joi, 23 august 2012

Retete simple #3


Retete simple

:

Tartă cu mere si smantana

Tartă cu mere si smantana

O reteta de tarta cu mere si smantana din: faina, zahar, unt, ou, sare, mere, suc si coaja de lamaie, scortisoara, smantana, oua si amidon. Ingrediente: 250 g făină 80 g zahăr 160 g unt 1 ou sare umplutură: 1 kg mere sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie scorţişoară 130 gzahăr 300...

Read more »

Penne cu ton

Penne cu ton

O reteta delicioasa de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400g penne 300g ton în ulei (conservă) 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de anşoa 2 linguri capere 400g roşii în...

Read more »

Tort de orez cu topping de visine

Tort de orez cu topping de visine

O reteta de tort de orez cu topping de visine din: baton de vanilie, orez cu bob rotund, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocala, lapte, foi de gelatina, visinata, frisca, visine, vin de porto, batond e scortisoara, suc de visine si amidon. Ingrediente: 1 baton de vanilie 125 g orez cu bob rotund...

Read more »

Cocktail Lightday

Cocktail Lightday

O reteta simpla de Cocktail Lightday din: votca, anisette, bitter orange si albus. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl Anisette 3 stropi Bitter Orange 1 albus   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail, racita in prealabil. 

Read more »

Sarmale din peşte în foi de vită

Sarmale din peşte în foi de vită

O reteta de sarmale din peste in foi de vita din: file dezosat de peste, ceapa, ardei gras, ardei iute, marar verde, orez, vin, lamaie, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file dezosat de peşte 1 ceapă 1 ardei gras 1/2 ardei iute 1 leg. mărar verde 200g orez 4 linguri...

Read more »

File de cod cu ciuperci

File de cod cu ciuperci

O reteta de file de cod cu ciuperci din: fileuri de cod, ciuperci de padure, cartofi, frunze de spanac, salata, usturoi, ulei de masline, seminte de chimen, marar, patrunjel, sare si amestec de piper Ingrediente: 4 fileuri de cod 400g ciuperci de pădure: bureţi, mânătărci, gălbiori 200g cartofi frunze de spanac salată 2 căţei...

Read more »

Ochiuri domnesti cu ciuperci

Ochiuri domnesti cu ciuperci

O reteta delicioasa de ochiuri domnesti cu ciuperci din: vanata, ceapa, ciuperci, cartofi, oua, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata 1 ceapa 150 g ciuperci champignon 500 g cartofi noi fierti de-o zi 4 oua 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se spala vanata, se curata...

Read more »

Fidea de orez cu somon

Fidea de orez cu somon

O reteta simpla de fidea de orez cu somon din: fidea de orez, somon, mazare, ceapa verde, ulei de masline, extravirgin, sos de soia, icre de somon, marar si sare. Ingrediente: 350 g fidea de orez 200 g somon proaspăt 150 g mazăre proaspătă 1 fir de ceapă verde 4 linguri ulei de măsline...

Read more »

Cocktail Happy Fin

Cocktail Happy Fin

O reteta simpla de Cocktail Happy Fin din: votca, lichior de piersici, suc de portocale si limeta. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl lichior de piersici suc de portocale limeta   Mod de preparare: Intr-un pahar pentru bauturi lungi amestecam bine ingredientele alcoolice apoi completam totul cu suc de portocale. In final adaugam bucatica...

Read more »

Retete traditionale: Chifteluţe marinate

Retete traditionale: Chifteluţe marinate

O reteta de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc, ciuperci, oua, faina, ulei, usturoi, marar verde, miere, vin rosu, ceapa, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 100 g carne de porc 300 g ciuperci proaspete de cultura sau de padure 3 oua 1 lingura faina...

Read more »

Supa de midii si fasole pestrita

Supa de midii si fasole pestrita

O reteta delicioasa de supa de midii si fasole pestrita din: midii, fasole pestrita, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, patrunjel, lamaie, paine, sare si piper. Ingrediente: 1  kg midii 150 g fasole pestriţă uscată 300 g roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2  căţei de usturoi 1 foaie de...

Read more »

Salata de vara cu dressing de miere

Salata de vara cu dressing de miere

O reteta delicioasa de Salata de vara cu dressing de miere din: salata verde, ruccola, castravete, tomate, rosii uscate in ulei, ceapa verde, miere, otet de vin alb, ulei de samburi de struguri, sare si piper. Ingrediente: 100 g salată verde 1 legătură ruccola 1 castravete 100 g tomate cherry galbene 100 g tomate...

Read more »

Vinete cu carne la cuptor

Vinete cu carne la cuptor

O reteta de Vinete cu carte la cuptor din: piept de pui, vinete, ulei, rosii, supa de legume, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 200 g piept de pui fiert 400 g vinete 1 lingura ulei 2 rosii 100 ml supa de legume 2 linguri de smantana cateva fire de patrunjel verde sare  ...

Read more »

Ciorba de vita

Ciorba de vita

O reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita-rasol, piept 4 cartofi mai mari 3 rosii 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 100 ml smantana 1 legatura leustean 3 linguri otet aromat cu...

Read more »

Sos Chutney de mango şi mere

Sos Chutney de mango şi mere

O reteta simpla de Sos Chutney de mango şi mere din: otet de vin, apa, ardei iute, zahar, usturoi, ghimbir, stafide, migdale si sare. Ingrediente: 230 ml oţet de vin/mere 230 ml apă 1/2 ardei iute roşu 300 g zahăr 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir ras 4 linguriţe cu stafide mari...

Read more »

Pateu de fazan cu foie gras

Pateu de fazan cu foie gras

O reteta de pateu de fazan cu foie gras din: fazan, piept de porc, ceafa de porc, foie gras, prapur de porc, oua, hasme, usturoi, unt, granule de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan 100 g piept de porc 350 g ceafă de porc dezosată 200 g foie gras de raţă, semi- preparat...

Read more »

Frigărui de curcan

Frigărui de curcan

O reteta delicioasa de frigarui de curcan din: limetta, usturoi, rosii uscate, ulei, salvie, sunca presata, orez, piept de curcan si rosii cherry. Ingrediente: 1 limettă 2 căţei de usturoi 60 g roşii uscate, conservate în ulei 6 linguri ulei 4 fire salvie 6 felii şuncă uscată 200 g orez 6 felii de piept...

Read more »

Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok

Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok

O reteta delicioasa de Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok din: spaghete de soia, cozi de creveti, calamari, ou, ceapa, morcov, boabe de mazare, varza, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 350 g spaghete de soia 10 cozi de creveţi 4 calamari mici...

Read more »

Retete delicioase: Cârnaţi de casă

Retete delicioase: Cârnaţi de casă

O reteta delicioasa de carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, cimbru, usturoi, boia iute de ardei, intestine de porc, sare si piper macinat. Ingrediente: 700 g carne de porc grasă 350 g carne de vită 2-3 crenguţe cimbru uscat 3- 4 căţei usturoi 1/2 linguriţă boia iute de ardei intestine...

Read more »

Parfait de cirese si ciocolata

Parfait de cirese si ciocolata

O reteta delicioasa de Parfait de cirese si ciocolata din: cirese, baton de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar, rom alb, ciocolata alba, frisca, mascarpone, ciocolata rasa si alune. Ingrediente: 400 g cireşe 1 baton de vanilie 400 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr 4 linguri rom alb 100 g ciocolată albă 250 ml frişcă...

Read more »

Retete traditionale: Drob de miel

Retete traditionale: Drob de miel

O reteta traditionala de drob de miel din: maruntaie de miel, prapur de miel, ficat, de pui, carne macra de pui sau de vita, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, usturoi, paine, sare si piper. Ingrediente: măruntaiele de miel (ficat, plă­mân, inimă şi rinichi) 1  prapur de miel 1/2 kg ficat de pui 1/2  kg...

Read more »

Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici

Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici

O reteta delicioasa de Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici din: fasole alba, cartofi, usturoi, ceapa, foaie de dafin, ulei de masline extravirgin, sare si piper, creveti, scoici, usturoi, busuioc si sare. Ingrediente: 250 g fasole albă la conservă 100 g cartofi 2 căţei de usturoi 50 g ceapă 1 foaie de...

Read more »

Vita in crusta de mustar

Vita_in_crusta_de_mustar

O reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi, mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 legătură pătrunjel verde 4 cartofi 3 linguri muştar 2 linguriţe tarhon verde sau uscat 6 linguri ulei 1 pahar vin roşu...

Read more »

Muschi de porc pe varza

  O reteta delicioasa de muschi de porc cu  usturoi, sare, cimbru uscat, rozmarin uscat, salvie, piper, ulei, varza murata, ulei, cimbru, mere. Ingrediente: 1 muşchi de porc Ingrediente sos marinat: 1 căpătână de usturoi 1 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rozmarin uscat 3-4 frunze de salvie 1 linguriţă piper...

Read more »

Frigarui cu cuscus si creveti

Frigarui cu cuscus si creveti

O reteta de frigarui cu cuscus si creveti din: cuscus, rosii, dovlecel, creveti, usturoi, lamai, sare, piper, ulei de masline, supa de legume si chimen. Ingrediente: 250 g cuşcuş (instant) 2 roşii • 1 dovlecel • 400 g creveţi proaspeţi (decorticaţi, curăţaţi, fără cap) 12 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper 4 linguri...

Read more »

Prajitura cu nes

O reteta delicioasa de prajitura cu nes, oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, nuca, ciocolata neagra. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 150 g nuci prăjite si măcinate 1 lingură făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Ingrediente crema: 200 g zahăr...

Read more »

Prajitura cu coniac

  O reteta delicioasa de prajitura cu coniac, faina, sare, unt, oua, zahar, gelatina, ciocolata, lapte, frisca, cacao. Ingrediente: 150 g făină 1 1 praf de sare 50 g unt 3 ouă 150g zahăr 150 ml coniac Ingrediente crema: 12g gelatină 250 g ciocolată pralinată 4 ouă 1 lingură cu lapte 250 ml friscă...

Read more »

Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant

Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant

O reteta de pui la cuptor cu ardei gras si salam picant din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosu, ardei rgas galben, ardei iute, rosii cherry, chorizo, cimbru, pui, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei...

Read more »

Mere umplute

Mere umplute

O reteta de mere umplute din: mere, branza dulce de vaci, zahar praf, unt, nuci, stafide, sirop de fructe si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 4 mere 100 g branza dulce de vaci 1 lingura zahar praf 1 lingura unt 2 nuci 1 lingura stafide 2 linguri sirop de fructe coaja rasa de lamaie...

Read more »

Braduti

O reteta simpla si gustoasa de braduti din:, unt, zahar, praf de copt, ou, sare, zahar vanilat, faina, biscuiti, lapte, cacao, rom, margarina, nuca de cocos, bomboane Ingrediente fursecuri: 100 g unt 100 g zahăr 100 ml lapte 1 pliculeţ praf de copt 1 ou 1 vârf cutit de sare 2 pliculeţe zahăr vanilat...

Read more »

Pulpă de porc împănată

Pulpă de porc împănată

O reteta delicioasa de pulpa de porc impanata din: pulpa de porc, slanina, usturoi, cimbru, vin alb, cartofi, boia de ardei, sare si boabe de piper. Ingrediente: 1 pulpă de porc 300 g slănină 1 căpăţână usturoi 1 lingură cimbru 1 pahar vin alb 1  kg cartofi 2  căni cu apă 1 linguriţă boia...

Read more »

Fantezie cu nuci

O reteta delicioasa cu  nuci, oua, zahar, zahar vanilat, rom, faina, praf de copt, mac, frisca, cirese confiate . Ingrediente blat: 5 ouă 150g zahăr 1 plic zahăr vanilat 250 g nuci măcinate 2 linguri rom 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 linguri cu mac Ingrediente umplutura: 300 g friscă Ingrediente...

Read more »

Retete traditionale: Saramură de peste

Retete traditionale: Saramură de peste

O reteta de saramura de peste din: peste, ardei grasi, usturoi, rosii, lamaie, apa, malai, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de peste 2 ardei grasi 5 catei de usturoi 3 rosii mari 1 lamaie 1 l apa 300 g malai sare piper   Mod de preparare: Curatati peştele, spălaţi-l şi apoi scurgeţi-l de...

Read more »

Ardei iute murat

O reteta simpla de ardei iute murat din: ardei iuti verzi, ceapa alba, zahar, otet si sare de mare. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi verzi 1/2 kg ceapă albă 200 g zahăr 100 ml oţet 1 linguriţă cu sare mare   Mod de preparare: Pui ardeii curatati de codite si ceapa taiata cat mai...

Read more »

Frigărui de porc cu ceapă şi ardei gras

Frigărui de porc cu ceapă şi ardei gras

O reteta simpla de Frigărui de porc cu ceapă şi ardei gras din: carne de porc, ceapa rosie, ardei grasi rosii, suc de limetta, sos de soia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de porc (de ex. muşchi) 3 cepe roşii 2 ardei graşi roşii sucul de la 1 limettă 3 linguri...

Read more »

Sos Chutney de dovleac si rosii

Sos Chutney de dovleac si rosii

O reteta de Sos Chutney de dovleac si rosii din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, zahar brun, zahar alb, sare, ghimbir, piper alb, ienibahar, otet de vin si stafide. Ingrediente: 2,3 kg dovleac 1  kg roşii 0,5 kg ceapă 2  căţei de usturoi 400 g zahăr brun 400 g zahăr alb 2 linguri cu sare...

Read more »

Supa-cremă de fasole cu creveţi

Supa-cremă de fasole cu creveţi

O reteta de supa crema de fasole cu creveti din: fasole alba, scoici, creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel, sare, piper si paine prajita. Ingrediente: 2 conserve cu fasole albă 250 g scoici 250 g creveţi 1 căţel de usturoi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute 1/2 legătură...

Read more »

Retete traditioanale: Stufat de miel

Retete traditioanale: Stufat de miel

O reteta delicioasa de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, ulei, otet, supa concentrata de zarzavat si faina. Stufatul de miel e un preparat specific Sărbătorilor Pascale, care se prepară din carne de miel cu os. Deoarece mielul este un animal foarte tânăr, carnea lui necesită...

Read more »

Retete traditionale: Tobă

Retete traditionale: Tobă

O reteta traditionala de toba din: capatana de porc, sorici, ureche, picioare, carne macra, limba si inima, slanina, boabe de piper, stomac, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc 3-4 fâşii şorici 1 ureche 2 picioare 1 kg carne macră limba şi inima porcului 500 g slănină 2-3 foi de dafin 10-12...

Read more »

Orez în stil cantonez

Orez în stil cantonez

O reteta de orez in stil cantonez din: orez basmati, oua, sunca, mazare, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez basmati 2 ouă 150 g şuncă presată (nefeliată) 200 g mazăre ulei de măsline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Spală orezul într-o sită cu ochiuri mici şi pune-l...

Read more »

Spirale de pui cu porumb şi ardei

Spirale de pui cu porumb şi ardei

O reteta de spirale de pui cu porumb si ardei din: piept de pui, porumb murat, ardei grasi, ulei, parmezan, sos de rodie, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 500g porumb mic murat 2 ardei graşi 50 ml ulei 50g parmezan 50ml sos de rodie sare piper   Mod de preparare:...

Read more »

Cum se prepara Porc dulce acrisor (video)

Cum se prepara Porc dulce acrisor (video)

O reteta video despre cum se prepara porc dulce acrisor:   Ingrediente: pentru porc: 3 linguri boabe de soia prajite piper alb macinat 1 lingurita chilli uscat pisat 2 muschi de porc, fara grasime 2 linguri ulei de arahide pentru sosul dulce-acrisor: 125g ananas in conserva, in suc natural 125ml suc de ananas 3...

Read more »

Cocktail Colonel Kremlin

Cocktail Colonel Kremlin

O reteta simpla de Cocktail Colonel Kremlin din: votca, suc de limeta si sirop de zahar. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl suc de limeta 1 cl sirop de zahar   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gehata in shaker. Se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-un pahar pentru...

Read more »

Tartă cu mazăre mange-tout

Tartă cu mazăre mange-tout

O reteta de tarta cu mazare mange tout din: unt, faina, sare, mazare mange tout, ceapa, kaizer, rosii uscate, usturoi, busuioc, menta, oua, smantana, lapte, piper, nucsoara si seminte de pin. Ingrediente: 100 g unt 375 g faina sare 500 g mazare mange-tout 150 g ceapa 50 g kaizer împă­nat afumat 50 g roşii...

Read more »

Viţel dulce acrisor cu sos picant

Viţel dulce acrisor cu sos picant

O reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 100 ml ulei 3 lingurite sos Worchester 500 g rosii bine coapte 1 ceapa mare 1 lingurita...

Read more »

Pui în crustă de orez şi lămâie

Pui în crustă de orez şi lămâie

O reteta delicioasa de pui in crusta de orez si lamaie din: piept de pui, orez basmati, apa, ou, faina, ulei de floarea soarelui, sare, lamai, amidon, ulei de susan, zahar si felii de lamaie. Ingrediente: 2   piepţi de pui 60 g orez basmati 120 ml apă 1  ou 3   linguri faină ulei de...

Read more »

Tort de zmeura

Tort de zmeura

O reteta delicioasa de tort de zmeura din: oua, zahar, amaretto, faina, amidon, cacao, foi de gelatina, mascarpone, branza de vaci, lichior de oua, frisca, zmeura, glazura de gelatina, zahar si suc de mere. Ingrediente: 4 oua 4 linguri zahar 50 ml Amaretto 3 linguri faina 3 linguri amidon 1 lingura cacao crema: 3...

Read more »

Supa de mazare cu busuioc

Supa de mazare cu busuioc

O reteta de supa de mazare cu busuioc din: mazare, busuioc, praz, telina, ceapa, usturoi, unt, supa de legume, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 mazare proaspata (in pastai) 1 legatura busuioc 1 fir praz 150 g radacina de telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri unt circa 800 ml supa...

Read more »

Burritos cu fasole rosie si piept de pui

Burritos cu fasole rosie si piept de pui

O reteta delicioasa de burritos cu fasole rosie si piept de pui din: lipii, piept de pui, faosle rosie, ardei gras rosu, boabe de porumb, salata verde, ceapa, ulei, rosii, sos de rosii picant, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii subtiri 400 g piept de pui 200 g fasole rosie fiarta 1 ardei...

Read more »

Porc cu sos dulce-acrişor

Porc cu sos dulce-acrişor

O reteta delicioasa de porc cu sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ananas, ou, praz, ardei gras verde, amidon de porumb, sake, faina alba, ulei de masline extravirgin, otet alb, zahar brun, ketchup, sos de soia si sos worchester. Ingrediente: 750 g pulpă de porc 100 g ananas 1 ou 1 fir de...

Read more »

Cupă de vară cu fructe şi înghetata

Cupă de vară cu fructe şi înghetata

O reteta delicioasa de cupe de vara cu fructe si ingheatata din: pepene galben, ingheatata, sare, frisca, albusuri, ciocolata alba, rom, zahar pudra si fructe pentru ornat. Ingrediente: 1 pepene galben 500 ml îngheţată 1 praf de sare 100 ml frişcă 6 albuşuri 300 g ciocolată albă 50 ml rom 1 lingură zahăr pudră...

Read more »

Reteta zilei: Chutney de dovlecei

Reteta zilei: Chutney de dovlecei

O reteta delicioasa de chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe mari 4 roşii potrivite, coapte bine 3-4 dovlecei potriviţi (cei mari sunt aţoşi) 2 mere creţeşti (mai acrişoare) 250 g zahăr tos 300...

Read more »

Cocktail Almond Cooler

Cocktail Almond Cooler

O reteta simpla de Cocktail Almond Cooler din: votca, amaretto si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Amaretto 6 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine impreuna cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura fara gheata intr-un pahar de cocktail. 

Read more »

Omleta cu somon la cuptor

Omleta cu somon la cuptor

O reteta delicioasa de omleta cu somon la cuptor din: file de somon, spanac, mozzarella, usturoi, smantana, sare, piper, unt si oua. Ingrediente: 300 g file de somon congelat 100 g spanac 200 g mozzarella 1 căţel de usturoi 2 linguri smântână sare, piper 1 lingură unt 4 ouă   Mod de preparare: Se...

Read more »

Tartă cu fructe de pădure şi frisca

Tartă cu fructe de pădure şi frisca

O reteta delicioasa de tarta cu fructe de padure si frisca din: faina, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, unt, fructe de padure asortate, zahar, oua, unt, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 50 g zahar sare coaja rasa de la 1/2 lamaie 150 g unt crema si umplutura: 400 g fructe...

Read more »

Pui cu pesto si dovlecei

Pui cu pesto si dovlecei

O reteta simpla si delicioasa de pui cu pesto si dovlecei din: dovlecei, busuioc, file de piept de pui, sare, piper, pesto, sunca uscata si ulei de masline. Ingrediente: 600 g dovlecei 1/2 legătură busuioc 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 3 linguri pesto 8 felii şuncă uscată...

Read more »

Piept de pui cu porumb fiert şi sos de roşii

Piept de pui cu porumb fiert şi sos de roşii

O reteta de piept de pui cu porumb fiert si sos de rosii din: piept de pui, porumb, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 siuleti de porumb fierti 1 ceapa 4-5 rosii bine coapte 1 ardei gras 50 ml ulei 1 lingurita rasa...

Read more »

Salata de scoici cu caviar

Salata de scoici cu caviar

O reteta de salata de scoici cu caviar din: scoici, caviar, radicchio, andiva, galbiori, hasma, ulei de masline, ulei de arahide, otet de cirdu, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12 scoici saint-jacques, mai mari 2 linguri caviar 1 căpăţână mică de radicchio (cicoare) 1 andivă 150 g gălbiori mici 1 haşmă 5 linguri ulei...

Read more »

File de peşte cu rozmarin

File de peşte cu rozmarin

O reteta de file de peste cu rozmarin din: limetta, file de peste pangasius, sare, piper, rozmarin, usturoi, kaizer afumat si capere. Ingrediente: 1 limettă 4 fileuri de peşte Pangasius (a cca 150 g) sare piper 3 fire rozmarin 2 căţei de usturoi 100 g kaizer afumat tăiat cuburi 2 linguri capere (de la...

Read more »

Penne cu legume

Penne cu legume

O reteta simpla si delicioasa de penne cu legume din: rosii, dovlecei, vinete, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, cimbru, paste si busuioc. Ingrediente: 6 roşii 3 dovlecei 200 g vinete 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 150 ml supă de legume sare piper 1 lingură cimbru tocat...

Read more »

Cannelloni cu umplutura bologneza

Cannelloni cu umplutura bologneza

O reteta delicioasa de Cannelloni cu umplutura bologneza din: morcovi, praz, usturoi, ulei de masline, sos bolognez, sare, piper, cannelloni, ceapa, unt, faina, lapte, smantana, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g praz 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 ml sos bolognez (de la borcan) sare piper 16...

Read more »

Sarlota cu ingheatata si piscoturi

Sarlota cu ingheatata si piscoturi

O reteta de sarlota cu ingheatata si piscoturi din: oua, zahar fin, zahar vanilat, faina, amidon, zahar pudra, zmeura, ingheatata de zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr fin 1 plic zahăr vanilinat 50 g făină 30 g amidon 1 lingură zahăr pudră umplutură 250 g zmeură 300 g îngheţată de...

Read more »

Tempura de fructe de mare şi legume

Tempura de fructe de mare şi legume

O reteta delicioasa de tempura de fructe de mare si legume din: fructe de mare, vanata, sparanghel, dovlecei, ceapa, faina de orez, faina alba, panko, bicarbonat, apa minerala, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 300 g fructe de mare (calamari, sepii mici, caracatiţă) 1 vânătă 6 fire de sparanghel 3 dovlecei 1 ceapă...

Read more »

Salata cu pere, macris si rucola

Salata cu pere, macris si rucola

O reteta simpla de salata cu pere, macris si rucola din: pere, macris, rucola, masline negre, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pere 100-200 g macris si rucola masline negre 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Stoarceţi lămâia şi bateţi bine sucul cu uleiul, cu sare şi piper până când obţineţi o...

Read more »

Cum se prepara Vita in sos de stridii (video)

Vita_in_sos_de_stridii.jpg

O reteta video despre cum se prepara vita in in sos de stridii: Ingrediente: 350g file de vita 1 lingurita sos de soia light 1½ lingura sos de stridii un varf de zahar sare si piper negru proaspat macinat 2 linguri ulei de arahide 3 catei de usturoi, taiati marunt 1 ardei iute, fara...

Read more »

Gogoşari cu conopidă şi struguri

Gogoşari cu conopidă şi struguri

O reteta de Gogoşari cu conopidă şi struguri din: gogosari, conopida, struguri, foi de dafin, hrean, sare, zahar, otet, piper boabe si amestec de condimente. Ingrediente: 4 kg gogoşari 1  conopidă 0,5 kg struguri 2  fire de hrean 4-5 foi de dafin 10 linguri cu sare 20 linguri cu zahăr 0,5 l oţet piper...

Read more »

Curry de peste cu mazare

Curry de peste cu mazare

O reteta delicioasa de Curry de peste cu mazare din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste. Ingrediente: 2 căţei de usturoi o bucăţică de cca 2 cm de...

Read more »

Salată din varză, prune şi nuci

Salată din varză, prune şi nuci

O reteta de salata din varza, prune si nuci din: varza, prune, nuci, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si enibahar. Nucile sunt printre cele mai nutritive fructe ale toamnei, bogate în proteine, lipide, glucide, în magneziu, fosfor, calciu, cupru, zinc, iod, dar şi în Vitaminele A, C, complexul B, PP. Ingrediente: 1/2...

Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci

O reteta delicioasa de fursecuri cu nuci din: miez de nuca, unt, zahar pudra, faina, oua, zahar vanilat, ciocolata menaj si sare. Ingrediente: 200 gr miez de nucă 200 gr unt 100 gr zahăr pudră 300 gr făină 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 50 gr ciocolată menaj 5 gr sare   Mod de...

Read more »

Piept de pui cu mazăre mange-tout

Piept de pui cu mazăre mange-tout

O reteta delicioasa de piept de pui cu mazare mange tout din: ardei iuti, usturoi, otet, miere, suc de lamaie, piept de pui, seminte de anason, boabe de piper, sare, ulei, fasole verde, mazare mange tout, bob, mazare si sparanghel. Ingrediente: 4 ardei iuţi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet 50 g...

Read more »

Cocktail Eastwind

Cocktail Eastwind

O reteta simpla de Cocktail Eastwind din: votca, vermut sec, vermut rosu si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl vermut sec 2 cl vermut rosu limeta   Mod de preparare: Mixam cu multa gheata votca si vermutul in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam putin zeama si bucati de...

Read more »

Ciocolata cu inghetata

Ciocolata cu inghetata

O reteta de ciocolata cu ingheatata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, tos, faina, frisca, ingehatata, sirop de ciocolata si ciocolata rasa pentru ornat. Ingrediente: 250 g ciocolată amăruie 150 g unt 6 ouă 200 g zahăr tos 80 g făină 200 ml frişcă 500 ml îngheţată sirop de ciocolată ciocolată rasă pentru ornat...

Read more »

Creveţi crocanţi

Creveţi crocanţi

O reteta delicioasa de creveti crocanti din: cozi de creveti, faina alba, faina de orez, oua, panko si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 32 cozi de creveţi (proaspete) 100 g făină albă 50 g faină de orez 3 ouă 200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare ulei de floarea-soărelui (pentru...

Read more »

Ciorba nefiarta de legume

Ciorba nefiarta de legume

O reteta de ciorba nefiarta de legume din: morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de varza acra, patrunjel verde, sare si piper. Ciorbele fără foc se pot prepara prin adăugarea legumelor preferate, rase, tocate mărunt sau tăiate în felii mai mari, în suc de roşii, zeamă de varză, iaurt, lapte acru,...

Read more »

Ruladă albă cu zmeură

Ruladă albă cu zmeură

O reteta de rulada alba cu zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, foi de gelatina, zmeura si frisca. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat sare 90 g făină 45 g amidon 5 foi gelatină 300 g zmeură 500 g frişcă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul...

Read more »

Linguine cu somon afumat şi mazăre

Linguine cu somon afumat şi mazăre

O reteta de linguine cu somon afumat si mazare din: mazare, sare, zahar, paste, somon afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de peste, smantana, suc de lamaie, vermut si piper. Ingrediente: 500 g mazăre boabe în păstăi sare zahăr 400 g paste (de ex. linguine) 200 g somon afumat feliat 1 ceapă 1...

Read more »

Fajitas de pui cu ouă

Fajitas de pui cu ouă

O reteta delicioasa de fajitas de pui cu oua din: lipii, piept de pui, oua, morcov, mazare, fasole verde, ardei gras, ceapa, sos tabasco, cimen, oregano, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii mari 400g piept de pui 4 ouă 1 morcov 100 g mazăre 100 g fasole verde 1 ardei gras 1 ceapă...

Read more »

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vinete

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vinete

O reteta delicioasa de gogosari umpluti cu vinete din: gogosari, vinete, telina, usturoi, otet, apa, zahar, sare de mare, boabe de piper si amestec de condimente. Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 kg vinete 1 ţelină cu tot cu frunze 1 căpăţână de usturoi 1 l oţet 3 l apă 1 lingură cu zahăr 1...

Read more »

Salată cu mazăre şi brânză

Salată cu mazăre şi brânză

O reteta de salata cu mazare si branza din: salata verde, mazare, sare, piper, zahar, ceapa rosie, branza feta, otet balsamic, suc de lamaie, miere si ulei. Ingrediente: 1 salată verde 600 g mazăre proaspătă (în păstăi) sare piper 1 linguriţă zahăr 1 ceapă roşie 250 g brânză feta sau telemea 4 linguri oţet...

Read more »

Ingheţată de ghimbir prăjită

Ingheţată de ghimbir prăjită

O reteta de inghetata de ghimbir prajita din: ingheatata cu smantana, ghimbir, faina de orez, faina alba, bicarbonat, drojdie, zahar pudra, apa minerala, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 400 g îngheţată cu smântână 5 cm rădăcină de ghimbir pentru aluat: 120 g faină de orez 150 g faină albă 1  linguriţă...

Read more »

Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscate

Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscate

O reteta delicioasa de rata in sos dulce acrios cu prune uscate din: pulpa de rata, ceapa alba, ulei de susan, prune, pasta de ardei capia, otet de orez, sake, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpă de raţă dezosată 1  ceapă albă 4   linguri ulei de susan (sau de floarea-soarelui) 8 prune dulci...

Read more »

Galuste de toamna

Galuste de toamna

O reteta delicioasa de galuste de toamna din: prune, unt, faina, zahar pudra, ou, drojdie, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, mac, lapte, zahar pudra si unt. Ingrediente: 5 prune mari pentru aluat: 50 g unt 250 g faina 100 g zahar pudra 1 ou 25 g drojdie 100 ml lapte 1 varf cutit...

Read more »

Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleac

Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleac

O reteta delicioasa de Supă cremă de dovleac din: dovleac, ceapa, rasol de vita, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 600g dovleac 100 g ceapă 700 g rasol de vită 1 l lingură făină 80 g unt 12 ouă 200ml lapte 100 ml smântână 1 leg. pătrunjel verde sare  ...

Read more »

Ghiveci de toamna cu mozzarella

Ghiveci de toamna cu mozzarella

O reteta delicioasa de Ghiveci de toamna cu mozzarella cu mozzarella din: vinete, rosii, ardei grasi, ceapa rosie, mozzarella, cimbru, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 vinete mari 2 rosii mari 2 ardei grasi rosii 2 cepe mari rosii 400 g mozzarella sau cas dulce cimbru ulei de masline sare piper...

Read more »

Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe

Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe

O reteta de Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe din: morcovi, cartofi, buchetele broccoli, sare, piper, rosii cherry, carne tocata, pesmet, oua, smantana si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 400 g cartofi fierţi în coajă 250 g bucheţele de broccoli sare piper 250 g roşii cherry 400 g carne tocată 2 linguri pesmet 3...

Read more »

Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

O reteta de muraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie, varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet, piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa, crengute de visin si amestec de condimente. Ingrediente: 2 sfecle rosii 2 verze 2 conopide 5-6 morcovi 2 teline mici 2...

Read more »

Retete delicioase: Vinete la cuptor

Retete delicioase: Vinete la cuptor

O reteta de vinete la cuptor din: vinete, ardei grasi, telina, ceapa, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete mari 4 ardei grasi rosii, kapia sau gogosari 1 telina cu frunze de tot 2 cepe 2 catei de usturoi 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceţi ardeii, presăraţi-i cu sare fină...

Read more »

Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume

Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume

O reteta delicioasa de Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume din: taitei de orez, ciuperci shitake, morcovi, telina, ceapa alba, miso de orez, ceapa verde, ulei de susan si apa. Miso este un aliment japonez tradiţional, care se prezintă sub forma unei paste fermentate, cu un gust foarte sărat, având un conţinut...

Read more »

Reteta zilei: Tort cu rom si fructe

Reteta zilei: Tort cu rom si fructe

O reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie, gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb, unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja. Ingrediente: 100 g fulgi de cocos...

Read more »

Cocktail Plaza

Cocktail Plaza

O reteta simpla de Cocktail Plaza din: votca, suc de maracuja, crema de cocos, sifon, limeta, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de maracuja 2 cl crema de cocos sifon o felie de limeta frunze de menta zahar   Mod de preparare: Mixam bine votca, sucul de maracuja...

Read more »

Conopidă şi broccoli sub crustă

Conopidă şi broccoli sub crustă

O reteta simpla si delicioasa de conopida si broccoli sub crusta din: morcovi, broccoli, conopida, sare, piper, oua, smantana, cascaval, usturoi si nucsoara. Ingrediente: 2 morcovi 400 g bucheţele de broccoli 400 g bucheţele de conopidă sare piper 2 ouă 150 ml smântână 100 g caşcaval 1 căţel de usturoi nucşoară   Mod de...

Read more »

Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc

Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc

O reteta de cartofi gratinati in stil frantuzesc din: cartofi rosii, usturoi, smantana, cascaval, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi roşii 1 căţel de usturoi 400 ml smântână 50 g caşcaval ras sare piper nucşoară   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc cartofii şi se spală; se...

Read more »

Tarta cu radacinoase

Tarta cu radacinoase

O reteta de tarta cu radacinoase din: faina, unt, iaurt, lapte, piper, cascaval, sofran, morcovi, telina, pastarnac, miere si sare. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt 100 ml iaurt sau smantana sos: 1 litru lapte 60 g unt 60 g piper 50 g cascaval sau branza de burduf 1 lingurita sofran garnitura: 4...

Read more »

Salata cu telina, mere si nuci

Salata cu telina, mere si nuci

O reteta de salata cu telina, mere si nuci din: telina, mere, nuci, otet balsamic, ulei de masline, miere de albine, sare, piper si boabe de enibahar. Ţelina este o rădăcinoasă mult folosită în bucătărie. Puţini ştiu însă că ea are virtuţi vindecă­toare în afecţiuni reumatismale, gută, artrită, obezitate, cistită şi infecţii urinare. Ingrediente:...

Read more »

Muraturi: Ardei umpluţi cu varza

Muraturi: Ardei umpluţi cu varza

O reteta de ardei umpluti cu varza din: varza, ardei, morcov, telina, sare, piper boabe, crengute de visin, otet, zahar, sare, foaie de dafin, piper boabe si amestec de condimente. Ingrediente: 5 kg varză 4  kg ardei 0,5 kg morcov 1 ţelină cu tot cu frunze 5  linguri cu sare piper boabe crenguţe de...

Read more »

Calamari umpluţi cu orez negru

Calamari umpluţi cu orez negru

O reteta de calamari umpluti cu orez negru din: calamari, orez negru, supa concentrata de peste, ceapa, ciuperci shitake, sos de soia si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 4 calamari medii 100 g orez negru 1 ceapă mică 1  l supă concentrată de peşte 2   ciuperci shitake uscate 2 linguri sos de soia ulei...

Read more »

Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată

Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată

O reteta delicioasa de iceberg de ciocolata din: fursecuri cu ciocolata, unt, ciocolata alba, branza de vaci, zahar, cacao, oua, frisca, gelatina si jeleu transparent. Ingrediente: 400 gr fursecuri cu ciocolată 100 gr unt 150 gr ciocolată albă 200 gr brânză de vaci 50 gr zahăr 10 gr cacao 2 ouă 100 gr frişcă...

Read more »

Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras

Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras

O reteta de peste gratinat cu cartofi si ardei gras din: cartofi rosii, ceapa, ulei de rapita, sare, piper, file de peste, suc de lamaie, ardei gras rosu, supa si unt. Ingrediente: 750 g cartofi roşii 2 cepe 1 lingură ulei de rapiţă sare piper 500 g file de peşte (somon, şalău) 2 linguri...

Read more »

Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

O reteta delicioasa de Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia din: taitei de soia, cozi de creveti, ceapa verde, ulei de arahide, pasta de creveti, varza chinezeasca, germani de soia, ardei capia, coriandru si sare. Ingrediente: 5 cuiburi de tăieţei de soia (circa 350 g) 300 g cozi de creveţi 1...

Read more »

Cocktail Kamikaze

Cocktail Kamikaze

O reteta simpla de Cocktail Kamikaze din: votca, zeama de lamaie, lime juice, curacao triple sec si o curmala. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl zeama de lamaie 2 cl Lime Juice Curacao Triple Sec 1 curmala de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata, apoi se toarna...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu