel 1 lingură margarină sare
ulei piper Mod de preparare: Cureţi ţelina,…
Read more »
Read more »
Corabioare cu ciuperci
4 May 2011
O reteta gustoasa de corabioare cu ciuperci, patrunjel, piper, ulei,
zeama de lamaie, faina, margarina si sare. Ingrediente umplutura: 1 kg
ciuperci 2 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă piper 3 linguri ulei 2
linguriţe zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 400 g făină apă 200 g
margarină sare Mod de preparare: Din făină, margarină, sare…
Read more »
Read more »
Paste cu scoici
4 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de paste cu scoici din: paste, scoici,
moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare
si piper. Ingrediente: 500 g paste mari şi striate 1 kg scoici de apă
dulce 1 kg moluşte marine 1 kg moluşte de estuar 4 roşii uscate,
conservate în ulei 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu borş
4 May 2011
O reteta gustoasa de ciorba de perisoare din: bors, morcov, pastranac,
telina, patrubjel, sare, piper, carne de pui, orez, ou si paine.
Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac o jumătate de ţelină frunze de
pătrunjel sare piper 200 g carne pui tocată 1 lingură orez l ou 1 felie
înmuiată în lapte Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez si legume
4 May 2011
O reteta gustoasa de ardei umpluti cu orez, legume, morcov, telina,
ceapa, nuca, ulei, condimente, patrunjel verde si suc de rosii.
Ingrediente: 20 ardei 1 cană orez 1 morcov 1 ţelină 4 cepe mari 1
lingură nucă sau pateu de soia 3 linguri ulei 2 linguri condimente 1
legătură pătrunjel verde 300-400 ml suc…
Read more »
Read more »
Gulii delicioase cu ciuperci
4 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de gulii cu ciuperci, orez, ceapa, patrunjel,
cartof, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5-6 gulii 400 ciuperci 1
lingură orez 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 cartof sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi guliile de coajă şi scoţi miezul. Tai mărunt
ciupercile şi le căleşti în ulei împreună cu…
Read more »
Read more »
Supă rece de pepene galben
4 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa rece de pepene galben din: pepene
galben, sherry, otet balsamic, menta si sunca de Parma. Ingrediente: 1,5
kg pepene galben dulce 2 linguri sherry 1 linguriţă oţet balsamic 1
linguriţă mentă proaspătă tocată ornare: 3 felii şuncă de Parma, parţial
degresată Mod de preparare: Se taie pepenele…
Read more »
Read more »
Toast cu usturoi, roşii şi anşoa
4 May 2011
O
reteta simpla de toast cu usturoi, rosii si ansoa din: fileuri de
ansoa, lapte degresat, usturoi, suc de lamaie, paine, rosii, ulei de
masline, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 fileuri de anşoa 2
linguri lapte degresat 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă suc de
lămâie 2 felii de pâine, tăiate dintr-o…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de mere si şuncă
4 May 2011
P reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mere, sunca, unt, ceapa
rosie, mere, fructe de ienupar, cidru de mere, maghiran, piper, foi de
dafin si sare de mare. Ingrediente: 200 g şuncă 200 g piept de pui 6
linguri unt 1 ceapă roşie 6 mere fructe de ienupăr 300 ml cidru…
Read more »
Read more »
Paste cochilie cu scoici
4 May 2011
O
reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste
cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute,
patrunjel, sare si piper macinat. Ingrediente: 300 g paste cochilie (in
forma de scoica) 1 kg scoici 1 kg moluste 4 linguri ulei de masline 1
catel de usturoi 1 ardei iute 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Cocktail Carribbean Nightmare
4 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Carribbean Nightmare din: rom brun, crema de
cocos si cola. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl crema de cocos cola Mod
de preparare: Mixam bine cu gheata romul si crema de cocos in shaker,
apoi turnam paharul pentru bauturi lungi. Completam cu cola.
Read more »
Read more »
Salată delicioasa de măsline
4 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de masline din: masline, ceapa
rosie, lamaie, ulei de masline, marar, foaie de dafin, piper si cimbru.
Ingrediente: 300 g măsline 1 ceapă roşie 1 lămâie 25 ml ulei măsline 1
legătură mărar 1 foaie de dafin piper cimbru Mod de preparare: Speli
măslinele cu apă călduţă,…
Sufleu de conopida si pui
4 May 2011
O reteta delicioasa de sufleu de conopida, piept de pui, ciuperci,
rosii, unt, faina, lapte, mustar, cascaval, paste si ceapa. Ingrediente:
250 g paste 1 ceapă 4 bucăţi piept de pui 500 g conopidă 200 g ciuperci
1 conservă roşii în suc propriu 100 g unt 2 linguri făină 50 ml lapte 3
linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Scoici si creveti in cochilie gratinate (video)
4 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara scoici si creveti in cochilie
gratinate din: schoici in cochilie, creveti, tagliatelle, rosii cherry,
rozmarin, usturoi, patrunjel, parmezan, patrunjel, sofran, pesmet,
rozmarin si vin alb. Ingrediente: scoici in cochilie creveti tagliatelle
rosii cherry rozmarin usturoi patrunjel parmezan sofran smantana pesmet
rozmarin vin alb Mod de preparare: Mai…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu masline
4 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute cu masline verzi, carne de
porc, paine, ou, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată
20 bucăţi măsline verzi 1 felie pâine l ou 150 g făină ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Inmoie pâinea în apă călduţă. Cureţi, speli
şi toci ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktail Old San Juan
4 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Old San Juan din: rom brun, suc de ananas,
sirop de grenadine, zeama de lamaie sau limeta. Ingrediente: 4 cl rom
brun 1 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie sau
limeta Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata in
paharul…
Read more »
Read more »
Porkolt -tradiţional unguresc
4 May 2011
O
reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov,
telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 400 g muşchi de vită 2 cepe 1 morcov 50 g ţelină 1
foaie dafin ardei iute 2 linguri pastă de roşii 1 lingură făină sare
piper 50 g…
Read more »
Read more »
Lista REMEDIILOR NATURALE împotriva ALERGIILOR
4 May 2011
Specialiştii
în alergologie precizează că puful de la copaci, praful şi polenul sunt
doar câteva dintre cauzele apariţiei alergiilor. Primăvara este sezonul
în care multe persoane acuză iritaţii la nivelul căilor respiratorii,
strănută sau le curge nasul – semne ale alergiei, spun medicii. Potrivit
statisticilor de specialitate, 25 la sută din populaţia Europei suferă
de…
Read more »
Read more »
Fusilli cu sos provensal
4 May 2011
O
reteta delicioasa de fusilli cu sos provensal din: fusille, broccoli,
conopida, fasole verde, morcovi, dovlecei, patrunjel, sare, piper, ulei,
condiment provensal, sardele in ulei si otet de vin. Ingrediente: 250
gfusilli (paste răsucite) 250 g broccoli 150 g conopidă 150 g fasole
verde congelată 200 g morcovi 250 g dovlecei 1 lingură pătrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu găluşte cu smântână
4 May 2011
O reteta delicioasa de tocanita de pui cu galuste, ceapa, usturoi,
untura, boia, gogosar, piper, sare, faina, oua si smantana. Ingrediente:
1 pui potrivit ca mărime 2 cepe 2-3- căţei de usturoi 100 g untură 1
linguriţă boia 1 gogoşar piper sare 2 linguriţe făină Ingrediente
găluşte: 2 ouă 200 g smântâna sare făină…
Read more »
Read more »
Salată cu fundiţe şi creveţi
3 May 2011
O
reteta de salata cu fundite si creveti din: paste, creveti roz, eglefin
afumat, porumb, marar, maioneza, smantana, ketchup, tabasco, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paste-fundite 300 g creveti roz 150 g eglefin
afumat 2 dovlecei mici 1 conserva mica de porumb 2 fire de marar 100 g
maioneza 100 ml smantana lichida 6…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 1
3 May 2011
Se
crede că vinul este originar din munţii Caucaz din Georgia, fiind parte
integrantă a culturii lumii încă de la apariţia primelor dovezi
istorice. Unul dintre cei mai îndrăgiţi zei ai vechilor greci era
Dionysos (adoptat de romani sub numele de Bachus), în cinstea căruia
vinul era băut de sărbători, licoarea magică fiind un ingredient…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Collins
3 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Collin din: rom alb, sirop de zahar,
lamaie, sifon si cirese. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita de sirop
de zahar zeama unei jumatati de lamaie sifon cirese felii de lamaie
Mod de preparare: Siropul, sucul de fructe si romul se toarna intr-un
pahar de whisky peste…
Read more »
Read more »
Covrig cu somon afumat şi brânză de vaci
3 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de covrig cu somon afumat si branza de vaci
din: branza de vaci, suc de lamaie, covrig, somon afumat, piper negru
si cateva fire de marar tocate. Feliile fine de somon afumat sunt
partenerul ideal pentru brânza de vaci, care conţine puţină grăsime.
Ingrediente: 50 g brânză de vaci 1…
Read more »
Read more »
Fundiţe italiene cu măsline
3 May 2011
O
reteta de fundite italiene cu masline din: farfalle, mozzarella,
masline negre, jambon de parma, rosii, ardei gras verde, capere,
busuioc, sare, ulei de masline, otet si piper macinat. Ingrediente: 500 g
farfalle 250 g mozzarella 100 g masline negre 4 felii de jambon de
Parma 2 rosii 1 ardei gras verde 3 linguri capere…
Read more »
Read more »
Ciorba cu galuste de ficat
3 May 2011
O reteta delicioasa de ciorba de galuste din ficat de vita, os de vita,
pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper,
patrunjel si telina. Ingrediente: 1 bucată os de vită 1 ficat vită 1
păstârnac 1 morcov 1 ou 2-3 linguri făină 1 ceapa 1 lămâie smântână sare
piper câteva frunze de…
Read more »
Read more »
Jeleu de lamaie
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de jeleu de lamaie din: gelatina, zeama de
lamaie, zahar tos si apa. Ingrediente: 20 g gelatină 1/4 pahar zeamă de
lămâie 1 pahar zahăr tos 1 pahar apă caldă 2 linguri apă rece Mod de
preparare: Ţii gelatina în apă rece 30 de minute, apoi o dizolvi în…
Read more »
Read more »
Pui pe pat de legume
3 May 2011
O
reteta gustoasa de pui cu legume: cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras,
rosii, ulei, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 10 cartofi 2
morcovi 1ceapă 1 ardei gras 2-3 roşii ulei apă sare piper Mod de
preparare: Speli carnea. Speli legumele şi le cureţi. Le tai pe fiecare
după caz: cartofii şi morcovii rondele,…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu stafide
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de mamaliga cu stafide, malai, faina,
zahar, ulei, lapte, oua, bicarbonat, zahar vanilat si sare. Ingrediente:
600 g mălai 200 g făină 250 g zahăr 200 ml ulei 11 lapte 150 g stafide 2
ouă 1/2 linguriţă bicarbonat zahăr vanilat sare Mod de preparare:
Opăreşti cu laptele clocotit…
Read more »
Read more »
Salată italiană de paste cu peşte
3 May 2011
O
reteta delicioasa de salata italiana de paste cu peste din: paste, ton,
sardele, masline verzi, capere, rosii, usturoi, busuioc, patrunjel,
ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 400 g paste fundite
200 g ton in suc propriu 800 g fileuri de sardele, in ulei de masline
120 g masline verzi, umplute cu ardei…
Read more »
Read more »
Sandwich cu friptură şi salată de ceapă
3 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Sandwich cu friptură şi salată de ceapă
din: ceapa, bagheta, frunza de salata, rosie, friptura de vita, ulei
vegetal, sare si piper. Pentru o gustare adevărată încercaţi acest
sandwich clasic, din friptură la grătar şi pâine crocantă. Ingrediente:
60 g ceapă, tăiată solzişori 1 baghetă mică sau două cornuri…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Julep
3 May 2011
O
reteta simple de Cocktail Rum Julep din: rom brun, zahar, sifon si
menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 lingurita zahar sifon
menta proaspata Mod de preparare: Se piseaya intr-un pahar de whisky
cateva frunze de menta si zaharul cu o lingurita de bar. Se adauga romul
si sifonul. Se completeaza cu…
Read more »
Read more »
Macaroane gratinate cu coadă de vită
3 May 2011
O
reteta delicioasa de macaroane gratinate cu coadă de vită din:
macaroane, coada de vita, vin rosu, ceapa, usturoi, verdeturi asortate,
lapte, svaiter, smantana, sare, piper, faina, lapte si nucsoara.
Ingrediente: 200 g macaroane lungi 1 kg coadă de vită, bucăţi 1 l vin
roşu 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeţuri…
Read more »
Read more »
Budinca de taietei cu stafide
3 May 2011
O reteta delicioasa de budinca de taietei cu stafide, oua, faina, zahar
pudra, branza de vaci, telemea, zahar vanilat, ulei, unt, smantana si
sare. Ingrediente: 1 pachet tăieţei laţi 2 ouă 2 linguri făină 150 g
zahăr pudră 200 g brânză vaci 100 g telemea 2-3 plicuri zahăr vanilat
1-2 linguri stafide 1 lingură…
Read more »
Read more »
Painici cu banane
3 May 2011
O
reteta gustoasa de painici cu banane, faina, apa, miere, sare, drojdie
si nuci. Ingrediente: 3 căni făină albă 1/2 cană făină integrală 1/2
cană apă 2 linguri miere 2-3 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 şi 1/2
linguriţă drojdie uscată 4 banane 1/2 cană nuci măcinate Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în apă călduţă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de fasole verde cu foie gras (video)
3 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de fasole verde cu foie gras
din: fasole verde, ceapa, piept de rata afumat, foie gras, rosii cherry,
ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: fasole
verde ceapa piept de rata afumat foie gras rosii cherry ulei de masline
otet balsamic sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu pui
3 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu pui, orez, ceapa, patrunjel, sare
si zahar. Ingrediente: 2 pulpe de pui 3 linguri orez 1/2 kg de roşii
proaspete sau din conservă 1 ceapă 1 legătură pătrunjel puţină sare
zahăr Mod de preparare: Porţionezi pulpele de pui şi le fierbi în apă
rece cu ceapa curăţată…
Read more »
Read more »
Piure de mere
3 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de piure de mere din: zeama de lamaie,
zahar vanilat, albus, fulgi de ovaz, miere de albine si suc de mere.
Ingrediente: 4 mere 2 linguri zeamă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1
albuş 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe miere de albine 2 linguri suc
de…
Read more »
Read more »
Macaroane delicioase gratinate
3 May 2011
O
reteta de macaroane delicioase gratinate din: macaroane, emmenthal,
lapte, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g
macaroane 200 g Emmenthal ras 300 ml lapte 250 ml smantana lichida 20 g
unt putina nucsoara sare piper Mod de preparare: Fierbeti intr-o
cratita smantana lichida cu laptele si turnati acest amestec intr-un
castron…
Read more »
Read more »
Langos cu varza
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de langos cu varza din: varza, faina,
drojdie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g varză 500 g făină 30 g
drojdie sare piper ulei Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 2
linguri de făină şi 20 ml apă călduţă, acoperi şi laşi maiaua la crescut
15 minute.…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac si ciuperci
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de tarta cu dovleac, ciuperci, faina,
margarina, apa, sare, masline, nucsoara, cascaval, ulei si cascaval de
post. Ingrediente: 200 g făină 125 g margarina 4 linguri apă sare
Ingrediente umplutură: 1 kg dovleac 400 g ciuperci 1 mână măsline fără
sâmburi 1/2 linguriţă nucşoară 150 g caşcaval de post…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pastrav umplut cu nuci si sos de mustar (video)
3 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara pastrav umplut cu nuci si sos de
mustar din: pastrav, capere, nuci, usturoi, morcov, ou, ulei de masline,
ardei gras, mustar, verdeturi, rozmarin, condimente, sare si piper.
Ingrediente: pastrav capere nuci usturoi morcov ou ulei de masline ardei
gras mustar verdeturi lamaie rozmarin condimente sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supa de grapefruit si portocale
3 May 2011
O reteta gustoasa de supa de grapefruit, portocala, coaja de lamaie,
coaja de portocala, zahar si suc de portocale. Ingrediente: coaja rasă
de la 1 portocală coaja rasă de la 1 lămâie 1 cană apă 85 g zahăr sucul
de la 1 portocală şi de la 1 grepfrut roz 1 grepfrut roz Mod…
Read more »
Read more »
Mix de ciuperci cu ciabatta
3 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mix de ciuperci cu ciabatta din:
usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper,
ciuperci, rosii, rozmarin, patrunjel, salvie si paine ciabatta.
Amestecul de ulei de măsline, usturoi şi rozmarin dă o aromă
mediteraneeană ciupercilor. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2
linguriţe suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Ciorba falsa de burta
3 May 2011
O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi,
pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente:
1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1
morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi
ceapa, morcovul şi le tai mărunt. Le…
Şefrito delicios
3 May 2011
O
reteta simpla de sefrito delicios din: carne de vita, ulei de masline,
lamai, sofran, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 5 linguri
ulei de măsline 2 lămâi şofran piper şi sare, după gust Mod de
preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se prăjeşte pe ambele
feţe în ulei bine…
Read more »
Read more »
Porumbei umpluţi cu carne tocata de viţel
3 May 2011
O
reteta de porumbei umpluti cu carne tocata de vitel din: porumbei,
carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1
ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se prepară…
Read more »
Read more »
Salată de ţelina şi morcov cu maioneză
2 May 2011
O
reteta simpla de salata de telina si morcov cu maioneza din: oua, ulei,
telina, morcov, mustar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2
oua 400 ml ulei 1 bucata de telina 1 morcov mustar sare piper suc de
lamaie Mod de preparare: Prepararea maionezei: Se separa abusurile de
galbenurusuri. Galbenusurile se pun intr-un…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Daiquiri
2 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail orange Daiquiri din: rom alb sau brun, zeama
de portocala, sirop de zahar si felii de portocala. Ingrediente: 4 cl
rom alb sau brun zeama unei jumatati de portocala 1 lingurita de sirop
de zahar felii de portocale Mod de preparare: Mixam bine cu gheata
zdrobite romul, sucul de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi (video)
2 May 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara piept de pui cu smantana si
ierburi din: piept de pui, unt, rozmarin, patrunjel, menta, cimbru,
smantana, busuioc, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, ardei, sare
si piper. Ingrediente: piept de pui unt rozmarin patrunjel menta cimbru
smantana busuioc usturoi ulei de masline rosii cherry ardei sare…
Read more »
Read more »
Pastă de somon afumat
2 May 2011
O
reteta de pasta de somon afumat din: fasole boabe alba, verdeturi, suc
de lamaie, somon afumat, sare si piper. Din bucăţele de somon afumat
amestecate cu verdeţuri aromate şi fasole albă se obţine un pate
delicios. Inlocuind brânza dulce şi moale cu fasole albă, obţineţi un
produs cu un conţinut mai mic de grăsimi,…
Read more »
Read more »
Crap portughez
2 May 2011
O reteta gustoasa de crap cu ceapa, ulei, rosii, vin alb, faina,
patrunjel, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap fără
cap 250 g ceapă 250 g ulei 2 kg roşii 100 ml vin alb 50 g făină
pătrunjel verde 50 g pastă de tomate sare piper Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Eglefin afumat cu ouă
2 May 2011
O
reteta delicioasa de eglefin afumat cu oua din: file de eglefin afumat,
lapte degresat, oua, otet si piper negru. Ingrediente: 2 fileuri micuţe
de eglefin afumat, cam 175 g fiecare 275 ml lapte degresat 4 ouă 2
linguriţe oţet opţional: piper negru Mod de preparare: Se clăteşte
peştele, se tamponează cu un şervet…
Read more »
Read more »
Tartine delicioase cu pasta de sardele
2 May 2011
O reteta gustoasa de tartine cu pasta de sardele, margarina, paine,
marar, masline verzi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie
sardele 100 g margarină câteva felii de pâine mărar 3-4 bucăţi de
măsline verzi 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Freci margarina
cu sardelele sfărâmate, adaugi sare, piper şi amesteci bine.…
Read more »
Read more »
Clătite de porumb cu sos de iaurt
2 May 2011
O
reteta delicioasa de clatite de porumb cu sos de iaurt din: malai,
faina alba, praf de copt, ulei vegetal, porum, coriandru, albusuri de
ou, iaurt degresat, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 75 g
mălai 75 g faină albă 2 linguriţe praf de copt sare şi piper negru 1
lingură ulei vegetal,…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu orez
2 May 2011
O reteta delicioasaa de crap umplut cu orez, ceapa, supa de legume,
paine, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 crap 1 ceapă 1 ceaşcă orez supă
de legume miez de pâine 50 g ulei verdeaţă Mod de preparare: Cureţi,
speli, toci şi căleşti ceapa tocată mărunt. Adaugi ceaşca de orez şi
supa de legume. Laşi…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan cu roşii şi ciuperci
2 May 2011
O
reteta de chiftele de curcan cu rosii si ciuperci din: ulei de masline,
ardei gras verde, usturoi, praf de cumin, sare, piper, carne tocata de
curcan, ciuperci, rosii, busuioc si condimente. Carnea de curcan slabă,
dar condimentată este un bun substitut pentru tradiţionalii cârnaţi de
la micul dejun. Se adaugă roşii şi ciuperci şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Kiwi Colada
2 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Kiwi Colada din: kiwi, lamaie, zahar pudra,
lapte de cocos si rom alb. Ingrediente: pentru 4 pahare 4-5 bucati de
kiwi 1 lamaie 2 lingurite de zahar pudra 1/8 l lapte de cocos 1.8 l rom
alb 4 felii de kiwi Mod de preparare: Se curata fructele, se taie…
Read more »
Read more »
Orez sarbesc cu legume
2 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de orez sarbesc din: supa de legume, ulei,
sare, piper, patrunjel, ceapa, morcov, ardei rosu, ardei verde si
ciuperci. Ingrediente: 250 g orez supă legume (sau apă fierbinte) ulei
sare piper pătrunjel 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 1 morcov 1 ardei roşu 1
ardei verde 200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Friptură de pui
2 May 2011
O
reteta de friptura de pui din: pui, ulei, ceapa, ardei iute, smantana,
zahar, sare, piper si sofran. Ingrediente: 1 pui mai mare 5 linguri ulei
3 cepe mici 1 ardei iute 1 cană smântână zahăr sare piper şi şofran,
după gust. Mod de preparare: Puiul bine spălat se tranşează în bucăţi
potrivite şi se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu vinete şi mozzarella
2 May 2011
O
reteta delicioasa de macaroane cu vinete si mozzarella din: macaroane,
vinete, rosii, mozzarella de bivolita, parmezan, busuioc, usturoi, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g macaroane lungi 500 g
vinete 500 g rosii coapte (sau 300 g rosii din conserva) 200 g
mozzarella de bivolita 60 g de parmezan 3 fire de…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasă cu dovleac şi caise
2 May 2011
O
reteta simpla de prajitura delicioasa cu dovleac si caise din: caise
uscate, dovleac, praf de copt, bicarbonat de soiu, scortisoara, sare,
zahar fin, oua si ulei. Ingrediente: 85 g caise uscate 500 g dovleac 450
g făină simplă 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguriţe scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Macaroane cu raţă in untură
2 May 2011
O
reteta de macaroane cu raţă in untura din: macaroane, pulpe de rata,
smantana, lapte, foi de dafin, cascaval, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 500 g macaroane lungi 4 pulpe de raţă în untură 300 ml
smântână lichidă 200 ml lapte 2 foi de dafin 100 g caşcaval nucşoară
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa de fructe
2 May 2011
O reteta simpla de salata de fructe din: portocala, mere, prune, kiwi,
banane, struguri, lichior si frisca. Ingrediente: 1 portocală 2 mere 2
prune 2 kiwi 2 banane 1-2 ciorchini struguri 50 ml lichior (sau coniac
100 g frişcă Mod de preparare: Cureţi fructele de coajă, le tai în
bucăţele mici şi le pui…
Read more »
Read more »
Parjoale de praz
2 May 2011
O reteta gustoasa de parjoale de praz, cartofi, faina, ulei, cascaval
de post, sare si piper. Ingrediente: 600 g praz 600 g cartofi 100 g
făina 150 g ulei 60-100 g caşcaval de post sare piper după gust Mod de
preparare: Cureţi prazul, îl speli şi îl tai în bucăţi nu prea mari şi…
Read more »
Read more »
Tocana spaniolă cu macaroane
2 May 2011
O
reteta gustoasa de tocana spaniola din: ceafa de porc dezosata,
macaroane, ceapa, rosii, pasta de tomate, sofran, usturoi, patrunjel,
svaiter, sare, ulei si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc dezosata
350 g macaroane 2 cepe 1 conserva mica de rosii decojite 1 lingurita
pasta de tomate cateva pistiluri de sofran 2 catei de…
Read more »
Read more »
Salată cu măsline si cartofi
2 May 2011
O
reteta gustoasa de salata din: ceapa, cartofi, maioneza, masline verzi,
masline negre, rosii, mustar, oua, unt, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapă 500 kg cartofi 5- 10 linguri maioneză 10-15
măsline negre 10-15 măsline verzi 1-2 roşii potrivite Ingrediente
maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă de muştar 150 ml unt zeamă de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe asortate
2 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura cu fructe asortate din: faina,
drojdie uscata, zahar pudra, oua, unt, coaja de lamaie, coaja de
portocala, smantana si fructe asortate. Ingrediente: 100 g faină albă 10
g drojdie uscată 250 g zahăr pudră 2 ouă 100 g unt topit coaja rasă de
la o lămâie coaja rasă…
Read more »
Read more »
Prăjitură Ruxandra
2 May 2011
O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar, faina, ulei, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, lapte, budinca de vanilie, mere,lamaie si
frisca. Ingrediente blat : 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1
lingură ulei 1 esenţă vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă : 600
ml lapte 8 linguri zahăr 2 plicuri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tarta de mere si dulceata de gutui (video)
2 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara tarta de mere si dulceata de gutui
din: mere, dulceata de gutui, foietaj de placinta, zahar si zahar pudra.
Ingrediente: doua mere 100 grame dulceata de gutui foietaj de placinta
zahar zahar pudra Mod de preparare: Se intinde o foaie de placinta pe
fundul unei tavi intoarse.…
Read more »
Read more »
Porumbei fripţi
2 May 2011
O
reteta de porumbei fripti din: porumbei, boia de ardei, slanina, unt si
sare dupa gust. Ingrediente: 5 porumbei boia de ardei 200 g slănină 2
linguri unt sare, după gust Mod de preparare: Se curăţă porumbeii, li se
taie ghearele şi capetele, se despică, se curăţă, se spală bine şi se
dau cu puţină…
Read more »
Read more »
Pui fript cu lamaie si cimbru
2 May 2011
O
reteta delicioasa de pui fript cu lamaie si cimbru din: pui, lamai,
ulei, vin alb, usturoi, cimbru, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1
pui intreg 3 lamai ulei 100 ml vin alb 6 catei de usturoi cimbru
proaspat 1 lingurita mustar sare piper Cum se prepara: Ungem puiul cu
mustar si ulei. Il asezam…
Read more »
Read more »
Cocktail Konfetti
2 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Konfetti din: drambuie, rom alb, suc de
grapefruit si limonada. Ingrediente: 3 cl drambuie 3 cl rom alb 3 cl suc
de grapefruit limonada Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in
shaker romul Drambuie si suc de fructe, apoi turnam bautura in paharul
pentru bauturi lungi. Completam cu…
Read more »
Read more »
Pui delicios umplut cu ciuperci
2 May 2011
O
reteta delicioasa de pui cu ciuperci, ceapa, pesmet, cascaval, morcovi,
ardei rosu, ardei verde, cartofi, ulei de masline, unt, vin alb,
patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1kg ciuperci 3 cepe
mijlocii 100 g pesmet 150 g caşcaval 2-3 morcovi 1 ardei roşu 1ardei
verde 2-3 cartofi 50 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Budincă cu stafide si nuci
2 May 2011
O
reteta gustoasa de budinca cu stafide si nuci din: lapte, smantana,
zahar pudra, nuci, scortisoara, stafide, rom, unt si sare. Ingrediente: 1
l lapte 2 kg smântână proaspătă 500 g zahăr pudră 5 linguri nuci pisate
3 linguriţe scorţişoară pisată 1 pahar stafide 2 linguri rom 3
linguriţe unt sare Mod de preparare: Stafidele…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dulceaţă de căpşuni
2 May 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu dulceata de capsuni, zahar, ulei,
faina, praf de copt, apa minerala si sare. Ingrediente: 250 g zahăr 200
ml ulei 400 g făină 1 plic praf de copt 150 ml apă minerală 1 borcan
dulceaţă de căpşuni sare Mod de preparare: Intr-un castron amesteci apa
minerală cu zahărul până…
Read more »
Read more »
Supa delicioasă de pui
2 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa delicioasa de pui din: piept de pui,
morcovi, frunze de spanac, telina, taitei si sare. Ingrediente: 1 piept
de pui 2 morcovi 100 g frunze de spanac 1 radacina de telina 100 g
taitei sare Mod de preparare: Curatam legumele si le punem la fiert
intregi, impreuna cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Rum Shake
1 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden Rum Shake din: rom brun, sirop de
grenadine, suc de grapefruit, cirese si felii de grapefruit.
Ingrediente: pentru 2 pahare 6 cl rom brun 2 cl sirop de grenadine suc
de grapefruit cirese felii de grapefruit Mod de preparare: Romul si
siropul de grenadine se mixeaza cu gheata…
Chiftele de pui si ciuperci
1 May 2011
O
reteta delicioasa de chiftele de pui si ciuperci din: carne tocata de
pui, ciuperci, ou, ceapa, cartofi, unt, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 300 g ciuperci 1 ou 1 ceapa 1
cartof 50 g unt pătrunjel verde ulei pentru prajit sare piper Cum se
prepara: Curatam cartoful…
Read more »
Read more »
Supă provensală cu pistou
1 May 2011
O
reteta pur si simplu delicioasa de supa provensala cu pistou din: boabe
de fasole, fasole verde, dovlecei, cartofi, rosii, macaroane, slanina,
sare, piper, usturoi, busuioc, galbenus, ulei de masline, svaiter si
parmezan. Ingrediente: 800 g boabe proaspete de fasole (roşii şi albe)
500 g fasole verde 3 dovlecei 3 cartofi 2 roşii mari 200…
Read more »
Read more »
Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o friptură
1 May 2011
Când
carnea are o formă neregulată, legarea ei e folositoare pentru a-i da
formă, strângând mai mult acolo unde bucata este mai groasă şi mai puţin
acolo unde este mai subţire. Cum se procedează Legaţi bucata, fără să
strângeţi prea mult, pe toată lungimea ei, făcând un nod pe partea
stângă a cărnii; duceţi apoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton (video)
1 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara bruschette din focaccia cu ton din:
apa, sare, ulei de masline, faina, drojdie, morcov, porumb, ton, masline
verzi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: apa sare ulei
de masline faina drojdie pentru bruschette: ulei de masline morcov
porumb ton masline verzi lamaie sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de penne ghiveci
1 May 2011
O
reteta delicioasa de salata de penne ghiveci din: penne, vanata, ardei
grasi, dovlecei, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 300 g penne 1 vanata 2 ardei grasi (unul rosu,
unul galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2
catei de usturoi busuioc…
Read more »
Read more »
Aripioare fripte
1 May 2011
O
reteta de aripioare fripte din: aripioare, pasta de rosii, zahar, ulei,
otet, piper rosu si sare. Ingrediente: 8 aripioare 50 g pasta de rosii 1
lingura zahar 2 linguri ulei 1 lingura otet 1 lingurita piper rosu
zdrobit 1 lingurita sare Mod de preparare: Preparam sosul. Incingem
uleiul Intr-o craticioara, punem pasta de rosii,…
Read more »
Read more »
Penne cu dovlecei
1 May 2011
O
reteta de penne cu dovlecei din: penne, dovlecei, rosii, mozzarella,
ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 4
dovlecei 3 roşii 200 g mozzarella 4 linguri ulei de măsline 5 fire de
busuioc sare piper Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi roşiile.
Tăiaţi apoi dovleceii, fără a-i curăţa, în…
Read more »
Read more »
Orez cu ton şi curry
1 May 2011
O
reteta delicioasa de orez cu ton si curry din: ceapa, orez alb cu bob
lung, ou, 2 albusuri, sare, piper, patrunjel, ton, unt, faina, curry,
iaurt degresat, lapte degresat, suc de lamaie si branza cedar. Bucăţile
de orez cu ton peste care s-a ras brânză constituie o gustare copioasă.
Ingrediente: 50 g ceapă rasă…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Tonic
1 May 2011
O
reteta simple de Cocktail Rum Tonic din: rom alb sau brun, tonic si
jumatate de felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun de
Jamaica tonic o jumatate de felie de lamaie Mod de preparare: Turnam
romul si cuburile de gheata in paharul pentru bauturi lungi, adaugam
jumatate de felie de…
Read more »
Read more »
Ruladă speciala cu peşte
1 May 2011
O
reteta simpla de rulada speciala cu peste din: cartofi, branza de vaci,
peste, ardei gras, patrunjel, branza rasa si putin iaurt. Ingrediente: 1
kg cartofi 250 g brânză de vaci 600 g peşte 2 linguri ardei gras verde 1
lingură pătrunjel tocat mărunt 3 linguri brânză rasă puţin iaurt Mod de
preparare: Se fierb…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu salata de avocado
1 May 2011
O
reteta de frigarui de pui cu salata de avocado din: piept de pui, ulei,
patrunjel, sare, piper, avocado, ardei gras rosu, ulei de masline si
suc de lamaie. Ingrediente 1 piept de pui ulei pătrunjel verde sare
piper Salata: 1 avocado 1 ardei gras rosu ulei de masline suc de lamaie
Cum se prepara:…
Read more »
Read more »
Tocană corsicană
1 May 2011
O
reteta delicioasa de tocana corsicana din: penne, ceafa de porc,
jambon, pulpa de rosii, vin alb sec, supa de pasare, ceapa, masline,
ulei, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 600 g
ceafă de porc 150 g jambon 300 g pulpă de roşii 200 ml vin alb sec 1/2
tabletă de supă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Porc cu unt de arahide (video)
1 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara porc cu unt de arahide din: unt de
arahide, file de porc, ghimbir, usturoi, ardei gras, ceapa, orez,
morcov, sos soia, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: unt de
arahide file de porc coriandru ghimbir usturoi ardei gras ceapa orez
morcov sos soia ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Brioşe hi-veg
1 May 2011
O
reteta delicioasa de briose hi-veg din: dovleac sau cartov, dovlecei,
ardei gras rosu, spanac sau broccoli, porumb, branza cedar, ulei, sare,
piper, faina si oua. Aceste brioşe aromate sunt foarte săţioase.
Ingrediente: 100 g dovleac sau cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în
cubuleţe 100 g dovlecei raşi 250 g ceapă rasă 100 g ardei…
Read more »
Read more »
Penne cu manătarci şi parmezan
1 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de penne cu manatarci si parmezan din:
penne, manatarci, parmezan, patrunjel, unt, ulei, sare grunjoasa, piper
si sare. Ingrediente: 400 g penne 500 g mânătărci mici, proaspete 150 g
parmezan 5 fire de pătrunjel 40 g unt 2 linguri ulei sare grunjoasă sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi mânătărcile…
Read more »
Read more »
Cocktail Costa Del Sol
1 May 2011
O
reteta de Cocktail Costa Del Sol din: rom alb, vermut rosu, sirop de
zahar, zeama de lamaie, sifon si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom
alb 2 cl vermut rosu 1 lingurita de sirop de zahar zeama unei jumatati
de lamaie sifon felii de lamaie Mod de preparare: Se pun 4-5 cuburi…
Read more »
Read more »
Majarete cu branză
1 May 2011
O
reteta simpla de masarete cu branza din: branza dulce de vaci, zahar,
sare, stiuleti porumb de lapte, lapte, vanilie si scortisoara.
Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 450 g zahăr 1 linguriţă sare 12
ştiuleţi porumb de lapte 1 l lapte 1 linguriţă vanilie scorţişoară Mod
de preparare: Exceptând vanilia, se amestecă bine…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu pui în stil latino-american
1 May 2011
O
reteta de pachetele cu pui in stil latino american din: piept de pui,
sare, piper, mazare, ardei iute, usturoi, iaurt degresat, coriandru, suc
de lamaie verde, fasole boabe, rosii, ceapa verde si tortillas.
Ingrediente: 2 piepţi de pui, fără piele şi oase, cam 125 g fiecare sare
şi piper negru 150 g mazăre congelată…
Read more »
Read more »
Penne cu mazare si jambon alb
1 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de penne cu mazare si jambon alb din:
penne, mazare congelata, jambon alb, parmezan, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 400 g penne 200 g mazăre congelată 300 g jambon alb 100 g
parmezan 250 ml smântână lichidă sare piper măcinat Mod de preparare:
Intr-o oală cu copac, într-o cantitate…
Read more »
Read more »
Toast cu jumări de ouă picante
1 May 2011
O
reteta delicioasa de toasta cu jumari de oua picante din: paine
integrala, unt, ardei verde, pasta de curry, usturoi, ghimbir, ceapa
verde, rosii, coriandru, suc de lamaie verde, sare, piper negru si iaurt
degresat. Ingrediente: 4 felii groase de pâine integrală 1 lingură unt 1
ardei iute verde, curăţat de seminţe, tocat 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Penne cu busuioc si cremă de ardei gras
1 May 2011
O
reteta de penne cu busuioc si cremă de ardei gras din: penne, ardei
gras, ardei rosu, busuioc, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline si
cimbrisor. Ingrediente: 400 g penne 3 ardei grasi 1 ardei rosu 8 fire de
busuioc 1 ceapa 1 catel de usturoi 150 ml smantana lichida 2 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Fripturas (chifteluţe) a la Cubana
1 May 2011
O
reteta de Fripturas (chifteluţe) a la Cubana din: peste uscat si
desaract, faina, ceapa, patrunjel verde, usturoi, rosii, oua si salata.
Ingrediente: 1 kg peşte uscat şi desărat 500 g faină 115 g ceapă 2
linguri pătrunjel verde tocat mărunt 3 căţei de usturoi 500 g roşii 6
ouă 1 salată Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin & It
1 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin & It din: gin, vermut alb si tonic.
Ingrediente: 5 cl gin 2 cl vermut alb tonic Mod de preparare: Mixam
bine vermutul si ginul cu gheata in shaker, turnam bautura in paharul
pentru bauturi lungi si completam cu tonic.
Read more »
Read more »
Churros
1 May 2011
O
reteta simpla de Churros din: lapte, sare, unt, faina si zahar pudra.
Ingrediente: 2 ceşti lapte 1 linguriţă sare 1 lingură unt 2 ceşti făină
zahăr pudră Mod de preparare: Se pun într-un vas laptele, sarea şi untul
şi se lasă la foc mic. Se adaugă faina şi se amestecă continuu până ce
totul…
Read more »
Read more »
Omletă din albuşuri cu sparanghel
1 May 2011
O
reteta de omleta din albusuri cu sparanghel din: sparanghel, sare,
piper, albusuri si ulei de floarea soarelui.Aroma delicată a
sparanghelului înlocuieşte gustul gălbenuşului în această variantă
light de omletă, fără pic de colesterol. Ingrediente: 100 g sparanghel
curăţat sau vârfuri de sparanghel sare şi piper negru 4 albuşuri 1/2
linguriţă ulei de floarea-soarelui …
Read more »
Read more »
Pateu de pui
1 May 2011
O
reteta de pateu din pui din: piept de pui, ficatei de pui, unt, oua,
castraveciori, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui
350 g ficăţei de pui 150 g unt 3 ouă tari 4 castraveciori 1 lingură
vegeta nucşoară sare şi piper, după gust Mod de preparare: Carnea se
spală şi…
Read more »
Read more »
Mancare delicioasa de ţelină
1 May 2011
O
reteta de mancare delicioasa de telina din: telina, cartofi, unt,
branza de burduf, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ţelină 1 kg
cartofi 250 g unt 500 g brânză de burduf 1 pahar smântână sare şi
piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se taie rondele egale
cartofii şi ţelina. Se…
Read more »
Read more »
Friganele cu fructe
1 May 2011
O
reteta delicioasa de friganele cu fructe din: lapte degresat, albusuri,
sare, piper, unt, paine alba, gem de mere sau pere, zahar demerara si
praf de scortisoara. Ingrediente: 2 linguri lapte degresat 2 albuşuri
sare şi piper negru 3 felii de pâine albă, veche de o zi 1 -2 linguriţe
unt 4 linguri gem de…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si afine
1 May 2011
O
reteta delicioasa de pui cu mere si stafide din: pui, smantana, unt,
cimbru, foaie de dafin, slanina, mere, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui 500 g smântână 50 g unt 1 linguriţă cimbru 1 foaie
dafin 200 g slănină 500 g mere 1 pahar afine 3 cepe mijlocii sare şi
piper, după gust…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre cu gulii
30 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de mazare, gulii, morcovi, ulei,
faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazăre din
conservă 4 morcovi 2 gulii 3 linguri ulei 2 linguri rase de făină 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovii şi
guliile, le tai cubuleţe şi le căleşti împreună…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe cu ciuperci şi telină
30 April 2011
O reteta gustoasa de sarmale cu ciuperci, telina, ceapa, morcovi,
verdeata, malai, varza, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă
3 morcovi 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 750 g ciuperci
proaspete 1 legătură de verdeaţă 1 lingură mălai 1 varză murată 100 ml
ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Vinete cu roşii şi usturoi la cuptor
30 April 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu rosii, ceapa, morcovi, ardei gras,
radacina de patrunjel, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, ulei,
zahar, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete potrivite 500 g roşii 13
cepe 1 morcov 3 ardei graşi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână usturoi 2 linguri făină…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu sos de roşii
30 April 2011
O reteta delicioasa de budinca de cartofi cu sos de rosii, ceapa,
margarina, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri
griş 2 linguri ulei 3-4 roşii 2 cepe 1 lingură margarină 1 lingură
bulion sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la fiert în
coajă, după care-i cureţi şi-i…
Cartofi cu măsline
30 April 2011
O reteta delicioasa de cartofi cu masline, ceapa, ulei, bulion, marar,
foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 200 g măsline 2
cepe 3 linguri ulei 3 linguri bulion 1 legătură mărar 1 foaie de dafin
sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi
în ulei…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu ulei de soia
30 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de legume din: morcov, vanata,
dovlecel, conopida, ceapa rosie, ceapa alba, ardei gras, ulei de soia,
sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 vânătă 1 dovlecel 1 sfert
conopidă 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 3 ardei graşi (de diferite culori)
ulei de soia (îl găseşti în…
Read more »
Read more »
Snitel de soia cu muştar
30 April 2011
O reteta gustoasa de snitel de soia cu mustar, faina, apa, condimente
si ulei. Ingrediente: 1 pachet şniţele din soia 3 linguri făina 2
linguri muştar 1 lingură vegeta 4 linguri apă condimente după
preferinţă 2 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă
clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să…
Read more »
Read more »
Vită Stroganoff cu paste proaspete
30 April 2011
O
reteta delicioasa de vita stronganoff cu paste prospete din: pulpa de
vita, tagliatelle, coniac, smantana, patrunjel, boia, unt, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 600 g pulpă de vită, pentru grătar 250 g
tagliatelle proaspete 100 ml coniac 200 ml smântână 4 linguri frunze de
pătrunjel 1 linguriţă boia 20 g unt 1 lingură ulei…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu conopidă
30 April 2011
O reteta gustoasa de supa de mazare, conopida, cartofi, morcovi,
telina, radacina de patrunjel, ceapa, margarina, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1/2 conopidă 400 g mazăre din conservă 6
cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 2 linguri
margarină sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar Mod de preparare:
Cureţi cartofii,…
Read more »
Read more »
Strudel delicios cu mere si nuci
30 April 2011
O
reteta delicioasa de strudel cu mere, nuci, faina, drojdie, ulei, otet,
sare, zahar, scortisoara, ulei si zahar pudra. Ingrediente aluat: 600 g
făină 200 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 2 linguri ulei 1 linguriţă
oţet sare Ingrediente umplutura: 6 mere mari 1 cană zahăr 1 lingură
scorţişoară 200 g miez de nucă…
Read more »
Read more »
Coaste de miel la cuptor alia romana
30 April 2011
O
reteta de coaste de miel la cuptor alia romana din: miel de lapte,
paine de toast, pancetta afumata, orez, parmezan, anghinare, cartofi,
cimbrisor, usturoi, vanata, patrunjel, rozmarin, busuioc, sos de vin
rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată
de miel de lapte de 1,2 kg 120 g pâine de toast…
Read more »
Read more »
Guguluf cu mac
30 April 2011
O reteta delicioasa de guguluf cu mac, margarina, zahar, oua, faina,
praf de copt, frisca, lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 2
lămâi 250 g margarină 150 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt
100 ml frişcă 100 g mac 2 linguri lichior de portocale 250 g zahăr…
Read more »
Read more »
Limbă de mare in cuiburi de paste, cu tarama
30 April 2011
O
reteta de limba de mare in cuiburi de paste cu tarama din: fileuri de
limba de mare, icre de morun afumate, icre roz, tagliatelle fine,
tagliatelle fine cu spanac, ulei de masline, smantana, usturoi, lamaie,
piper rosu, hasmutachi, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de limba
de mare 200 g icre de morun, afumate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Penne cu fructe de mare (video)
30 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara penne cu fructe de mare din: paste
penne, scoici, unt, vin alb, rosii cherry, usturoi, ulei de masline,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: paste penne scoici unt vin alb
rosii cherry usturoi ulei de masline patrunjel sare si piper Mod de
preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu peşte afumat
30 April 2011
O
reteta de tagliatelle cu peste afumat din: tagliatele cu spanac si
sofran, somon afumat, cambula, pastrav afumat, smantana, unt, marar,
sare si piper. Ingrediente: 300 g tagliatelle (natur, cu spanac şi
şofran) 150 g somon afumat 100 g cambulă afumată 100 g păstrăv afumat
200 ml smântână lichidă 50 g unt 6 fire de…
Read more »
Read more »
Covrigi cu cartofi
30 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de covrigi cu cartofi, faina, margarina,
sare si drojdie. Ingrediente: 150 g cartofi fierţi şi raşi 500 g făină
1/4 pachet margarină sare 300 ml apă călduţă drojdie cât o nucă Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în apă şi o laşi să crească la cald.
într-un vas încăpător amesteci…
Read more »
Read more »
Cum se dezoseaza o pulpă de miel
30 April 2011
Oasele
menţin carnea mai fragedă în timpul pregătirii, însă în anumite cazuri
(de exemplu, atunci când se doreşte umplerea unei bucăţi) este necesar
să fie scoase. In cazul pulpei, partea centrală e mai groasă, aşadar,
dacă este pregătită întreagă, cele două extremităţi s-ar face prea mult.
lată cum se procedează pentru a evita inconvenientul. Cum…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu ouă
30 April 2011
O
reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei, crenvursti,
ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, patrunjel, apa, vin sec,
piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei 250 g crenvurşti 1
ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi 1 cană pastă de roşii 1 legătură
pătrunjel proaspăt 500…
Read more »
Read more »
Salată de porumb si mazare
30 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata de porumb, ardei gras, rosii,
ceapa, hrean, mazare, mustar, zeama de lamaie, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 600 g porumb din conservă 2 ardei graşi 6 roşii 1 ceapă 4
linguri hrean ras 3 linguri mazăre din conservă 1 legătură pătrunjel 1
linguriţă muştar zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Omletă cu costiţă si creveţi
30 April 2011
O
reteta de omleta cu costita si creveti din: cartofi, costita afumata,
creveti, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g
cartofi 6 felii costiţă afumată 250 g creveţi curăţaţi şi tăiaţi în două
3 linguri unt 4 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Salată de vinete prăjite
30 April 2011
O
reteta gustoasa de salata de vinete prajite din: vinete, ardei gras,
ceapa, ulei, sare, piper, faina si usturoi. Ingrediente: 4 vinete
potrivite 2 cepe 4-5 căţei de usturoi sare piper ulei 3-4 linguri de
faina 2 ardei graşi (verde si rosu) Mod de preparare: Tai vinetele
rondele, le presari cu sare şi le laşi…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu branza telemea
29 April 2011
O reteta gustoasa de cartofi umpluti cu branza telemea, gris, ou, unt,
rosii, marar si sare. Ingrediente: 6 cartofi 300 g brânză telemea de
vacă 50 g griş fiert în 150 ml lapte l ou 1 lingură unt 2-3 roşii 1
legătură mărar sare Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă,
iar…
Read more »
Read more »
Tarta cu gutui si mere
29 April 2011
O reteta gustoasa de tarta cu gutui, mere, faina, margarina, sare si
zahar. Ingrediente aluat: 150 g făină 70 g margarină de post 4 linguri
apa sare Ingrediente umplutură: 3 gutui 2 mere 70 g zahăr 100 g
margarină de post Mod de preparare: Amesteci făina cu margarină, apă,
sare şi frămânţi un aluat…
Read more »
Read more »
Chec cu morcovi
29 April 2011
O reteta gustoasa de chec cu morcovi, mar, zahar ulei, stafide, suc de
portocale, faina, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, coniac si coaja
de portocala. Ingrediente: 1 ceaşcă morcov ras 1 ceaşcă măr ras 250 g
zahăr 250 g ulei 1/2 ceaşcă stafide 1/2 ceaşcă suc de portocale 3 ceşti
făină 1 linguriţă bicarbonat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Icre de post
29 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de icre din: ulei, sare, piper, gris, suc
de rosii si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă griş 3 ceşti suc dulce de roşii
2-3 cepe 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de roşii îl
pui la foc mic să clocotească. Adaugi în ploaie grisul, amesteci cu
grijă…
Read more »
Read more »
Pui tikka masala
29 April 2011
O
reteta de pui tikka masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce
si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi,
ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii,
patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o
savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Cu…
Read more »
Read more »
Sarmale cu nuca
29 April 2011
O reteta delicioasa de sarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi,
telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de
rosii. Ingrediente: 20 de foi de varză crudă sau murată 250 g orez 2
morcovi 1 ţelină mijlocie 4 cepe mici 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă
sare 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Orez cu sos ragu (video)
29 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara orez cu sos ragu din: orez basmati,
curry, ghimbir, salvie, rozmarin, ceapa, carne tocata de pui/porc, pasta
de tomate, ulei de nuci si sare. Ingrediente: orez basmati curry
ghimbir salvie rozmarin ceapa carne tocata de pui/porc pasta tomate ulei
de nuci sare Mod de preparare: Se pune orezul…
Read more »
Read more »
Cocktail Nice Adventure
29 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Nice Adventure din: gin, calvados, suc de
grapefruit, bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl
gin 3 cl Calvados 3 cl suc de grepfruit Bitter Lemon felii de lamaie
cirese Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul cu Calvados
si suc de grapefruit in…
Read more »
Read more »
Clătite cu muştar, roşii, ouă şi bacon
29 April 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu mustar, rosii, oua si bacon din: bacon,
rosii, sare, piper, verdeturi aromate, faina alba, praf de copt, ou,
mustar cu boabe, iaurt natural si ulei de floarea soarelui. Ingrediente:
4 feliuţe de bacon, fără coajă 4 roşii, tăiate jumătăţi sare şi piper
negru 1/2 linguriţă verdeţuri aromate uscate 4…
Read more »
Read more »
Ghiveci calugaresc
29 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole
verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de
tomate, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g mazăre 400 g
cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă mică 100 g bame 2 ardei graşi 1
ţelină 2 morcovi 300 g ceapă…
Read more »
Read more »
Băutură răcoritoare cu grapefruit roşu şi struguri
29 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bautura racoritoare cu grapefruit rosu
si struguri din: grapefruit rosu, struguri negri, suc de struguri si
iaurt natural. Un suc acidulat, cu bucăţi de struguri şi grapefruit
proaspăt, poate constitui cel mai bun început pentru o zi. Il puteţi
consuma simplu sau cu iaurt. Ingrediente: 1 grepfrut roşu 125…
Read more »
Read more »
Cocktail Old Opera
29 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Old Opera din: gin, campari, zeama de lamaie,
albus si sifon. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Campari 3 cl zeama de lamaie
1 albus 1 cl sifon Mod de preparare: CU exceptia sifonului, toate
ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se torna in
paharul pentru…
Read more »
Read more »
Clătite canadiene
29 April 2011
O
reteta delicioasa de clatite canadiene din: ananas, jambon, sirop de
artar, faina, hrisca, bicarbonat de sodiu, sare, ou si lapte degresat.
Ingrediente: 2 felii ananas proaspăt, groase de 1 cm 2 felii de jambon
neafumat, cam 75 g fiecare 4 linguri sirop de arţar pentru aluat: 75 g
faină pentru prăjituri 25 g hrişcă…
Read more »
Read more »
Paste proaspete cu anghinare
29 April 2011
O
reteta de paste proaspete cu anghinare din: anghinare, tagliatelle,
usturoi, rosie, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper si
parmezan. Ingrediente: 8 anghinare in sos cu piper 400 g tagliatelle
proaspete 4 catei de usturoi 1 rosie 10 frunze de busuioc 3 linguri ulei
de masline sare piper amestecat 50 g parmezan (pentru…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu soia
29 April 2011
O reteta gustoasa de ciuperci umplute cu soia, margarina, soia, ceapa,
rosii, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, sare, piper si masline.
Ingrediente: 1 pungă soia granule 2 ardei grasi sare piper măsline
sâmburi pentru ornat 1/2 kg ciuperci margarina 1-2 cepe 2 rosii 1
lingura pasta de tomate 1 legatura de patrunjel …
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu